Mijn favoriete haarstyling tools - My Simply Special
18/05/2016

Mijn favoriete haarstyling tools

Ooit wil ik nog wel eens leren föhnen zoals ze dat bij de kapper kunnen. Altijd als ik daarvandaan kom zit mijn haar zo mooi en het blijft dan ook rustig een paar dagen goed zitten, ook al doe ik het tussendoor in een staart. Zo fijn! Maargoed, door de jaren heen heb ik gelukkig al wel wat tools verzameld die het makkelijker maken om mijn haar te stylen. In deze post laat ik jullie mijn favorieten zien.

Mijn favoriete haarstyling tools

Föhn

Ja een föhn is natuurlijk onmisbaar. Als ik mijn haar aan de lucht laat drogen gaat het een beetje krullen en vooral pluizen. Prima als ik het op wil steken, maar als ik het los wil dragen heb ik toch echt een föhn nodig. Dan zal ik wel eerlijk tegen jullie zijn, dit exemplaar van Babyliss is gewoon een simpel ding dat ik al heel lang heb. Hij doet z’n werk en ik heb eigenlijk nooit gekeken of er echt veel verschil zit tussen verschillende föhns.

Mijn favoriete haarstyling tools

Stijltang

Waar ik wel duidelijk verschil bij merk is stijltangen. Ik heb wel eens een goedkoop exemplaar gehad maar dan ging mijn haar na een uur toch echt weer krullen. Ik ben toen wat reviews tegengekomen over tangen van CHI en uiteindelijk heb ik er ook een besteld bij John Beerens. Dat is inmiddels alweer vijf jaar geleden en ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb dat ik er toen bijna honderd euro aan uitgegeven heb. Ik vind dat veel geld voor zo’n apparaat, maar hij werkt echt goed en doet het nog steeds. Nu moet ik zeggen dat ik mijn haar niet vaak helemaal stijl maak, maar de plukjes rond mijn gezicht willen nog wel eens wat rare kronkels vertonen en ook de haren achter bij mijn nek hebben vaak wat rare hobbels. Die krijg ik er zelf met een föhn niet uit, maar met deze tang wel. En hij is echt heel erg snel heet, dus dat is erg handig.

Mijn favoriete haarstyling tools

Föhnborstel

Mijn haar is niet automatisch zacht en glanzend als ik het gewassen heb. Helaas! Om thuis toch een beetje te kunnen föhnen zoals de kapper dat doet, heb ik ooit deze föhnborstel gekocht. Als ik het gewassen heb föhn ik het eerst snel droog met mijn normale föhn en daarna ga ik hiermee aan de slag. Ik verdeel mijn haar in plukken en borstel die vervolgens meerdere keren door met dit apparaat. Zo wordt mijn haar een stuk zachter en glanzender! Daarnaast kan je ‘m ook gebruiken om een mooie slag in je haar te maken. Je moet dan plukken haar om borstel draaien, het haar heet laten worden en daarna af laten koelen voor je de borstel er weer uithaalt. Je bent dan natuurlijk wat langer bezig dan wanneer je alleen voor wat glans gaat, maar het resultaat vind ik wel erg mooi. Oké, het haalt het niet bij de kunsten van de kapper, maar zo kom ik toch een beetje in de buurt!

Je hebt trouwens ook dit soort borstels die zelf ook kunnen draaien. Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar zou het wel graag een keer willen proberen want dat lijkt me erg handig. Bij Otto hebben ze er bijvoorbeeld een paar. (Zoek maar op roterende stijltang.) Hebben jullie ervaring met zo’n borstel? Over borstels gesproken, ik zou ook nog wel één of twee van die kappersborstels willen hebben om te kijken of ik dan met een normale föhn ook al een mooi resultaat kan krijgen.

Mijn favoriete haarstyling tools

Krultang

Goed, genoeg over borstels! Als laatste wil ik namelijk deze krultang nog laten zien. Dit is de Ci95 Pearl Wand van Remington en ook hier werd ineens heel veel over geschreven op beautyblogs (één of twee jaar terug) en uiteindelijk heb ik ‘m ook op mijn wishlist gezet. Je moet even handigheid krijgen in hoe je je haar goed om de tang draait, er zit immers geen klem op, maar hij kan echt goede krullen maken. En het belangrijkste? Die krullen blijven ook echt lang zitten! Bij de meeste krultangen zakken de krullen al snel uit (bij mij dan), maar dat is bij dit ding niet het geval! Het enige nadeel is dat deze tang vrij dun is, dus je kan er geen grote krullen mee maken. Er bestaat wel een grotere variant (de CI9532) en die zou ik dus ook nog wel willen proberen.

Wat zijn jullie favoriete haarstyling tools?

Geschreven-RCategorieën: Beauty, Body
Tags:1 reactie op “Mijn favoriete haarstyling tools”

    May 19, 2016

    de Chi tang ben ik zooooo benieuwd naar!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie