Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start - My Simply Special
16/03/2016

Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start

Wow het is gewoon alweer een jaar geleden dat ik begon met mijn eerste echte moestuintje! Ik koos voor een ‘metermoestuin’ om het lekker makkelijk en overzichtelijk te houden. Ideaal voor een beginner, en nog steeds ben ik er erg happy mee. Nu het voorjaar dichterbij komt is het tijd om weer aan de slag te gaan, maar wat zal ik eens gaan doen?

Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start

Nou, ik geloof dat ik moet beginnen met het opruimen van mijn moestuin! Kijk, zo ziet mijn bak er nu uit. De rozemarijn, oregano, peterselie en tijm doen het niet slecht (en daar pluk ik regelmatig wat vanaf), maar verder is het een beetje een zooitje. Er staat onkruid in, er zijn dode planten en takken die weggehaald moeten worden en liggen een hoop blaadjes. De munt in de grote pot lijkt nog wel te leven, maar de kleien pot staat vol water en moet geleegd worden. Werk aan de winkel dus!

Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start

Maar wat zal ik gaan doen met de twaalf lege vakken die ik zometeen heb? Ik heb eens naar de zaadjes zitten kijken die ik nog heb liggen en ik wil in elk geval mijn kruidenhoekje aanvullen met bieslook (één vak). Verder wil ik een paar vakken vullen met verschillende soorten sla (drie vakken), want daar heb ik vorig jaar veel plezier van gehad. Al twijfel ik nog of ik dat ga zaaien of dat ik babyplantjes haal bij het tuincentrum. Dat is misschien een beetje vals spelen, maar zo heb je wel lekker snel een groene bak waar je regelmatig wat uit kan plukken. (Ja ik ben soms een beetje ongeduldig, oeps!) Wat ik in elk geval wil zaaien zijn wortels (twee vakken) en radijsjes (twee vakken), want die deden het vorig jaar prima.

Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start

Hm, dat betekent dat ik nog vier vakken over heb. Ik denk dat ik daar wat nieuwe dingen ga proberen. Zo wil ik nog wel iets als lenteuitjes zaaien, boontjes kweken en ik zou een paar aardbeienplantjes ook niet vervelend vinden. Ik ben gek op aardbeien!

Aangezien Romano en ik op zoek zijn naar een nieuw huis ga ik het mezelf dit jaar wel nog wat makkelijker maken. Ik denk dat ik niet aan de slag ga met planten die eerst binnen voorgezaaid moeten worden, of die erg hoog en groot worden. Ik heb vorig jaar ontzettend veel tomaten en komkommers kunnen oogsten en dat wil ik zeker weer doen, maar daar wacht ik mee tot we verhuisd zijn. Als ik in een volgende tuin een goede plek heb voor een wat groter moestuintje zou ik nog wel graag courgette, rabarber, gekke soorten komkommer en pompoen willen proberen, maar ook dat moet nog even wachten.

Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start

De winkels liggen in elk geval alweer vol met allemaal leuke moestuinspullen. Zo kwam ik bij de Hema schattige potjes tegen, de AH heeft natuurlijk de spaaractie en ook bij de Xenos zag ik een hoop verschillende zaadjes hangen. Ze hebben zelfs een pakket met alles wat je nodig hebt om bier te maken. Origineel!

Gaan jullie aan de slag met een moestuintje?Categorieën: Food, Living
Tags:1 reactie op “Mijn moestuin voor beginners #10: Nieuwe start”
    eline

    March 22, 2016

    Ja leuk, weer updates over de moestuin ! Ik ben benieuwd


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie