Food
26/04/2017

Witte chocolade bonbons met rood fruit

Kennen jullie Hotel Chocolat nog? Dat is een merk met (uiteraard) allemaal chocola en ze hebben een tijdje een winkel gehad in het centrum van Amsterdam. Mijn favoriete bonbons uit de collectie waren de witte bonbons met een frisse aardbeienvulling. Het zoete van de chocola in combinatie met het frisse en zure van het fruit was zo’n goede combinatie! Helaas is die winkel al heel lang weg, maar ik heb zelf witte chocolade bonbons met rood fruit gemaakt, die daarop gebaseerd zijn. Natuurlijk veel simpeler, maar wel heel erg lekker!

Categorie: Food, Living

21/04/2017

Makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg

Er zijn van die dingen, die handig zijn om altijd in huis te hebben. Bladerdeeg is zo’n ding! Als je dat in je vriezer hebt liggen, kan je heel snel wat lekkers maken. Hartige hapjes bijvoorbeeld of een lekker ontbijtje of iets lekkers. Gewoon voor jezelf of voor als je ineens gasten krijgt bijvoorbeeld! Dit keer maakte ik taartjes met appel, maar je kan er ook ander fruit indoen. Het is maar net wat je in huis hebt!

Categorie: Food, Living

13/04/2017

Meringue nestjes voor Pasen

Meringue, dat heb ik lang niet gemaakt en dat terwijl ik er gek op ben! En het heel makkelijk te maken is. Pasen is gelukkig een goede reden om er weer mee aan de slag te gaan want hoe schattig zijn deze meringue nestjes? Je hebt alleen een spuitzak en een beetje geduld nodig en dan kan je deze nestjes op tafel zetten. En opeten natuurlijk.

Categorie: Food, Living

05/04/2017

Paasbrunch gerechten voor als je inspiratie zoekt

Vroeger aten we op zondagochtend nog wel eens een lekker ontbijtje. Met croissantjes of zo’n mix met kleine afbakbroodjes, verse sinaasappelsap, een eitje, halve perziken uit blik en af en toe ook wat bacon of zelf rösti. Heerlijk, daar kan je mij nou echt blij mee maken! Romano is niet zo’n ontbijter dus als we dan eens samen ontbijten op zondag is het meer een brunch en ook dat is zeldzaam. Des te meer reden om van Pasen een feestje te maken! Natuurlijk kan je maken wat ik net allemaal noemde, maar ik besloot eens wat meer leuke paasbrunch gerechten te verzamelen voor extra inspiratie.

Categorie: Food, Living

30/03/2017

Wentelteefjes met appel

Wat maak je op zondagmiddag als je oud brood hebt liggen en wat appels die op moeten? Precies, wentelteefjes met appel! Makkelijk, lekker en perfect voor een luie en druilerige zondag. Ik at het als lunch, maar deze wentelteefjes doen het ook prima als ontbijt. Yum!

Categorie: Food, Living

24/03/2017

Pita's met avocado en geroosterde groente

Pas gingen we een keer bij mijn schoonfamilie eten en toen aten we iets nieuws. Wat het was? Pita’s die je zelf kon beleggen met een avocado, geroosterde groente en een yoghurtsausje. Ik vond het er goed uitzien en het smaakte nog beter! Ik vroeg dus om het recept en vandaag deel ik mijn versie met jullie.

Categorie: Food, Living

16/03/2017

Lekker wit brood uit de broodbakmachine

Vers brood ruikt altijd zo lekker. Vinden jullie dat ook niet? Onze broodbakmachine word de ene periode meer gebruik dan de andere, maar er zit een timer op het apparaat waardoor je ‘s avonds de ingrediënten in de bak kan doen en wakker kan worden met vers brood. Ideaal! Pas besloot ik weer eens wit brood te bakken en het lekker simpele recept met jullie te delen.

Categorie: Food, Living

08/03/2017

Snelle vegetarische pasta met maar vier ingrediënten

Deze hele snelle vegetarische pasta met maar vier ingrediënten heb echt heel vaak gegeten de laatste weken. Rond week vijf van mijn zwangerschap begon vlees en vis me ineens enorm tegen te staan. Afgezien van rundvleeskroketten (heel raar, ik weet het) heb ik toen een aantal weken geen vlees en vis meer gegeten. Wat ik dan wel at? Nou deze pasta stond regelmatig op tafel. Hij is echt extreem snel en makkelijk te maken en je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. (Oké, plus wat kruiden.) Perfect voor als je eigenlijk niet zo veel zin hebt om te koken of haast hebt.

Categorie: Food, Living

23/02/2017

Suikervrije notenrepen met maar vier ingrediënten

Herinneren jullie dit recept voor suikervrije notenrepen met maar twee ingrediënten nog? Dit is een van de populairste recepten van afgelopen jaar hier op mijn blog en ik snap heel goed waarom. Het is een gezonde en lekkere snack en het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Vlak nadat ik die repen met jullie deelde at ik bij Bagels & Beans iets wat er erg op leek maar wat toch anders was. Dat inspireerde me om deze variatie te maken die ik nu met jullie ga delen. 

Categorie: Food, Living

09/02/2017

2 heerlijke smoothies met mango

Sinds ik zwanger ben gaat eten me niet heel makkelijk meer af, maar vruchtensapjes gaan er dan wel weer goed in. Met verse sinaasappelsap en smoothies van de AH (en dan vooral die met ananas, mango en meloen) kan je me echt heel blij maken nu. Pas zag ik dat we nog een mango eigenlijk al iets te rijp was. Ik besloot er een smoothie mee te maken en uiteindelijk genoot ik van twee heerlijke varieties bij mijn lunch. Gelukkig voelde ik me goed genoeg om ook even foto’s te maken, dus vandaag deel ik mijn idee met jullie.

Categorie: Food, Living