Mijn favoriete kwasten - My Simply Special
30/10/2013

Mijn favoriete kwasten
Door het lezen van blogs ben door de jaren heen steeds meer te weten gekomen over make-up. Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb is het belang van goede kwasten. Met een goede blendingkwast bijvoorbeeld, kan je gewoon veel makkelijker mooie ooglooks maken. Jaren geleden kreeg ik mijn eerste MAC kwast en inmiddels heb ik aardig wat fijne kwasten verzameld. Ik laat jullie mijn favorieten zien.

Mijn favoriete kwasten
We beginnen goed, want mijn eerste favo ‘kwast’ staat al niet op de foto. Je raadt het misschien al, ik heb het over mijn vingers. Foundation aanbrengen met mijn vingers vind ik namelijk gewoon het fijnst. Mijn favoriete kwasten voor blush en poeder staan gelukkig wel op de foto. Het zijn de MAC 182 buffer brush en de MAC 129 powder/blush brush. Zo lekker zacht!
Mijn favoriete kwasten
Op deze foto zie je links de MAC 187 duo fibre brush. Een fijne kwast voor foundation, maar dat kost me net te veel tijd. Nu vind ik het een heerlijke kwast om highlighter mooi subtiel mee aan te brengen. Helemaal rechts die je zo’n zelfde soort kwast, maar deze heb ik ooit via de webshop van Beautygloss gekocht. Als ik klaar ben met mijn make-up spuit ik wat MAC Fix+ op deze kwast en dan dep ik dat weer op mijn gezicht. Zo blijft mijn make-up mooi zitten en ga je heel zuinig met de Fix+ om. In het midden zie je nog de MAC 130 short duo fibre brush. Deze kwast gebruik ik voor verschillende dingen als het aanbrengen van highlighters en bronzer. 
Mijn favoriete kwasten
Mijn favoriete kwasten
Als ik op reis ga, dan zijn dit de vier kwasten die ik in zal pakken voor het maken van ooglooks. Helemaal links zie je een hele fijne, kleine oogschaduwkwast. Dit is de MAC 239 eye shader brush en deze is perfect voor het precies aanbrengen van oogschaduw. Hoeft het wat minder precies, dan pak ik vaak de wat grotere Inglot 28PO kwast. Om oogschaduw mooi te blenden gebruik ik de MAC 217 blending brush. Ooglooks maak ik vaak af met een beetje gel liner. Om dat aan te brengen gebruik ik altijd de MAC 210 eye liner brush.
Mijn favoriete kwasten
Dat ik fan ben van MAC kwasten is wel duidelijk he? Ze zijn helaas behoorlijk duur (gelukkig heb ik er een aantal gekregen), maar oh zo fijn. Sommige van deze kwasten gebruik ik inmiddels al jaren en ze zijn nog steeds in prima in orde. Om ze elke keer na het wassen weer terug in vorm te krijgen gebruik ik een simpel en goedkoop trucje waar ik een post over geschreven heb. Die post is nog in het Engels geschreven maar zeker het lezen waard als je je kwasten lang mooi wil houden.
Wat zijn jou favoriete kwasten?Categorieën: Beauty6 reacties op “Mijn favoriete kwasten”

  October 30, 2013

  Superhandige post!  October 30, 2013

  Handig artikel! Ik ben zelf helemaal fan van de Real Technique kwasten
  X  October 30, 2013

  Ik vind kwasten soms zo duur. Zelf gebruik ik bamboo kwasten.


  Nina

  October 31, 2013

  Leuk artikel en mooie kwasten heb je! Mijn favorieten kwasten zijn die van Real Techniques  October 31, 2013

  Super leuk artikel! Helaas zijn MAC kwasten meestal net buiten mijn budget en moeilijk te verkrijgen voor mij. Ik hou het bij Real-Techniques! x ps. zou je misschien een keer op mijn blog kunnen kijken en misschien een reactie/tip achterlaten? x  November 11, 2013

  Over een paar maanden ga ik naar New York en dan wil ik heel graag wat kwasten van MAC kopen. Ze schijnen daar goedkoper te zijn, dus dan is het nog wel te betalen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie