Masseer jezelf met een foam roller - My Simply Special
29/07/2015

Masseer jezelf met een foam roller

Wisten jullie dat er foam rollers bestaan waarmee je jezelf kan masseren? Romano zei een paar weken geleden ineens dat hij zo’n ding wilde bestellen en ik wist eigenlijk helemaal niet waar hij het over had. Ik ging even Googlen en was het er al snel mee eens dat we een roller moesten bestellen. Waarom heb ik hier niet jaren geleden al van gehoord?

Masseer jezelf met een foam roller

Rugpijn, ik ben vast niet de enige die daar last van heeft. Jaren geleden had ik vaak last van mijn onderrug. Door mijn spieren te trainen heb ik daar nog maar weinig last van, maar de laatste jaren zorgt mijn bovenrug voor problemen. Alles gaat helemaal vastzitten en dat levert af en toe behoorlijk wat pijn op. Soms ga ik naar de fysio (werkt niet altijd) en soms kijk ik Romano lief aan en vraag ik of hij me kort wil masseren. Toch doet het soms zoveel pijn dat ik niet kan wachten tot ik een massage krijg en dan wil ik het liefst zelf even in die spieren duwen. Daarom ligt er altijd een tennisbal in mijn nachtkastje. Een tennisbal? Ja, die klem ik tussen mijn rug en bijvoorbeeld een muur. Dan beweeg ik voorzichtig heen en weer om zo met die bal in mijn spieren te duwen. Dat is soms een beetje zoeken naar de juiste plek maar het werkt wel.

Masseer jezelf met een foam roller

Eigenlijk is een foam roller een grote variant van die tennisbal. Door over de rol te rollen  duw je in je spieren en masseer je jezelf dus. Er zijn verschillende varianten te koop en het kiezen van een goed exemplaar vond ik zelf nog vrij lastig. Ze zijn er namelijk in verschillende lengtes en je hebt hele zachte en hele harde varianten. Oh en je hebt ook nog de gladde rollers en de versies met een patroon. Omdat mijn spieren (en die van Romano) vaak flink vastzitten was al snel duidelijk dat we een harde variant wilde hebben, maar verder wisten we het niet zo goed. Uiteindelijk kozen we voor een kleine variant van Body & Fit, want die zag er netjes uit en is niet duur. Prima om mee te beginnen vind ik!

Maar hoe werkt dat dan precies? Ik ben meteen op YouTube gaan kijken en daar kom je verschillende video’s tegen met uitleg. In deze video wordt bijvoorbeeld heel duidelijk uitgelegd hoe je de verschillende spieren kan pakken. Heel handig!

Je kan zo’n foam roller niet alleen gebruiken voor het masseren van je spieren, je kan ‘m ook gebruiken bij je workouts. In deze video zie je een combinatie van beide.

Wil je heel specifiek een bepaald gedeelte van je lichaam behandelen? Dan zijn er ook genoeg filmpjes te vinden. In deze video wordt er bijvoorbeeld uitgelegd wat je kan doen tegen lage rugpijn. 

Masseer jezelf met een foam roller

Ja ik denk dat onze foam roller regelmatig gebruikt gaat worden! Ik moet even kijken wat ik het fijnst vind, en misschien wil ik later nog een lang exemplaar, maar voor nu ga ik maar eens experimenteren.

Zijn jullie hier bekend mee en hebben jullie nog tips voor me?

 Categorieën: Body, Health
Tags:3 reacties op “Masseer jezelf met een foam roller”

  July 29, 2015

  Wat een handige tip zeg met die tennisbal! Ik heb ook echt heel vaak last van een nare zeurende rugpijn en vraag bijna dagelijks een massage aan mijn vriend. Wie weet is dit wel een handig middeltje voor mij!


  MySimplySpecial
  July 30th, 2015


  Vervelend dat je zo’n last hebt, maar hopelijk helpt dit trucje een beetje!  July 29, 2015

  Met die tennisbal ga ik eens proberen voor mijn bovenrug. Ik heb daar de laatste tijd ontzettend last van. Toch ook maar eens even een keer naar de fysio gaan.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie