Makkelijk maar chic kapsel - My Simply Special
05/10/2016

Makkelijk maar chic kapsel

De laatste maanden ben ik wat meer met nieuwe kapsels bezig geweest. Mijn haar is langer waardoor ik er meer mee kan en ik had een aantal bruiloften en andere feesten waarvoor ik er leuk uit wilde zien. Vandaag wil ik een van mijn nieuwe favorieten met jullie delen en dit is tegelijk een makkelijk maar ook een chic kapsel. Ideaal voor een bruiloft, of voor (kerst)gala bijvoorbeeld. Oh, of gewoon voor een normale woensdag natuurlijk.

Makkelijk maar chique kapsel

Wat heb je nodig voor dit chique kapsel:

  • twee mini-elastiekjes (het liefst transparant als je die hebt)
  • een paar normale haarspeldjes
  • een paar u-vormige haarspeldjes
  • haarlak

Verder vind ik het fijn om mijn haar wat stroever te maken voor ik begin, en de XXL-volume droogshampoo van Batiste doet dat prima.

Makkelijk maar chic kapsel

Aan de slag:

Dit kapsel bestaat uit drie delen en het eerste deel is meteen het makkelijkst. Je maakt namelijk eerst een klein staartje alsof je een ‘halve staart’ maakt. Dit staartje zet je vast met een mini-elastiekje. Voor het tweede deel pak je aan de rechterkant van je gezicht een pluk haar, net onder je staartje en deze leg je horizontaal over je hoofd naar de linkerkant zodat hij het elastiekje bedekt. Met een plat haarspeldje kan je de pluk vastzetten. Nu pak je aan de linkerkant van je gezicht ook een pluk haar en die leg je horizontaal over de vorige pluk. (Als het goed is zie je nu je eerste speldje niet meer.) Ook deze pluk zet je weer vast met een speldje. Herhaal deze stappen nu voor nog een pluk aan zowel de rechter- als de linker kant.

Het was de bedoeling om duidelijke foto’s voor jullie te maken van het proces, maar de afstandsbediening van mijn camera was er spontaan mee opgehouden. (Zal je altijd zien.) Ik hoop dat ik het toch een beetje duidelijk uit heb kunnen leggen, maar anders doet Abby in deze video iets soortgelijks. Ze draait de plukken alleen in voor ze ze vastzet en dat doe ik dus niet.

Makkelijk maar chic kapsel

Nu zit de bovenkant van je haar dus netjes vast en de rest hangt nog los. Voor het derde en laatste deel van dit kapsel vlecht je je haren. Doe dit losjes en trek de vlecht eventueel nog wat losser. Gebruik een mini-elastiekje voor het einde van de vlecht. Nu gaan we rollen! Pak het uiteinde van je vlecht en rol je vlecht op. Doe dit van je af (niet naar je nek maar omhoog). Zet je knot vast met een paar schuifspeldjes. Trek de vlecht nu voorzichtig nog iets losser en gebruik de u-vormige speldjes om alles mooi op z’n plek vast te zetten.

Makkelijk maar chic kapsel

Maak je chique kapsel af met wat haarlak en je bent klaar om te gaan!

Makkelijk maar chic kapsel

Steken jullie je haar vaak op?Categorieën: Beauty, Body
Tags: ,Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie