Food
22/06/2017

Zomerse bruschetta met aardbei

Als ik aan bruschetta denk, dan zijn tomaten het eerste wat in me op komt. Een klassieke combinatie natuurlijk, maar waarom zou je niet eens een zomerse variant maken? Bruschetta met aardbeien en geitenkaas bijvoorbeeld! Leuk als voorafje, hapje bij de borrel of gewoon om je zelf mee te verwennen als lunch.

Lees meer

Categorie: Food, Living

16/06/2017

Frisse komkommersalade

Salades blijven lekker en vandaag wil ik daarom een leuk recept voor een frisse komkommersalade delen. Dit is niet een salade die je als maaltijd op zich kan eten, maar het is wel een lekker bijgerecht. Voor bij een barbecue bijvoorbeeld! Hij is snel klaar en zelfs het lekkerst als je ‘m al van te voren klaarmaakt.

Lees meer

Categorie: Food, Living

08/06/2017

Fruitige ijsjes zonder suiker

Bij de zomer horen ijsjes, toch? Ik hou zelf erg van romige ijsjes zoals Magnums, maar sinds ik niet zo goed meer tegen lactose kan, kies ik vaker voor iets anders. Toen ik pas een rijpe mango in huis had, besloot ik een deel lekker zo op te eten en met de andere helft ijsjes te maken die ik ook gewoon kan eten. Om het wat interessanter te maken, pakte ik er ook frambozen bij en het resultaat is lekker kleurrijk. En het leukste? Dit zijn ijsjes zonder suiker, dus je kan er rustig van snoepen.

Lees meer

Categorie: Food, Living

29/05/2017

Makkelijke nacho salade

Deze nacho salade bestaat eigenlijk uit mijn favoriete vulling voor wraps, maar dan zonder vlees. En in plaats van het te eten met wraps eet ik het gewoon met nacho’s. Dit idee ontstond een beetje toevallig doordat we wraps hadden gegeten met bezoek en toen hadden we in verband met wat allergieën ook nacho’s in huis. Daar waren er een paar van over, dus twee dagen later maakte ik deze salade om restjes op te maken. Inmiddels eet ik het wat vaker, maar pak ik gewoon nacho’s in plaats van taco’s. Lekker!

Lees meer

Categorie: Food, Living

25/05/2017

Rabarberkoekjes

Op het moment dat ik rabarbercompote ging maken, hield ik niet alleen wat rabarber apart voor een crumble, maar ook voor deze lekkere koekjes. Nee, een schoonheidsprijs verdienen ze zeker niet, maar dat maakt ze niet minder lekker. Ze zijn namelijk een beetje fluffy, zoet en toch lekker fris door de citroen en rabarber. Voor ik het wist had ik er drie opgegeten. Oeps!

Lees meer

Categorie: Food, Living

19/05/2017

Crumble met rabarber en aardbeien

Ik deelde pas al een recept voor rabarbercompote, maar natuurlijk kan je nog veel meer doen met deze groente. Zelf wilde ik eens een crumble proberen met niet alleen rabarber, maar ook aardbeien. Ik had dat nog nooit gegeten, maar aangezien ik gek ben op beide, leek het me leuk om eens te proberen. Nou, het resultaat was zeker geslaagd en is absoluut voor herhaling vatbaar. Rabarber is een beetje zurig en de combineert perfect met het zoete van de aardbeien en de crumble.

Lees meer

Categorie: Food, Living

11/05/2017

Lekker bijgerecht: Courgette salade

Er zijn van die groentes die wij altijd in huis hebben. Tomaten, courgette, kastanjechampignons en zoete puntpaprika’s bijvoorbeeld. Heel handig, maar soms wil je wel eens iets nieuws proberen. Zo had ik pas ineens twee courgettes over en besloot ik er een salade mee te maken. Ik meende me te herinneren dat je ze namelijk prima rauw kan eten en Google vertelde me dat dat inderdaad klopt. Handig, want deze courgette salade is lekker, fris en snel klaar. Een ideaal bijgerecht!

Lees meer

Categorie: Food, Living

03/05/2017

Rabarbercompote, simpel en lekker!

Rabarbercompote, ik hou ervan! Vroeger maakte mijn moeder het wel eens en kregen we af en toe een schaaltje. Toen ik uit huis ging, ontdekte ik dat de AH het kant-en-klaar verkoopt en kon ik het niet laten af en toe een potje mee naar huis te nemen. Gelukkig is het ook heel makkelijk zelf te maken, je moet alleen wachten tot rabarber verkrijgbaar is. En ja, dat is nu! Vandaag laat ik dus zien hoe je heel simpel zelf rabarbercompote kan maken.

Lees meer

Categorie: Food, Living

26/04/2017

Witte chocolade bonbons met rood fruit

Kennen jullie Hotel Chocolat nog? Dat is een merk met (uiteraard) allemaal chocola en ze hebben een tijdje een winkel gehad in het centrum van Amsterdam. Mijn favoriete bonbons uit de collectie waren de witte bonbons met een frisse aardbeienvulling. Het zoete van de chocola in combinatie met het frisse en zure van het fruit was zo’n goede combinatie! Helaas is die winkel al heel lang weg, maar ik heb zelf witte chocolade bonbons met rood fruit gemaakt, die daarop gebaseerd zijn. Natuurlijk veel simpeler, maar wel heel erg lekker!

Lees meer

Categorie: Food, Living

21/04/2017

Makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg

Er zijn van die dingen, die handig zijn om altijd in huis te hebben. Bladerdeeg is zo’n ding! Als je dat in je vriezer hebt liggen, kan je heel snel wat lekkers maken. Hartige hapjes bijvoorbeeld of een lekker ontbijtje of iets lekkers. Gewoon voor jezelf of voor als je ineens gasten krijgt bijvoorbeeld! Dit keer maakte ik taartjes met appel, maar je kan er ook ander fruit indoen. Het is maar net wat je in huis hebt!

Lees meer

Categorie: Food, Living