Mijn snelle make-up routine - My Simply Special
17/04/2017

Mijn snelle make-up routine

Ik ga rustig zonder make-up de deur uit, maar toch vind ik het wel fijn om een paar producten te gebruiken om er wat frisser en verzorgder uit te zien. Soms maak ik een complete look, maar vaak kies ik voor mijn snelle make-up routine. Perfect voor als je weinig tijd hebt of eigenlijk geen zin hebt om make-up op te doen. Ik denk dat ik met deze routine vijf tot tien minuten bezig ben, afhankelijk van hoeveel haast ik heb en hoe precies ik werk. In elk geval ga ik alle stappen aan jullie uitleggen!

Mijn snelle make-up routine

Mijn snelle make-up routine

Stap 1

Ik begin meteen met het product dat me de meeste tijdwinst oplevert. Clinique heeft namelijk een iets nieuws dat ze de Blend It Yourself Pigment Drops noemen. Door een paar druppeltjes van dit spul aan je favoriete dagcrème toe te voegen maak je er zelf een BB crème of foundation van. Zo kan je gewoon je favoriete crème of zonnebrand gebruiken en meteen je huid egaliseren. En je kiest zelf de dekking! Eén druppeltje egaliseert net een beetje terwijl drie druppeltjes het resultaat van een foundation geeft. Hoe ik het gebruik? Als mijn gezicht helemaal schoon is doe ik een beetje van mijn dagcrème (Clinique Pep-start of Clinique Moisture Surge) in mijn handpalm. Dan schud ik het BIY flesje goed en laat ik drie druppeltjes op de crème vallen. Met een vinger meng ik dit goed en verdeel ik het vast deels over mijn gezicht. Vervolgens verdeel ik alles gewoon met beide handen zoals ik ook bij een normale crème zou doen. Natuurlijk kan je ook een foundationkwast gebruiken als je dat fijner vindt. 

Mijn snelle make-up routine

Stap 2

Ik heb vaak blauwe kringen onder mijn ogen en die camoufleer ik nog wat meer met de Studio Finish Concealer van Mac. Als het nodig is stip ik eventuele andere oneffenheden ook aan. Vervolgens breng ik wat poeder aan om te voorkomen dat ik ga glimmen. Op dit moment gebruik ik de Mineralize Skinfinish van MAC. Een prettig poeder dat nog voor een klein beetje extra dekking zorgt.

Mijn snelle make-up routine

Stap 3

Om er wat gezonder uit te zien breng ik een beetje blush en wat highlighter aan. Welke ik gebruik hangt van mijn bui af, maar Luster is één van mijn favoriete blushes en Albatross is een prachtige highlighter. Beide zijn van Nars.

Mijn snelle make-up routine

Stap 4

Voor een wakkere blik vind ik een beetje eyeliner ideaal. Als ik heel veel haast heb sla ik ‘m over, maar als het even kan maak ik er toch graag tijd voor. Ik ben jaren fan geweest van gelliner (het blijft ook fijn spul) maar deze Tattoo Liner van Kat Von D werkt zo ontzettend fijn, dat ik ‘m blijf pakken. Je kan er heel makkelijk mooie dunne lijntjes mee tekenen en hij zit als een huis. Een beetje mascara maakt het af. Beide producten gebruik ik trouwens in een donkerbruine kleur voor een wat minder hard resultaat.

Mijn snelle make-up routine

Stap 5

Het heeft jaren geduurd voor ik ontdekte wat een verschil het kan maken als je je wenkbrauwen bijkleurt. Ik vind in elk geval altijd dat mijn gezicht er rustiger van wordt en dat ik er wakkerder uitzie. Ooglooks komen ook veel mooier uit. Anyway, je kan wenkbrauwen heel nauwkeurig bijtekenen, maar ook als je het snel en minder netjes doet maakt het al een flink verschil. Op dit moment gebruik ik de linker kleur uit het Duo Brown palletje van Christian Faye. Die past goed bij mijn haarkleur en blijft heel goed zitten. Als laatste spray ik de De-Slick setting spray van Urban Decay over mijn gezicht. Zo ziet je make-up er natuurlijker uit en blijft het langer mooi.

Mijn snelle make-up routine

Kijk, hier kan je het verschil goed zien. Links zie je mij zonder make-up en met heel slaperige oogjes. Op de middelste foto heb ik mijn dagcrème met de Pigment Drops al aangebracht en rechts ook de rest van mijn make-up.

Mijn snelle make-up routine

Hoe ziet jullie snelle make-up routine eruit?Categorieën: Beauty, Body
Tags:5 reacties op “Mijn snelle make-up routine”
  Lotte

  April 17, 2017

  Zou je een foto kunnen maken van de ingrediënten van de clinique drops. Helaas ben ik dusdanig allergisch dat ik de meeste producten niet kan gebruiken. Maar clinique gaat vaak wel.


  MySimplySpecial
  April 17th, 2017


  Ik heb meteen even voor je gekeken, maar ik heb een review exemplaar zonder doosje. Dat betekent helaas dat ik de ingrediënten dus ook niet weet en ik kan het online ook niet vinden. Misschien kan je eerdaags een Ici Paris of een Douglas inlopen om te kijken?  April 17, 2017

  Wat ben je toch mooi!


  MySimplySpecial
  April 17th, 2017


  Ah wat lief, dankjewel!


  Inge

  April 18, 2017

  Inderdaad, wat een verschil op de foto’s. Wat een paar producten al niet kunnen doen.
  Ik zou er persoonlijk nog een (felle) lipstick aan toevoegen, maar daar moet je wel het type voor zijn natuurlijk.
  ‘Vroeger’ maakte ik ook regelmatig hele looks (van foundation tot highlighter, poeder, de hele rimram) maar sinds ik mama ben, ben ik al blij als ik dagcreme op heb en een likje lipstick en mascara. En concealer natuurlijk, heel veel concealer haha.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie