Mijn eerste ideeën voor onze nieuwe tuin - My Simply Special
14/06/2017

Mijn eerste ideeën voor onze nieuwe tuin

Dat we (als alles goed gaat) ergens eind dit jaar naar ons nieuwe huis gaan verhuizen, heb ik inmiddels al vaker verteld. En bij een nieuw huis hoort ook een nieuwe tuin. Zeker als je zoals wij gaat verhuizen naar een nieuwbouwhuis. Maar ja, wat gaan we daarmee doen? Ik heb nog geen heel concrete plannen, maar wel al wat eerste wensen en ideeën en die deel ik met jullie in deze post!

Binnenkijken bij Dirkje

Lekker makkelijk

Het belangrijkste voor mij is dat de tuin gezellig is, maar makkelijk in onderhoud. We hebben op dit moment een tuin waar we best wel wat tijd in moeten stoppen om alles netjes te houden en ik merk dat dat niet mijn hobby is. In onze nieuwe tuin wil ik zeker wel groen, maar ik wil het wel zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maken. Waar ik dan aan denk? Grote tegels! Hoe groter de tegels, hoe minder werk je hebt aan het onkruid dat ertussendoor omhoog komt. Echt, dat is wat mij betreft een van de vervelendste klusjes in de tuin. Het is niet erg om te doen als je zo klaar bent, maar als je allemaal kleine stenen hebt, kost het toch al snel veel te veel tijd. 

Binnenkijken bij Rowena

Echt gras?

Nu we het toch over dingen hebben die de tuin onderhoudsvriendelijk moeten maken, zal ik maar meteen bekennen dat ik kunstgras serieus overweeg. Vroeger zou ik dat nooit gedaan hebben en ik weet dat veel mensen het vreselijk vinden. Toch heeft kunstgras veel voordelen. Zo hoef je het niet elke week te maaien en de kantjes bij te werken en het hoeft niet geverticuteerd te worden. Oh en het kan niet veranderen in een mosveld of een onkruidveld. Want helaas, een grasveld blijft niet vanzelf ook echt een grasveld heb ik inmiddels geleerd. Kunstgras heb je tegenwoordig in veel varianten en volgens mij zitten daar best heel mooie opties tussen. Ik wil dat nog een keer ergens in het echt gaan bekijken voor we beslissen, maar ik overweeg het wel.

Binnenkijken bij Marieke

De indeling

We hebben zometeen een tuin op het noorden, dus vlak bij het huis zal er schaduw zijn. Gelukkig is de tuin vrij diep en kunnen we achter in de tuin wel lekker van de zon genieten. We hebben dus ook het idee om in elk geval twee terrassen te maken: een tegen het huis aan en een achter in de tuin. Op dit moment hebben we een heel fijne loungeset met een bank en een tafel en die zou ik dan achterin de tuin willen zetten. Voor het terras vlakbij het huis dacht ik aan een mooie tafel met normale stoelen. Dat is dan een fijne plek om bijvoorbeeld buiten te werken of ‘s avonds te eten en te bbq’en.

Binnenkijken bij Petra

Een schuur

Het grootste item dat we kwijt willen in de nieuwe tuin is een schuur. Hier heb ik verder nog helemaal geen concrete ideeën over en waar hij moet komen weet ik ook nog niet. We moeten ergens maar een keer plattegrondjes van de tuin gaan tekenen en verschillende opties uitdenken. Een schuur met daaraan vast een soort veranda vind ik trouwens ook heel erg leuk, maar daar zullen we wel geen ruimte voor hebben.

Binnenkijken bij Jet

Even fantaseren

Nu ik toch een beetje aan het fantaseren ben, ik zou het ook erg leuk vinden om ergens in de tuin een hangmat op te kunnen hangen. Of neer te zetten met behulp van zo’n standaard, dat mag natuurlijk ook. Het lijkt me heerlijk om daar lekker een boek te lezen! En wat dacht je van een opblaasbaar bubbelbad? Dat zou pas relaxed zijn. In elk geval lijkt het me handig om ergens een opblaasbadje neer te kunnen zetten voor ons kindje volgende zomer. Dat kan op een terras of op het gras natuurlijk. Oh, en een schommel! Ik was vroeger gek op schommels (oké, stiekem nog steeds) en zou er best een in onze tuin willen hebben. Maar nee, dat gaat zeker niet passen.

Binnenkijken bij Marieke

Wat groen

Goed, terug naar de meer realistische plannen. Ik wil dus een schuur, twee terrassen en wat (nep)gras. Om de nieuwe tuin compleet te maken, moet er natuurlijk nog wel wat meer groen in komen. Misschien een mooie (bloesem)boom en wat stukken aarde waar we verschillende planten in kunnen zetten. Die stukken aarde wil ik goed inkaderen en misschien ook wel een beetje verhogen. Welke planten er in moeten komen? Het liefst exemplaren die het hele jaar door groen blijven en die wel de bodem bedekken, maar niet woekeren. En wat planten die mooi bloeien zou ik ook best leuk vinden. Verder zou ik ergens nog wel een klein stukje willen hebben voor een moestuintje. Ik heb nu een losse bak en dat bevalt me prima, maar het ziet er niet super mooi uit. Hm, daar moet ik nog even over nadenken.

Binnenkijken bij Dirkje

De aankleding

Op Instagram en Pinterest kom ik regelmatig mooi gestylde tuinen tegen. Natuurlijk kan je kussentjes en dergelijke items niet de hele tijd buiten laten liggen en ik wil het wel praktisch houden. Toch wil ik onze tuin wel graag gezellig maken. Misschien met een rek waar ik wat leuke items in kan zetten, een buitenkleed en andere accessoires. Oh, en verlichting! Het lijkt me heerlijk om fijne verlichting te hebben waardoor je, ook helemaal achter in de tuin, lang buiten kan blijven zitten. 

Binnenkijken bij Mariëlle

Zo, genoeg wensen en ideeën dus! Ik denk dat we even moeten wachten tot we daadwerkelijk in ons nieuwe huis wonen en dat we dan moeten gaan tekenen. Ik ben in elk geval al benieuwd hoe het er uit gaat zien! Hebben jullie nog tips voor me voor als we de nieuwe tuin gaan ontwerpen?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Geschreven-RCategorieën: Interieur, Living3 reacties op “Mijn eerste ideeën voor onze nieuwe tuin”

  June 14, 2017

  Een hangmat in de tuin lijkt mij ook erg leuk! Op dit moment heb ik geen gras in de tuin (geen plek), maar ik zou persoonlijk kiezen voor echt gras. Dat vind ik fijner om op te lopen/zitten. Als het echt alleen voor de sier is (of bijvoorbeeld in de voortuin) dan kun je kunstgras wel overwegen.


  Debby

  June 15, 2017

  Leuk! Wij hebben vorig jaar ook plannen gemaakt voor onze tuin die we dit jaar wilden aanpakken! Zelf zitten tekenen maar er niet uitkomen.. we hebben een tuin van 80m2 (zeer luxe ik weet het, voordeel van een piepklein dorpje :)) en dan is t al gauw drama wat te doen.. advies van een tuin architecte heeft ons erg geholpen! Die heeft tekeningen gemaakt en in mei is een hovenier begonnen! Mocht je het ook laten doen door ene hovenier laat er meerdere komen, bij ons scheelde een lokale wat kleinere hovenier (eenmanszaak) echt meer dan de helft ten opzichte van de grotere met 4 man personeel! Wij hebben bakken van cortenstaal als afkadering met daarin bloeiende bodembedekkers en ook hoogte verschillen! De 1e 2 jaar veel schoffel en sproei werk maar als t dicht is straks geen omkijken meer naar! Als je het leuk vind kan ik je wat foto’s mailen van de bakken/bodembedekkers :).


  MySimplySpecial
  June 15th, 2017


  Dat klinkt super en die tip over kleinere hoveniers ga ik zeker onthouden! Dankjewel


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie