Mijn favoriete vakantiebestemmingen - My Simply Special
01/08/2015

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Op mijn bucketlist staat een hele lijst met landen en steden waar ik nog graag een keer heen wil gaan. Toch heb ik al een aantal leuke stedentrips en mooie reizen kunnen maken, en daar zitten zeker aanraders tussen. In deze post deel ik daarom vijf steden die perfect zijn voor een weekendje weg en vijf bestemmingen voor een langere vakantie.

Stedentripjes

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Antwerpen

Je kan er lekker eten (wafels!), goed shoppen en het is gewoon een gezellige stad. Ja, als je niet te ver weg wilt gaan is Antwerpen zeker een aanrader. Woon je in het zuiden van het land of vind je vroeg opstaan niet erg? Dan kan je er zelfs een dagtrip van maken.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Brugge

Heb je Antwerpen wel gezien, maar wil je toch niet te ver reizen? Brugge is ook een leuke optie. Deze sfeervolle stad heeft gezellige straatjes en een historisch stadscentrum dat als middeleeuwse stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Madrid

Madrid heb ik nu twee keer bezocht en beide keren vond ik het een leuke stad. Ook hier kan je goed shoppen en lekker eten, want tapas is altijd goed toch? Als je snel een goede indruk van de stad wil krijgen dan is een fietstour een leuke optie.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Praag

Praag herinner ik em als een mooie stad waar een hoop te zien is. En dat kan best kloppen, want ook dit historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De meeste plekken zijn lopend goed te bereiken en je kan je hier rustig een dag of vijf vermaken.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Kopenhagen

Kopenhagen is weer een heel andere stad, maar ook erg leuk. De haven herkent iedereen waarschijnlijk wel van foto’s en ook de zeemeermin is vrij bekend. Naast deze toeristische plekken vind je in Kopenhagen hele fijne winkels en bijzondere oude en moderne gebouwen.

Iets verder weg

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

New York

Deze stad is toch een beetje te ver weg voor een weekendje weg en er is zoveel te zien dat je je er best langer dan drie dagen kan vermaken. Bezoek het drukke Times Square of één van de andere hoogtepunten, ga naar een Broadway show of dans de tango in Central Park. Er is altijd genoeg te doen!

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

De westkust van de US

De rondreis die Romano en ik gemaakt hebben langs Las Vegas, Death Valley, Yosemite National Park, San Francisco, Big Sur, Los Angeles en de Grand Canyon is absoluut één van mijn favoriete reizen. Je ziet zoveel verschillende soorten landschappen, de mooiste stukken natuur en een paar hele bijzonder steden. Elke dag is compleet anders! Deze rondreis zou ik zo nog eens overdoen! (Mijn verslag van onze reis kan je hier vinden.)

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Tanzania

Als je gek bent op natuur dan is Tanzania ook een hele goede optie! Ook hier zie je verschillende landschappen en natuurlijk heel veel dieren in hun eigen omgeving. Het is gewoon ontzettend bijzonder om olifanten, giraffen en leeuwen van zo dichtbij te kunnen bekijken zonder dat er een hek tussen zit.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Vietnam

Wil je eens een echt andere cultuur meemaken? Dan is Vietnam een aanrader! Dit land is zo anders dan wij gewend zijn, maar ook weer erg mooi. Overal is wat te zien en als je op een straathoek op een stoel gaat zitten en rondkijkt kan je je zo een paar uur vermaken.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen

Bali

Dit eiland is een behoorlijk populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niks. Bezoek één van de vele tempels, loop tussen de rijstvelden door, geniet van een massage, leer kitesurfen of geniet gewoon van het mooie weer. Je kan op Bali prima niksen en ontspannen, maar je kan ook een mooie rondreis maken en je dagen vullen met leuke activiteiten. (Mijn verslag van onze vakantie kan je hier vinden.)

Welke van deze steden en landen hebben jullie bezocht? En hebben jullie nog tips voor onze huwelijksreis? 

 Categorieën: To Do, Travel
Tags:5 reacties op “Mijn favoriete vakantiebestemmingen”

  August 1, 2015

  Ik ben echt iemand van citytrips! Heerlijk om een nieuwe stad te ontdekken!  August 1, 2015

  Wauw! Bali, west Amerika en Kopenhagen staan hoog op mijn verlanglijst! Voor huwelijksreis kan ik absoluut de Seychellen aanraden! Zelf ben ik er nog niet geweest, mijn vriend wel, en aan de foto’s en verhalen te zien is het echt een paradijs! Geen overvloed aan toeristen, en vaak heb je het strand voor jou alleen. Ook het regenseizoen is geen probleem, vaak is het slechts een korte stortbui van 15 minuutjes die alles weer eens opfrist !


  MySimplySpecial
  August 3rd, 2015


  Dat klinkt perfect en de Seychellen staan zeker op mijn lijstje!  August 2, 2015

  Bijna heel deze lijst heb ik al gehad. Cambodja zou ik nog toevoegen als een echte anders-dan-anders must. Zo indrukwekkend….


  MySimplySpecial
  August 3rd, 2015


  Ik kwam pas een post tegen over Cambodja en dat zag er inderdaad ook erg goed uit!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie