Mijn wishlist voor ons nieuwe huis - My Simply Special
02/06/2017

Mijn wishlist voor ons nieuwe huis

Het is leuk om te zien hoe ons nieuwe huis er langzaam steeds meer uit gaat zien als een echt huis. Ze zijn nog druk aan het bouwen en voor we er daadwerkelijk gaan wonen, is onze kleine al geboren, maar natuurlijk ben ik er al wel mee bezig. Zo heb ik al precies ingetekend welke meubels we waar neer gaan zetten en ben ik aan het nadenken over vloeren, de tuin, kleuren voor op de muren en meer. Inmiddels heb ik ook al een soort wishlist met dingen die ik graag in het nieuwe huis zou willen hebben en in deze post vertel ik daar meer over.

Mijn wishlist voor ons nieuwe huis

De keuken

In ons nieuwe huis krijgen we een L-vormige keuken. De onderkasten worden donker (antraciet/zwart) met ook een donker blad en de bovenkasten worden wit. Een keuken zonder bovenkasten vind ik op zich mooier, maar de extra bergruimte is wel zo handig. Ik heb pas eens naar de tekeningen van de keuken zitten kijken en dat vergeleken met alle keukenspullen die we nu in huis hebben. De conclusie? We hebben zeker nog een losse kast nodig waar we bijvoorbeeld ons servies in kunnen zetten. Ik vermoedde dat al en had ook al bedacht dat hij net om het hoekje van de keuken kan komen te staan. De kast mag maximaal een meter breed zijn (als de bouwtekeningen kloppen) en het liefst niet te diep. Oh, en met dichte deuren, geen glas. Anders ga ik het vast te rommelig vinden.

De kasten op de afbeelding hierboven vind ik alle drie erg leuk. Ze zijn van het merk Woood en gemaakt van geborsteld hout. Ik vind het zo mooi dat je dan echt nog de houtnerf ziet. Wat betreft de maten denk ik dat de middelste de beste optie zou zijn, gewoon omdat hij hoger is. En de kleur? Hij is er volgens mij nu niet meer in deze donkere uitvoering, maar wel nog in twee kleuren grijs. Maar goed, ik denk dat ik eerst de keuken wil zien voor ik definitief een kast uit kan kiezen.

Mijn wishlist voor ons nieuwe huis

De eethoek

Bij de keuken hoort natuurlijk ook een eethoek. We zullen gewoon onze huidige eettafel meenemen, maar dat is een oude van mijn vader en eigenlijk niet helemaal onze smaak. Wat we het liefst willen is een echte eethoek maken met een hoekbank tegen de muren. In die bank zou ik dan het liefst opbergruimte willen hebben voor keukenspullen die we niet zo vaak gebruiken. Ik heb hier al wel naar gezocht, maar ik ben bang dat we het op maat moeten laten maken of dat we zelf moeten gaan klussen. Een andere optie is om alleen een bank tegen een van de muren te zetten in plaats van echt een hoekopstelling.

Mijn wishlist voor ons nieuwe huis

De badkamer

Onze nieuwe badkamer is niet groot, maar er komt een inloopdouche met glazen wand, een wandmeubel met twee kranen en een spiegelkast erboven en een toilet. Nee, geen bad, dat werd wel erg krap. We hebben gekozen voor grote antracietkleurige tegels op de vloer en witte, langwerpige tegels op de muren. Voor het wandje in de douche hebben we zwarte, langwerpige stenen uitgezocht die een wat stoerdere uitstraling hebben. Het kiezen van de tegels vonden we nog best lastig, aangezien we de ruimte nog nooit gezien hebben, het niet te duur wilden maken, maar wel iets bijzonders wilde doen. Nu ben ik heel erg benieuwd hoe het eruit gaat zien!

Er zijn in elk geval nog twee dingen waar ik over na loop te denken. Het eerste is waar we onze douchegel en shampoo en zo neer gaan zetten. We hebben gekozen voor een douche met grote kop zodat je een soort regendouche krijgt. Ik weet even niet meer precies welke het wordt, maar Superbath heeft bijvoorbeeld vergelijkbare producten. Het liefst zou ik daarnaast een nisje in de muur hebben om onze producten in te zetten, maar in verband met kosten en de beschikbare ruimte hebben we dat maar niet gedaan. Nu vraag ik me af wat de beste oplossing zou zijn die er ook nog mooi uitziet. Een mand neerzetten op de vloer om alles in te zetten? Een soort plankjes/rekjes aan de muur maken? Het liefst zou ik iets met hout doen…

…want dat is het andere punt waar ik over na loop te denken. Ik wil graag nog wat warmte toevoegen en daarvoor dacht ik aan houten details. Misschien leuke bakjes voor wattenschijfjes of plankjes boven het toilet? Ik weet het nog niet zo goed eigenlijk. Ik denk dat ik eerst de badkamer moet zien voor ik deze dingen kan beslissen. Lastig hoor! (Maar wel leuk om over na te denken natuurlijk.)

Mijn wishlist voor ons nieuwe huis

De slaapkamer

Op dit moment hebben we een boxspring met twee nachtkastjes. Het bed gaat absoluut mee naar het nieuwe huis, maar ik weet ook al dat de nachtkastjes niet gaan passen. We weten precies waar we het bed neer gaan zetten en tegen die wand zit ook zo’n koker voor leidingen. De nachtkastjes zijn dus net wat te breed, helaas. Nu lijkt het ons leuk en handig om achter het bed, over de hele breedte van de slaapkamer, een soort planken op te hangen. Naast het bed moeten die dan een stuk naar voren komen. Zo creëer je achter het bed opbergruimte en naast het bed een soort nachtkastjes. Hoe dit er precies uit moet gaan zien weet ik nog niet, maar aangezien we allebei ontwerpers zijn, gaat dat vast goedkomen. We moeten gewoon een keer gaan zitten en het uittekenen. (Al gok ik dat dit nog wel even op zich zal laten wachten aangezien we straks een baby van een paar maanden hebben.) In elk geval zou ik het wel fijn vinden om een gedeelte te hebben dat dicht kan of waar we mandjes neer kunnen zetten. In elk geval een plek waar ik dingen als een tissuedoos, lippenbalsem haarelastiekjes uit het zicht kan opbergen.

Wat betreft verlichting zat ik te denken om van die simpele, mooie gloeilamp-achtige lampen boven de ‘nachtkastjes’ op te hangen. Romano heeft wel een Wake-up Light aan zijn kant staan, maar zo kunnen we verder licht creëren zonder dat het veel ruimte inneemt. Plus, ik vind het er gewoon gaaf uitzien. Oh, en er moet wel een dimmer opzitten!

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

En verder…

 • Ik wil graag lichte, houten vloeren met brede planken. Mijn eerste idee is om voor laminaat te gaan, maar tegenwoordig heb je ook andere mooie alternatieven die geschikt zijn voor vloerverwarming. Daar moeten we ons eens in gaan verdiepen.
 • Inmiddels zitten er ook trouwfoto’s in de lijsten die je hierboven op de foto ziet en deze fotowand zou ik graag zo meenemen naar het nieuwe huis. Ik weet nog niet waar we het op gaan hangen, maar dat het een plekje moet krijgen is zeker. Als er genoeg ruimte is, zou ik er het liefst nog meer lijsten bijhangen, zodat we meer foto’s een plekje kunnen geven.

Hebben jullie tips voor mooie, betaalbare vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming?

Bron: foto 3, 4, 5, 6, 7Geschreven-R


9 reacties op “Mijn wishlist voor ons nieuwe huis”
  Conja

  June 2, 2017

  Wij hebben een hoekbank zoals op de foto van het Duitse merk Wössner. Echt geweldige kwaliteit, én veel opbergruimte onder de zitting. We hebben deze tweedehands gekocht en de zittingen even professioneel laten reinigen. Ze hebben allerlei modellen bij Wössner. Echt een aanrader!!


  MySimplySpecial
  June 2nd, 2017


  Dat klinkt goed, ik ga dat merk eens opzoeken!


  Sandra

  June 2, 2017

  Ik heb m’n eethoek via OTTO besteld. Een hoekbank, tafel en 2 stoelen.
  Onder de bank heb je loze ruimte, waar je dus van die opbergbakken (of iets anders) onder kunt plaatsen. Dat is wat ik gedaan heb. Het is een fijne en ook mooie set, maar een nadeel vind ik wel, is dat het toch vrij klein is. Prima voor mij en m’n vriend, we wonen toch klein. Maar of ik er opnieuw voor zou kiezen, als ik groter ga wonen… ik weet ‘t niet.
  Ik heb nu al ‘n aantal keren met m’n vriend en mijn ouders aan de tafel gegeten en dan is het gewoon krap. Het past allemaal net. Achteraf gezien had ik misschien liever een uitklapbare tafel gehad en gewoon losse stoelen. Of een bankje (zonder hoek) en stoelen.. maar ach, voorlopig kan het nog wel


  Marloes

  June 3, 2017

  Voor vloer met vloerverwarming kun je ook eens kijken naar PVC. Dat hebben wij nu op de vloer liggen. Ziet eruit als hout, maar tikt niet en gaat super icm water, vloerverwarming en voelt zachter aan je voeten. Ik vind het echt ideaal! (En makkelijk in t onderhoud)


  MySimplySpecial
  June 4th, 2017


  Dat klinkt goed inderdaad! Waar hebben jullie het gekocht?


  Marloes
  June 4th, 2017


  Wij hebben het van een zaakje hier in de buurt (Naaldwijk), maar dat is wat bij jullie uit de richting. Maar veel vloeren zaken hebben het tegenwoordig wel.


  Nienke

  August 20, 2017

  Leuke lijstjes! Mag ik vragen waar je die vandaan hebt en welke maten je hebt gebruikt? Die zouden perfect hangen aan onze, nu nog lege, slaapkamer muur!


  MySimplySpecial
  August 21st, 2017


  Het zijn de Ribba wissellijsten van Ikea en zo uit mijn hoofd zijn het de varianten van 21 bij 30 centimeter en 30 bij 40 centimeter.  May 16, 2018

  Leuk artikel en leuk om zo na te denken over hoe je je woning wilt inrichten en een planning te maken

  Groetjes Marieke


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie