Living
18/10/2017

Koekjes met chocola en frambozen

Herinneren jullie je mijn koekjes met kokos en witte chocola nog? Sinds ik dat recept ontdekt heb, is het een absolute favoriet als het gaat om koekjes bakken. Pas bedacht ik dat ik wel eens kon kijken of ik er een leuke variant op kon verzinnen uiteindelijk maakte ik heel lekkere koekjes met chocola en frambozen (en kokos natuurlijk).

Lees meer

Categorie: Food, Living

13/10/2017

Binnenkijken bij Liz

Sinds ik met onze babykamer aan de slag ging, kijk ik op Instagram ook meer hoe anderen kinderkamers ingericht hebben. Liz (35) viel me dan ook snel op, want ze heeft voor haar dochtertje een heel schattige kamer gecreëerd. Ook de rest van het huis ziet er prachtig uit, dus ik vind het leuk dat we in deze post een kijkje bij haar binnen mogen nemen. Liz is designer en woont samen met haar man Richard en dochtertje Nora in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer


12/10/2017

Makkelijke tomatensoep met balletjes

Soep is zo’n gerecht waar je zonder al te veel moeite heel veel van kan maken. Ideaal als je voor veel mensen kookt of als je je vriezer wil vullen. Ik maakte deze makkelijke tomatensoep, maar dan wel een goedgevulde variant met onder andere balletjes!

Lees meer

Categorie: Food, Living

06/10/2017

Lekker bijgerecht: BLT salade

Bacon, ik hou ervan! Een BLT salade vind ik dus ook zeker lekker. Wat dat is? Een salade met bacon, lettuce (sla) en tomato (tomaat). Een klassieke combinatie die je vaak op een sandwich tegenkomt, maar die ook perfect is als salade. Die kan je dan weer als bijgerecht eten tijdens je diner. Of eet er wat brood bij zoals ik deed en je hebt een heerlijke lunch. Zo krijg je meteen weer wat extra groente binnen.

Lees meer

Categorie: Food, Living

05/10/2017

DIY: Vaasjes met bladkoper

Een tijdje terug bestelde ik via Ebay een pakketje met nep bladkoper. Dus bladgoud, maar dan met een koperkleur. Dat zijn van die heel dunne en kwetsbare velletjes waar je van alles mee kan doen. Omdat ik er verder nog geen ervaring mee had, besloot ik met iets kleins te beginnen. Ik had namelijk nog wel twee vaasjes staan die best wat spannender mochten worden, dus ik ging daarmee experimenteren. Het bleek uiteindelijk helemaal niet moeilijk te zijn, dus ik ga jullie uitleggen hoe je ook aan de slag kunt.

Lees meer


04/10/2017

Variëren met plantenpotten

Groene vingers heb ik niet, maar ik ben wel steeds beter geworden in het in leven houden van de planten die ik in huis haal. Mijn truc? Op mijn to-do lijstje zetten dat ik ze elke twee weken water geef. Daar krijg ik dan vanzelf een melding van en zo vergeet ik het eigenlijk nooit meer. Zo simpel, maar voor mij werkt het. Anyway, vandaag heb ik wat inspiratie verzameld over hoe je kan variëren met plantenpotten. Natuurlijk kan je al je planten in witte potten zetten (die neiging heb ik nog wel), maar je kan er zoveel leuks mee. Kijk maar!

Lees meer


29/09/2017

Binnenkijken bij Lisa

Vandaag heb ik iets bijzonders voor jullie, want we mogen een kijkje nemen in een huis in Sydney. Lisa (of eigenlijk Lisanne, maar dat kunnen ze daar niet uitspreken) is in 2007 op een Working Holiday Visa naar Australië gegaan en voelde zich er meteen helemaal thuis! Het prachtige land, de vriendelijke mensen, het langzamere tempo en natuurlijk de Koreaanse- Aussie waar ze verliefd op werd, maakten dat ze nooit meer wegging. Lisa (36)  is onderwijs manager in de pleegzorg en woont dus samen met Lawrence in Sydney, Australië.

Lees meer


28/09/2017

Gnocchi ovenschotel met maar 5 ingrediënten

Romano is er niet zo’n fan van, maar ik vind gnocchi heerlijk! Ik wil het nog steeds ook eens helemaal zelf maken, maar voor nu volstaan de pakjes uit de supermarkt. Toen Romano een tijdje terug een weekend weg was, vond ik het een mooi moment om weer eens iets met die deegbolletjes te maken. Ik was wel moe van een lange dag en wilde het heel simpel houden, maar het resultaat was lekker!

Lees meer

Categorie: Food, Living

20/09/2017

Zelf dressings en sausjes maken

Met een paar basic ingrediënten kan je zalf heel makkelijk en snel dressing en sausjes maken. Handig voor over een salade, als dipsaus of voor bij vis bijvoorbeeld. In deze post deel ik mijn basisingrediënten, een paar receptjes en variatietips.

Lees meer

Categorie: Food, Living

18/09/2017

Een kijkje in huis 2017

Volgens mij is het alweer heel lang geleden dat ik voor het laatst een kijkje in huis heb gegeven. Goed, afgezien van posts over een specifieke ruimte zoals de slaapkamer. Het leek me daarom leuk om wat foto’s met jullie te delen van mooie stukjes en hoekjes uit ons interieur. Gewoon, als inspiratie en omdat een interieur door de jaren heen natuurlijk toch verandert. Kijken jullie mee?

Lees meer