Mijn ultieme winterexperience: IJsland - My Simply Special
13/02/2016

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

Toen ik een jaar of elf was ging ik voor het eerst op wintersport en in de jaren daarna leerde ik zowel skiën als snowboarden. Ik vond het vooral fijn om goed hard van een blauwe piste af te gaan waar weinig mensen waren en met goede sneeuw. Oh, en met een lekker zonnetje erbij natuurlijk! De laatste jaren ben ik niet meer op wintersport geweest en koos ik liever voor een zonnige bestemming. Toch zag ik pas wat foto’s van de wintersportvakantie van een vriendin en dan begint het toch weer te kriebelen. Maar, er is nog een andere winterse reis die ik graag eens zou maken. Duifhuizen tassen en koffers vroeg me wat mijn ultieme winterexperience is en ik denk dat dat een reis naar IJsland zou zijn. Waarom precies? Dat ga ik vertellen!

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

IJsland is in de eerste instantie niet een land waar ik snel aan zou denken als ik een vakantie ga boeken. Nu zijn er in de laatste jaren wat mensen in mijn omgeving die kant op geweest en allemaal kwamen ze terug met de meest enthousiaste verhalen, prachtige foto’s en het aanraden om er ook heen te gaan. Vervolgens las ik op de site van Cynthia ook haar verslagen van haar tijd daar en toen begon het steeds meer te kriebelen. Maar wat zou ik willen doen als ik daar ben? Nou ik heb wel wat op mijn lijstje staan!

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

Het Noorderlicht zien

Het zien van het Noorderlicht lijkt me prachtig en heel bijzonder. Het staat ook niet voor niks al een hele tijd op mijn bucketlist! Nu las ik dat je zo’n zeven keer per jaar ook in Nederland het Noorderlicht kan zien, als je een heldere, koude, wolkenloze winternacht te pakken hebt. Toch kan je beter naar landen als Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland of Groenland reizen als je echt een mooie show wil zien.

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

Een hondensledetocht maken

Het maken van een hondensledetocht is ook zoiets dat al heel lang op mijn lijstje staat om een keer te doen. Ik denk dat het best koud zal zijn, maar het lijkt me heel leuk om een mooie tocht te maken en vanaf een slee te genieten van de mooie natuur. 

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

Zwemmen in een geothermisch bad

Ik heb wel eens gezwommen in warmwaterbronnen en dat vind ik toch altijd best bijzonder. Blue Lagoon schijnt een beroemde spa vlakbij Reykjavik te zijn, met een groot geothermisch bad met blauw water. Ook hebben ze bakken met silicamodder staan om als masker te gebruiken. Het lijkt me een heerlijke plek om een dag door te brengen. Lekker zwemmen, genieten van de sauna’s en vooral gewoon ontspannen.

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

En meer

Als je gaat zoeken naar excursies in IJsland, dan kom je al snel de leukste dingen tegen. Zo kan je ijsgrotten bezoeken en zijn er lavagrotten. Soms kan je zelfs duiken in zo’n lavagrot. Nu heb ik al verschillende keren gedoken, maar dat was altijd op een tropische locatie. Dit lijkt me dus ook erg bijzonder. Of wat dacht je van een bezoekje aan de geisers en het maken van een tocht met sneeuwscooters? Ik heb nog nooit op zo’n ding gezeten, maar het is vast gaaf om te doen! Romano zal dit vast minder leuk vinden, maar je kan ook paardrijtochten maken en dat is vast nog een mooie manier om te genieten van de natuur daar. En nu ik het toch over dieren heb, je schijnt ook een locatie te hebben waar je orka’s kan spotten! Wat een bijzondere dingen allemaal hè? En dat is nog niet eens alles wat er te doen is, dus ik denk dat ik mijn dagen heel makkelijk zou kunnen vullen als ik ooit naar IJsland ga. Ja, hoe langer ik er over nadenk, hoe meer zin ik er in krijg!

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

Even praktisch

Stiekem weet ik eigenlijk heel weinig over dit mooie land, dus ik verzamelde wat handige informatie. Zo is de beste reistijd eigenlijk tussen mei en september, maar als je dus graag van het Noorderlicht wil genieten kan je beter een bezoek plannen in de periode van november tot en met februari. En ja, dan is het koud! De gemiddelde wintertemperatuur in Reykjavík ligt tussen de -5 en de +5 graden Celcius en in het binnenland tussen de -20 en de +5 graden. Wow! Wat trouwens ook interessant is om te weten is dat je daar in december en januari gemiddeld maar 5 uur daglicht hebt en dat het tijdverschil met Nederland tijdens onze zomertijd 2 uur is en tijdens onze wintertijd 1 uur.

Mijn ultieme winterexperience: IJsland

Oké, dat het koud zou zijn wisten we al, en dat betekent dat je vooral veel warme kleding mee moet nemen. En je bikini natuurlijk voor als je gaat genieten van die warme bronnen. Nu had ik een oude koffer, maar helaas zaten daar gaten in en was hij aan vervanging toe. Inmiddels heb ik een Xenon koffer (66 cm) van het merk Titan. Ik kende het merk niet, maar de koffer is heel licht en heeft een grotere inhoud dan veel koffers van hetzelfde formaat. Oh, en wat ik helemaal fijn vind is dat hij handige vakjes en banden heeft aan de binnenkant en dat hij vier wieltjes heeft in plaats van twee. Ik heb een grotere koffer die dat ook heeft en sindsdien ben ik fan. Niet alleen mijn koffer was stuk, ook mijn toilettas was al heel lang aan vervanging toe. Ik gebruikte de laatste jaren een herentoilettas. Niet de mooiste maar hij had een hoop handige vakjes. Hij was alleen helemaal uit elkaar aan het vallen, dus ik ben heel blij met mijn vrouwelijkere exemplaar van Samsonite. Ja ik ben klaar om op reis te gaan!

Zijn jullie al eens in IJsland geweest? Wat zou jullie ultieme winterexperience zijn?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6Geschreven-R-DuifhuizenCategorieën: To Do, Travel
Tags: ,2 reacties op “Mijn ultieme winterexperience: IJsland”

    February 14, 2016

    Ijsland staat ook zeker op mijn lijst. Het lijkt me zo prachtig om de natuur daar te zien alleen de kou houdt me nog een beetje tegen en de prijzen (die stiekem nog best wel hoog zijn).    February 15, 2016

    Hoe meer ik bij andere mensen IJsland voorbij zie komen, hoe meer het mijn nieuwsgierigheid naar dit land aanwakkerd! Het enige wat me wel een beetje zou tegenstaan is de kou.. Daar kan ik niet zo goed tegen. Ach, wie weet!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie