Living
26/04/2017

Witte chocolade bonbons met rood fruit

Kennen jullie Hotel Chocolat nog? Dat is een merk met (uiteraard) allemaal chocola en ze hebben een tijdje een winkel gehad in het centrum van Amsterdam. Mijn favoriete bonbons uit de collectie waren de witte bonbons met een frisse aardbeienvulling. Het zoete van de chocola in combinatie met het frisse en zure van het fruit was zo’n goede combinatie! Helaas is die winkel al heel lang weg, maar ik heb zelf witte chocolade bonbons met rood fruit gemaakt, die daarop gebaseerd zijn. Natuurlijk veel simpeler, maar wel heel erg lekker!

Categorie: Food, Living

21/04/2017

Makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg

Er zijn van die dingen, die handig zijn om altijd in huis te hebben. Bladerdeeg is zo’n ding! Als je dat in je vriezer hebt liggen, kan je heel snel wat lekkers maken. Hartige hapjes bijvoorbeeld of een lekker ontbijtje of iets lekkers. Gewoon voor jezelf of voor als je ineens gasten krijgt bijvoorbeeld! Dit keer maakte ik taartjes met appel, maar je kan er ook ander fruit indoen. Het is maar net wat je in huis hebt!

Categorie: Food, Living

14/04/2017

Binnenkijken bij Laura

Een mooi voorbeeld van een klein appartement dat wel heel veel rust uitstraalt is de woning van Laura. Laura (23) is eigenaar en oprichter van Laura’s Advies, een interieuradviesbureau. Samen met Stefan woont ze in Arnhem en vandaag vertelt ze ons alles over haar interieur!


13/04/2017

Meringue nestjes voor Pasen

Meringue, dat heb ik lang niet gemaakt en dat terwijl ik er gek op ben! En het heel makkelijk te maken is. Pasen is gelukkig een goede reden om er weer mee aan de slag te gaan want hoe schattig zijn deze meringue nestjes? Je hebt alleen een spuitzak en een beetje geduld nodig en dan kan je deze nestjes op tafel zetten. En opeten natuurlijk.

Categorie: Food, Living

07/04/2017

Koperen dienblad als decoratie

Koper, een tijdje terug was het helemaal in, maar nu zie je het wat minder voor mijn gevoel. Toch ben ik nog steeds fan! Jammer dan dat het misschien minder hip is ofzo. Het is gewoon een mooie kleur en geeft meteen veel warmte en sfeer. Al jaren heb ik koperen dienbladen in huis die ik gebruik als decoratie. Eerst een wat lagere variant van de Xenos en nu een hogere met zwarte buitenkant die ik een keer bij een tuincentrum kocht. Regelmatig zet ik er andere spullen in. Voor wie koper ook nog steeds leuk vindt, ben ik mijn archief ingedoken en heb ik wat inspiratie verzameld voor wat je nou mooi op zo’n dienblad kwijt kan. 


05/04/2017

Paasbrunch gerechten voor als je inspiratie zoekt

Vroeger aten we op zondagochtend nog wel eens een lekker ontbijtje. Met croissantjes of zo’n mix met kleine afbakbroodjes, verse sinaasappelsap, een eitje, halve perziken uit blik en af en toe ook wat bacon of zelf rösti. Heerlijk, daar kan je mij nou echt blij mee maken! Romano is niet zo’n ontbijter dus als we dan eens samen ontbijten op zondag is het meer een brunch en ook dat is zeldzaam. Des te meer reden om van Pasen een feestje te maken! Natuurlijk kan je maken wat ik net allemaal noemde, maar ik besloot eens wat meer leuke paasbrunch gerechten te verzamelen voor extra inspiratie.

Categorie: Food, Living

31/03/2017

Binnenkijken bij Nancy

Ik ben zelf gek op strak en zoveel mogelijk rust. Nancy heeft een heel andere stijl, maar weet er wel een knus en gezellig geheel van te maken. Zo leuk om te zien! Nancy (33) is docent Nederlands en woont samen met Daan en zoontjes Mees en Sep in Beverwijk. Kijken jullie mee naar haar interieur?


30/03/2017

Wentelteefjes met appel

Wat maak je op zondagmiddag als je oud brood hebt liggen en wat appels die op moeten? Precies, wentelteefjes met appel! Makkelijk, lekker en perfect voor een luie en druilerige zondag. Ik at het als lunch, maar deze wentelteefjes doen het ook prima als ontbijt. Yum!

Categorie: Food, Living

27/03/2017

DIY: Subtiele paasdecoratie

Nog een maandje en dan is het alweer Pasen, dus ik vond het dus wel tijd om iets van paasdecoratie in huis te halen, maar dan zonder alle uitbundige kleuren. Vorig jaar had zelf al wat gemaakt (dat kun je lezen in deze post) en die takken vond ik wel erg leuk staan. Dit keer heb ik alleen andere decoraties om erin te hangen gemaakt.


24/03/2017

Pita's met avocado en geroosterde groente

Pas gingen we een keer bij mijn schoonfamilie eten en toen aten we iets nieuws. Wat het was? Pita’s die je zelf kon beleggen met een avocado, geroosterde groente en een yoghurtsausje. Ik vond het er goed uitzien en het smaakte nog beter! Ik vroeg dus om het recept en vandaag deel ik mijn versie met jullie.

Categorie: Food, Living