Mijn favoriete dipsaus - My Simply Special
28/07/2016

Mijn favoriete dipsaus

Mijn guilty pleasure? Dat is absoluut naturel ribbelchips met een lekkere dipsaus. Sure, ik kan trek hebben in chocola, maar ik kan soms echt dagen uitkijken naar een bakje chips in combinatie met mijn favoriete dipsaus. Nouja, ik heb eigenlijk twee favorieten, maar de ene komt uit een zakje (en wil ik nog steeds proberen na te maken) en de ander is al een hele oude favoriet. Vroeger maakte mijn moeder namelijk wel eens een dipsausje als mijn broertje en ik in het weekend wat chips mochten. Inmiddels heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven en ik maak het nu al heel lang op dezelfde manier.

Mijn favoriete dipsaus

Het maken van deze dipsaus is echt extreem simpel en ik durf het dus ook bijna geen recept te noemen. Toch hoop ik dat jullie er iets aan hebben. (Of mijn vriendinnen die volgens mij inmiddels ook fan zijn van dit sausje. Hihi!) Hoeveel je moet maken hangt er natuurlijk van af hoeveel chips je gaat eten en met hoeveel mensen je bent, maar ik deel de hoeveelheden die ik als uitgangspunt gebruik.

Ingrediënten:

 • 1 el mayonaise
 • 1 el ketchup
 • 1/2 tl mosterd
 • 1/2 tl sojasaus
 • 1/2 tl honing
 • zwarte peper (fijn gemalen)
 • paprika poeder (mild)
 • chilipoeder
 • kaneel

Zo maak je de dipsaus:

 • Doe alle vloeibare ingrediënten bij elkaar in een kommetje.
 • Voeg naar smaak de kruiden toe, maar wees voorzichtig met de chilipoeder.
 • Roer alles goed door elkaar, proef en voeg eventueel nog extra ingrediënten toe.

Mijn favoriete dipsaus

Persoonlijk hou ik ervan als de saus een tikje zoetig is, dus vaak voeg ik achteraf nog een beetje honing toe. Oh, en het klinkt misschien onlogisch om kaneel te gebruiken, maar deze saus zou niet zo lekker zijn als je de kaneel weg zou laten. Nouja, dat vind ik dan.

Hebben jullie ook een favoriete dipsaus?Categorieën: Food, Living4 reacties op “Mijn favoriete dipsaus”
  Debby

  July 28, 2016

  Klinkt heerlijk!! Al weet ik niet of mijn supermarkt milde paprika moeders verkoopt ;);) hihi


  MySimplySpecial
  July 28th, 2016


  Hahaha oeps! Ik denk dat mijn supermarkt dat ook niet heeft, dus ik pas het meteen aan!


  Froukje

  July 28, 2016

  Nostalgie Het water loopt me in de mond…  July 29, 2016

  Hahaa. Vroeger hadden wij ook zulke zakjes die je aan moest maken met Mayo en water volgens mij. Goede oude tijden!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie