Food
16/03/2017

Lekker wit brood uit de broodbakmachine

Vers brood ruikt altijd zo lekker. Vinden jullie dat ook niet? Onze broodbakmachine word de ene periode meer gebruik dan de andere, maar er zit een timer op het apparaat waardoor je ‘s avonds de ingrediënten in de bak kan doen en wakker kan worden met vers brood. Ideaal! Pas besloot ik weer eens wit brood te bakken en het lekker simpele recept met jullie te delen.

Categorie: Food, Living

08/03/2017

Snelle vegetarische pasta met maar vier ingrediënten

Deze hele snelle vegetarische pasta met maar vier ingrediënten heb echt heel vaak gegeten de laatste weken. Rond week vijf van mijn zwangerschap begon vlees en vis me ineens enorm tegen te staan. Afgezien van rundvleeskroketten (heel raar, ik weet het) heb ik toen een aantal weken geen vlees en vis meer gegeten. Wat ik dan wel at? Nou deze pasta stond regelmatig op tafel. Hij is echt extreem snel en makkelijk te maken en je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. (Oké, plus wat kruiden.) Perfect voor als je eigenlijk niet zo veel zin hebt om te koken of haast hebt.

Categorie: Food, Living

23/02/2017

Suikervrije notenrepen met maar vier ingrediënten

Herinneren jullie dit recept voor suikervrije notenrepen met maar twee ingrediënten nog? Dit is een van de populairste recepten van afgelopen jaar hier op mijn blog en ik snap heel goed waarom. Het is een gezonde en lekkere snack en het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Vlak nadat ik die repen met jullie deelde at ik bij Bagels & Beans iets wat er erg op leek maar wat toch anders was. Dat inspireerde me om deze variatie te maken die ik nu met jullie ga delen. 

Categorie: Food, Living

09/02/2017

2 heerlijke smoothies met mango

Sinds ik zwanger ben gaat eten me niet heel makkelijk meer af, maar vruchtensapjes gaan er dan wel weer goed in. Met verse sinaasappelsap en smoothies van de AH (en dan vooral die met ananas, mango en meloen) kan je me echt heel blij maken nu. Pas zag ik dat we nog een mango eigenlijk al iets te rijp was. Ik besloot er een smoothie mee te maken en uiteindelijk genoot ik van twee heerlijke varieties bij mijn lunch. Gelukkig voelde ik me goed genoeg om ook even foto’s te maken, dus vandaag deel ik mijn idee met jullie.

Categorie: Food, Living

27/01/2017

Zo maak je water drinken leuker

Bij ons in de koelkast kom je bijna nooit frisdrank of fruitsapjes tegen. Wat we dan drinken? Water! En dan het liefst lichtbruisend water. Dat drink ik heel makkelijk weg en het is nog gezond ook. Als ik een keer wil variëren maak ik zelf heel makkelijk en snel water met een smaakje. En over zelf maken gesproken, tegenwoordig maken we zelf bruisend water! Ik ga vertellen hoe en ik deel wat leuke variatietips!

Categorie: Body, Food, Health, Living

05/01/2017

Hele makkelijke pompoensoep

Deze makkelijke pompoensoep is één van de gerechten die Romano het laatste jaar regelmatig gemaakt heeft. Als we geen zin hebben om echt te koken, als we niet zo heel veel trek hebben ‘s avonds of als lekkere lunch. Dit recept is altijd handig en zo makkelijk! We spelen namelijk een beetje vals. Wat ik bedoel? Ik zal het uitleggen!

Categorie: Food, Living

22/12/2016

Kerstmutsjes van aardbeien

Een paar jaar terug heb ik samen met een van mijn schoonzusjes kerstmannetjes gemaakt van aardbeien. Nu leek het me leuk daar een variatie op te maken en dat zijn deze kerstmutsjes van aardbeien geworden. Schattig toch? Ze zijn leuk om te maken, ze staan in elk geval vrolijk op tafel tijdens de kerstdagen en ze zijn natuurlijk ook nog lekker!

Categorie: Food, Living

21/12/2016

Chocolademousse met karamel

Chocolademousse blijft zo lekker! Het is misschien niet het meest spannende dessert, maar toch blijft het een ‘altijd goed idee’ voor het kerstdiner als je het mij vraagt. Ik maakte al eens een witte chocolademousse, een dubbele en een mokkavariant in chocoladebakjes. En nu dus chocolademousse met karamel. Yum!

Categorie: Food, Living

15/12/2016

Makkelijke amuse met brie en appel

Zijn jullie al druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Op eerste kerstdag ben ik verantwoordelijk voor een deel van het kerstdiner, dus we zijn alvast druk aan het brainstormen. We hebben al wat ideeën en komend weekend ga ik het dessert uitproberen. Daar heb ik nu al trek in! En als het lukt dan deel ik het recept natuurlijk nog met jullie. Voor nu wil ik vast een idee delen voor een amuse met brie en appel die makkelijk en snel te maken is.

Categorie: Food, Living

08/12/2016

Pizzahapjes voor bij de borrel

Deze pizzahapjes maakten Romano en ik afgelopen weekend om mee te nemen naar mijn oma. We gingen namelijk (net als vast vele anderen) Sinterklaas vieren. We dachten eigenlijk dat we veel te veel gemaakt hadden, maar alle 47 stuks waren binnen no time op. Ik bleef de schaal maar aanvullen!

Categorie: Food, Living