Makkelijke nacho salade - My Simply Special
29/05/2017

Makkelijke nacho salade

Deze nacho salade bestaat eigenlijk uit mijn favoriete vulling voor wraps, maar dan zonder vlees. En in plaats van het te eten met wraps eet ik het gewoon met nacho’s. Dit idee ontstond een beetje toevallig doordat we wraps hadden gegeten met bezoek en toen hadden we in verband met wat allergieën ook nacho’s in huis. Daar waren er een paar van over, dus twee dagen later maakte ik deze salade om restjes op te maken. Inmiddels eet ik het wat vaker, maar pak ik gewoon nacho’s in plaats van taco’s. Lekker!

Makkelijke nacho salade

Ingrediënten

De hoeveelheden voor dit ‘recept’ komen niet zo nauw. Het is maar net wat je in huis hebt en wat je zelf lekker vindt. Voor één persoon gebruik ik ongeveer:

 • een hand ijsbergsla
 • 1 tomaat
 • stukje komkommer van ongeveer 8 cm
 • de helft van een klein (227g) blikje ananasstukjes
 • wat geraspte kaas
 • peper
 • een flinke klodder crème fraîche
 • een flinke schep wrap saus (AH)
 • nacho’s

Natuurlijk kan je deze ingrediënten makkelijk aanpassen aan je smaak. Je kan bijvoorbeeld ook paprika, avocado, maïs, wat ui of gehakt toevoegen. Oh, en hou wat extra crème fraîche en wrap saus bij de hand voor als je bij wil scheppen tijdens het eten.

Makkelijke nacho salade

Zo maak je deze nacho salade

 • Doe de sla in een schaal.
 • Snijd de komkommer, tomaat en ananas klein en doe dit bij de sla in je schaal.
 • Strooi er wat kaas overheen.
 • Voeg de crème fraîche en de wrap saus toe.
 • Breng op smaak met wat peper.

Makkelijke nacho salade

Ik heb nog nooit zo’n korte instructie geschreven geloof ik, maar zo simpel is dit recept. Nu kan je lekker gaan eten door de nacho’s in de sausjes te dopen en vervolgens groente op te scheppen. Dat werkt trouwens het makkelijkst als je ook een lepel in je hand hebt. Ik vind dit in elk geval een fijn gerecht als het bijvoorbeeld mooi weer is of als ik alleen eet. Dan wil ik meestal gewoon iets makkelijks en dit is natuurlijk super easy.

Wat zouden jullie nog meer door zo’n nacho salade willen doen?Categorieën: Food, Living3 reacties op “Makkelijke nacho salade”

  May 29, 2017

  Dat ziet er goed uit. Nog nooit op maar wie maak ik m hier ook nog een keertje


  Lieke

  May 30, 2017

  Handig die uitleg, dat voegt wel echt wat persoonlijkers toe. Ik hou alleen moet zo van ah wrap saus. Het is veel lekkerder om zelf salsa erbij te maken met tomaat ui en basilicum. Zou je zo’n recept een kunnen posten?


  Chantal

  May 30, 2017

  Tsjonge, een salade met zelf gemaakte salsa klinkt lekker


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie