Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box - My Simply Special
06/05/2015

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

Wil je ook graag verse groente uit je eigen tuin eten, maar heb je niet het geduld om met zaadjes aan de slag te gaan? Dan kan je natuurlijk naar het tuincentrum rijden en wat babyplantjes kopen, maar je kan ze ook gewoon bestellen. Dat is makkelijk!

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

Tegenwoordig heb je boxen voor alles. Zo zijn er boxen met maaltijden, beautyproducten en zelfs complete verrassingsboxen. En nu is er iets nieuws, want Sprout of the Box bezorgt nu ook dozen met babyplantjes.

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

Hoe leuk is dit? In mijn box zitten maar liefst achttien kleine plantjes waarmee je zo een moestuintje kan starten. Zo heb ik vier plantjes voor rode snacktomaten en vier plantjes voor de gele variant. Ook zitten er nog vijf plantjes in voor snackpaprika’s en vijf voor snackkomkommers. Voor dit ‘snackpakket’ betaal je €14,95 en er worden geen verzendkosten gerekend. Dat vind ik een prima prijs voor zoveel plantjes. En zijn het er wat te veel? Dan kan je ze prima delen met een vriendin of je (schoon)moeder. 

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

Als je bak met plantjes uit de verpakking tilt kom je een handige kaart met uitleg tegen. Waar kan je de plantjes het beste neerzetten, hoe hoog worden ze en wanneer kan je oogsten? Het wordt allemaal uitgelegd! Heel handig, want dat soort dingen weet ik dus echt niet.

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

Ben je trouwens niet van de snackgroente of wil je meer in je tuin? Er zijn ook nog andere boxen verkrijgbaar. Zo is er de ‘Italia’ (basilicum, salie, rozemarijn en venkel), het ‘koolpakket’ (bloemkool, broccoli, rode kool en witte kool), het ‘sla-pakket’ (eikenblad sla, lollo rosso, mini romana en botersla) en het ‘tomaatpakket’ (cocktailtomaat, pruimtomaat, gele tomaat, vleestomaat).

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

De plantjes uit mijn set kunnen pas in mei/juni naar buiten, dus ik heb ze eerst in een paar potten gezet. Zo kunnen ze even doorgroeien en kan ik nog even uitzoeken waar ik ze neer ga zetten. De plantjes met rode tomaten en de paprika’s worden zo’n veertig centimeter hoog, dus die zou ik in mijn moestuinbak kunnen zetten. De andere twee kunnen anderhalve meter hoog worden en moeten dus ergens tegenaan kunnen groeien. Hmm, daar moet ik nog even over nadenken!

Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box

Kijk, na een paar dagen staan de plantjes netjes rechtop en groeien ze lekker verder! 

Welk pakket zouden jullie willen hebben?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: Food, Living
Tags:3 reacties op “Mijn moestuin voor beginners #4: Sprout of the Box”

  May 6, 2015

  Super leuk dat je meteen aan de slag kan Toch vind het zaaien ook leuk, zodat je de spanning houdt of ze opkomen :3
  Ik zou zeker voor de ‘Italia’ box gaan!  May 6, 2015

  Wat super cute! Mijn mam is ook sinsd pas een moestuintje begonnen.. Het proces volgen is zoo leuk!  December 7, 2017

  Ziet er geweldig leuk uit.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie