Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt - My Simply Special
03/06/2015

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Houden jullie ook zo van verse muntthee? Ik vind het zelf in elk geval heerlijk en daarom leek het me handig om een muntplantje in huis te halen. Nou kan je die natuurlijk kopen, maar nu ik zo met die moestuin bezig ben vind ik het ook leuk om zelf munt te kweken. Je kan dan uiteraard zaadjes gebruiken, maar ik had toevallig nog zo’n zakje uit de supermarkt liggen met takjes munt en dat werkt ook heel goed. Ik laat het zien!

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Eigenlijk is het heel simpel. Je pakt namelijk een paar takjes munt, knipt een stukje van de steeltjes af en dan zet je ze in een glaasje water. Als je dan een paar dagen wacht zie vanzelf hele dunne witte worteltjes verschijnen die behoorlijk snel lijken te groeien.

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Kijk! Zo heb je ineens kleine plantjes in plaats van takjes. Ik moet wel zeggen dat het niet met elk takje werkt, maar als je er een paar in het water zet, dan zit er vast wel één bij die het doet.

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Hebben de takjes al wat worteltjes? Dan kan je ze planten. Doe wat aarde in een potje of een glas en prik met je vinger een gaatje in de aarde tot net iets boven de bodem. Duw hier voorzichtig zo’n klein plantje in (zo diep mogelijk, maar de blaadjes moeten wel boven de grond blijven) en duw de aarde aan. 

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Als je dan weer even geduld hebt en je hebt de plantjes in een glas gezet, dan zie je vanzelf dat de wortels steeds langer worden en de plantjes beginnen te groeien. Als je ze af en toe water geeft natuurlijk.

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Heb je het idee dat de plantjes het goed doen, dan kan je ze buiten in een pot zetten. Ik heb nu een setje van twee kleine plantjes buiten staan, en een nieuw setje van drie groeit nog even door in mijn vensterbank.

Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt

Simpel toch? En je ziet lekker snel resultaat!

 Categorieën: Food, Living
Tags:12 reacties op “Mijn moestuin voor beginners #6: Snelle munt”
  Ikram

  June 3, 2015

  Muntthee is heerlijk!! Pas wel op met het planten van munt in een bak met andere planten of in de volle grond want munt is nogal een woekerplant


  MySimplySpecial
  June 3rd, 2015


  Ja dat heb ik ook geleerd, daarom staat het nu in een pot.  June 3, 2015

  Ach ik had laatst ook weer een mooi muntplantje ‘gemaakt’ (gemaakt? gestekt en daarna geplant), maar de poezen hebben ‘m helemaal opgegeten.  June 3, 2015

  Fijn artikel! Munt groeit altijd zo lekker snel :3 Wij krijgen helaas vaak luizen in onze munt


  MySimplySpecial
  June 3rd, 2015


  Ja dat heb ik ook wel eens gehad! Zo irritant!  June 3, 2015

  Ja leuk zo voor je plantjes zorgen. Heb trouwens nog nooit verse muntthee op, denk ook niet dat ik daar van houd.. maar maakt niet uit, dit geldt uiteraard voor heel veel verschillende plantjes  June 3, 2015

  Altijd leuk! Wij hadden jarenlang munt in onze tuin. Maar sinds vorig jaar niet meer. Best jammer!  June 3, 2015

  Wat leuk, alleen echt niks voor mij. Ben heel erg ongeduldig haha  June 3, 2015

  Munt zou zich gemakkelijk verspreiden in volle grond. Ik ben eens benieuwd, want bij mij staan ze sinds kort in de moestuin! Ik heb liever ‘nuttig’ kruid dat woekert, dan onkruid.


  MySimplySpecial
  June 7th, 2015


  Haha, daar ben ik het wel mee eens!  June 3, 2015

  Handig!  June 6, 2015

  Ik heb dit in de tuin staan, maar mijn vriend zegt dat ‘ie eerst nog wat moet groeien dus mag ik nog niet plukken. Kan niet wachten!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie