Food
17/08/2017

Variëren met een broodje brie

Wie mij al wat langer volgt, weet misschien wel dat ik eigenlijk nooit lunch met een simpele boterham met kaas. Sinds ik op mijn zeventiende op mezelf ging wonen probeer ik vaak iets leukers te maken van de lunch. Gewoon, door een salade te maken, of een lekker broodje af te bakken bijvoorbeeld. Met een broodje brie kan je mij al veel blijer maken dan een normale boterham en je kan er nog lekker mee variëren ook!

Lees meer

Categorie: Food, Living

11/08/2017

Kokosmakronen met aardbeien

Kokosmakronen, ze blijven lekker! Een jaar geleden deelde ik al een recept voor kokosmakronen met chocola en dit keer besloot ik voor een zomerse variant te gaan met aardbeien. Al kan je het natuurlijk combineren en er vrolijk chocola aan toevoegen. Waar je ook voor kiest, ze zijn in elk geval erg lekker en makkelijk te maken!

Lees meer

Categorie: Food, Living

03/08/2017

Salade met sperziebonen

Ik ben echt niet iemand die kan leven op salades, maar ik eet ze graag! Zeker als lunch, als bijgerecht of in de zomer als hoofdgerecht. Lekker met een stukje vlees en/of wat brood. Deze salade met sperziebonen maak ik eigenlijk al jaren af en toe en ik vind ‘m nog steeds heerlijk. De sperziebonen zijn een leuke toevoeging aan een salade en geven mij altijd het idee dat het echt een avondmaaltijd is.

Lees meer

Categorie: Food, Living

26/07/2017

Kraamhapje: rocky road met muisjes

Beschuit met muisjes is denk ik wel het meest bekende kraamhapje om te serveren als je visite krijgt. Nu moet ik zeggen dat het niet mijn favoriet is. Oh, ik heb al wel wat beschuit en muisjes in huis gehaald hoor, maar toch leek het me leuk om ook eens te kijken of ik iets anders kon bedenken. Een alternatief dat lekker is, maar ook makkelijk om te maken. Stukjes rocky road met muisjes is het gevaarlijk lekkere resultaat geworden!

Lees meer


10/07/2017

4x mijn favoriete gerechten voor als er gasten blijven eten

Wat zet je op tafel als er mensen komen eten? En dan heb ik het niet over een speciale gelegenheid als Kerst, want dan is het natuurlijk leuk om echt uit te pakken met meerdere gangen enzo. Romano en ik hebben een paar opties waar we vaak uit kiezen als er familie of vrienden komen eten. Gerechten die veel mensen lekker vinden, die makkelijk te maken zijn of goed voorbereid kunnen worden. Ideaal! Vandaag deel ik ze met jullie. Wie weet kunnen jullie er ideeën uit halen.

Lees meer

Categorie: Food, Living

06/07/2017

Aardbeienijsjes (met maar 3 ingrediënten)

Nadat ik deze ijsjes had gemaakt, was ik die irritante ijsvorm helemaal zat, want de ijsjes kwamen er vaak niet heel uit. Tijd voor iets nieuws! Toen mijn nieuwe ijsvorm (met echte ijsstokjes) binnenkwam moest ik dus wel ijsjes maken om de vorm te testen, toch? Heel vervelend natuurlijk. Hihi! Ik besloot eens iets nieuws te proberen, maar het wel simpel te houden en het resultaat zijn deze aardbeienijsjes met kokos waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Ideaal!

Lees meer

Categorie: Food, Living

28/06/2017

Snelle pastasalade met tonijn

Deze pastasalade met tonijn is heerlijk simpel om te maken. Wat mij betreft perfect voor als ik een keer alleen eet of voor een mooie zomerse dag. Dan heb ik meestal toch geen trek in iets zwaars, dus dan is een pastasalade een mooie oplossing. Eigenlijk kan je hier alle kanten mee op, want hij is ook lekker voor bij een bbq of om mee te nemen als je gaat picknicken. Je kan zelfs de volgende dag de restjes nog als lunch eten. Handig toch?

Lees meer

Categorie: Food, Living

22/06/2017

Zomerse bruschetta met aardbei

Als ik aan bruschetta denk, dan zijn tomaten het eerste wat in me op komt. Een klassieke combinatie natuurlijk, maar waarom zou je niet eens een zomerse variant maken? Bruschetta met aardbeien en geitenkaas bijvoorbeeld! Leuk als voorafje, hapje bij de borrel of gewoon om je zelf mee te verwennen als lunch.

Lees meer

Categorie: Food, Living

16/06/2017

Frisse komkommersalade

Salades blijven lekker en vandaag wil ik daarom een leuk recept voor een frisse komkommersalade delen. Dit is niet een salade die je als maaltijd op zich kan eten, maar het is wel een lekker bijgerecht. Voor bij een barbecue bijvoorbeeld! Hij is snel klaar en zelfs het lekkerst als je ‘m al van te voren klaarmaakt.

Lees meer

Categorie: Food, Living

08/06/2017

Fruitige ijsjes zonder suiker

Bij de zomer horen ijsjes, toch? Ik hou zelf erg van romige ijsjes zoals Magnums, maar sinds ik niet zo goed meer tegen lactose kan, kies ik vaker voor iets anders. Toen ik pas een rijpe mango in huis had, besloot ik een deel lekker zo op te eten en met de andere helft ijsjes te maken die ik ook gewoon kan eten. Om het wat interessanter te maken, pakte ik er ook frambozen bij en het resultaat is lekker kleurrijk. En het leukste? Dit zijn ijsjes zonder suiker, dus je kan er rustig van snoepen.

Lees meer

Categorie: Food, Living