Mijn manieren om geld te besparen - My Simply Special
30/06/2017

Mijn manieren om geld te besparen

Geld kan je maar één keer uitgeven. Echt zo’n cliché zinnetje, maar het klopt natuurlijk wel. Zeker nu we een baby verwachten en er ook een verhuizing aankomt, is het handig om op te letten met wat we doen. Gelukkig zijn er grote en heel kleine manieren om geld te besparen en het leek me leuk om mijn tips eens voor jullie onder elkaar te zetten. En wie weet hebben jullie nog goede tips voor mij?

Dagboek: Hartje luisteren

Autoverzekering

Laten we meteen met een grote beginnen. Ik had al een paar jaar een auto en ook sinds het begin dezelfde verzekering. Romano maakte daar eens een opmerking over, waardoor ik er eens goed naar ging kijken. En ja hoor, online ontdekte ik heel snel dat overstappen naar een andere verzekeraar me gewoon een paar honderd euro scheelde. Bizar! Uiteraard heb ik dat meteen gedaan en eigenlijk zou je dus jaarlijks even moeten kijken of je nog wel goed zit. Misschien is een reminder in je agenda dan handig?

Theezakjes

Dan ga ik meteen verder met een kleine tip. Natuurlijk kan je heel budgetvriendelijke thee kopen, maar als je net zoals ik graag wat bijzonderdere smaakjes kiest, ben je al snel wat meer kwijt. Gelukkig is het bij de meeste smaken zo dat je met één theezakje echt wel meer dan één kop thee kan maken, ook al staat dat op de verpakking. Ik zet mijn theezakje dus altijd in een klein schaaltje in de keukenla en gebruik ‘m rustig nog een (paar) keer tot er geen smaak meer vanaf komt.

Mijn snelle make-up routine

Mascara

Ook voor mascara’s geldt dat je voor een heel goedkope optie kan kiezen, maar ik heb al jaren een favoriet en blijf die graag gebruiken. Hij is van Max Factor en om dan toch geld te besparen koop ik ‘m eigenlijk alleen als hij in de aanbieding is. Soms is er een 2e gratis actie of 2e met 70% korting. Kijk dat scheelt weer.

Codes

Over korting gesproken, jullie kennen vast wel al die sites waar je kortingscodes kan vinden als je online iets bestelt. Eigenlijk google ik altijd even of er toevallig een code te vinden is die nog geldig is als ik ergens een bestelling plaats. Er is lang niet altijd iets te vinden, maar af en toe heb je geluk en dan is het één van de makkelijkste manieren om geld te besparen.

Vaste lasten

Vaste lasten horen er nou eenmaal bij, maar niet alleen je autoverzekering is handig om in de gaten te houden. Je kan bijvoorbeeld ook eens de prijzen voor energie vergelijken. Ik ga dat zeker doen als we straks gaan verhuizen en dat soort dingen opnieuw moeten regelen, maar je kan ook af en toe kijken wat de goedkoopste energieleverancier is en of je nog wel goed zit. Of wat dacht je van je telefoonabonnement? Ik heb jaren hetzelfde abonnement gehad, want dat was een heel goede deal. Inmiddels was ik echter meer gaan bellen, waardoor ik steeds over mijn bundel heen ging. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik beter een iets duurder abonnement af kon sluiten en dat ik dan goedkoper uit zou zijn.

#170-Dagboek_3

Administratie

Administratie bijhouden is zeker niet mijn favoriete klusje, maar elke maand invullen wat je uitgegeven hebt en waaraan is wel handig. Je kan hiervoor net als ik een Excel-document gebruiken, of als je daar geen zin in hebt kan je ook kijken of je bank niet een tool heeft. Ik heb het zelf niet getest, maar de ABN heeft er bijvoorbeeld een die je hierbij kan helpen. Waar het vooral om gaat, is dat je bij kan houden wat er binnenkomt en wat je uitgeeft. Als je dan zoekt naar manieren om geld te besparen, kan je eens kijken waar je nou vooral veel geld aan uitgeeft en waar je best dingen anders aan zou kunnen pakken.

Boodschappen

Besparen op boodschappen kan op heel veel manieren. Zo kan je naar een goedkope supermarkt gaan, voor huismerk-producten kiezen en gebruik maken van aanbiedingen. Een andere optie is om niet te vaak boodschappen te doen. Als je dat elke dag doet, is de kans veel groter dat je veel dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Ik doe al jaren ongeveer één keer per week boodschappen. (Dat scheelt ook een hoop tijd.)

Dagboek: Barcelona

Lunch meenemen

Nu we het toch over eten hebben: het is vaak goedkoper om zelf eten mee te nemen dan om ergens een broodje te kopen. Als je elke dag in je lunchpauze een broodje koopt, kan dat erg oplopen. (Tenzij je een heel voordelige bedrijfskantine hebt.) Je kan dan ook ‘s ochtends of de avond van te voren thuis wat maken en dat meenemen. En dat kan net zo lekker zijn! 

Picknicken

Ook op vakantie kan je makkelijk geld op je lunch besparen. Natuurlijk is het fijn om in een leuk tentje te genieten van een lekkere lunch, maar je kan het ook afwisselen met picknicken. Haal bij een supermarkt wat brood, iets van beleg, wat fruit en iets te drinken en zoek vervolgens een mooi park of pleintje op. Zo kan je lekker buiten genieten van de mooie omgeving en heb je ook wat lekkers te eten. Zeker als je met een groepje bent, is dit één van de manieren om op vakantie geld te besparen.

Opruimen

Als laatste moet ik het natuurlijk nog over opruimen hebben. Af en toe je huis grondig opruimen kan zeker ook geld schelen. Je weet namelijk weer precies wat je in huis hebt en dat voorkomt dubbele aankopen en producten die over datum gaan. Ook kan je spullen die je niet gebruikt misschien wel verkopen. En ga je verhuizen? Dan scheelt het gewoon geld als je eerst alles wegdoet wat je toch niet meer gaat gebruiken.

Wat zijn jullie favoriete manieren om geld te besparen?

Geschreven-RCategorieën: Shop, To Do
Tags:2 reacties op “Mijn manieren om geld te besparen”
  Wendy (B)

  June 30, 2017

  Zo een Excel bestand doe ik al en spullen kopen als er acties/solden zijn
  Dit jaar probeer ik zo goed mogelijk eerst te gebruiken wat ik heb en dat lukt vrij goed!  June 30, 2017

  Wij hopen dit jaar flink te gaan besparen door het huis te voorzien van nieuwe kozijnen en beglazing, kost wat, maar dat verdient zichzelf uiteindelijk terug. Met een beetje mazzel kunnen we binnenkort ook kijken naar zonnepanelen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie