Mini Q&A: Mijn werk en de Hindoestaanse cultuur - My Simply Special
16/09/2019

Mini Q&A: Mijn werk en de Hindoestaanse cultuur

Vandaag heb ik weer een mini Q&A voor jullie. Ik beantwoord wat vragen die jullie me gesteld hebben, maar die net te kort zijn voor een losse post. Dit keer vertel ik over hoe ik de Hindoestaanse cultuur ervaar en wat voor werk ik precies doe.

Onze Hindoestaanse bruiloft: De ceremonie & het feest

Ik ben benieuwd hoe jij de Hindoestaanse cultuur ervaart, wat grote verschillen zijn en waar je aan moest wennen toen je net met Romano was. Zorgde dit bijvoorbeeld voor botsingen of konden jullie je makkelijk aan elkaar aanpassen?

Leuke vraag! Toen ik Romano leerde kennen was ik helemaal niet bekend met het Hindoeïsme, maar inmiddels hebben we zelfs een Hindoestaanse bruiloft gehad! Maar laat ik met het dagelijks leven beginnen. Op een normale dag merk ik er eigenlijk niks van dat Romano en ik in dat opzicht anders opgegroeid zijn. Ik heb hem altijd heel “Hollands” gevonden en het heeft dus ook nooit voor botsingen gezorgd. Nu zijn er natuurlijk wel een aantal feestdagen die ze bij Romano’s familie thuis vieren en dat vond ik vanaf het begin meteen heel interessant. Denk aan Diwali (lichtjesfeest), Holi (het feest met de gekleurde poeders) en Raksha bandhan (broers- en zussendag). Vooral bij Diwali komen gebruiken kijken zoals een aantal dagen geen vlees, vis en eieren eten, lichtjes aansteken in alle ruimtes van je huis en meer. Vervolgens wordt er gezamenlijk gegeten. Romano en ik proberen daar samen zoveel mogelijk aan mee te doen.

Verder ben ik te gast geweest bij bijvoorbeeld een Moeran. Dat is niet hetzelfde als het dopen van een baby, maar daar komt het denk ik het meest in de buurt. Verder heb ik een stukje van een begrafenis meegemaakt en verschillende bruiloften. Bij alles komen in elk geval veel rituelen kijken (die vaak heel veel tijd in beslag nemen) en veel eten. Onze Hindoestaanse bruiloft vond ik natuurlijk het meest bijzonder om mee te maken. Zowel de voorbereidingen als de dagen zelf. We hebben trouwens toen wel een paar dingen aangepast waar we ons niet comfortabel bij voelden of die niet bij mij bleken te passen. Zo hebben Romano en ik bijvoorbeeld wel samen gegeten met onze familie na de ceremonie, in plaats van de mannen en vrouwen apart. (Mocht je hier meer over willen lezen, er staan op mijn blog een heleboel posts over onze beide bruiloften.)

Dagboek: back to normal

Kan je meer vertellen over het werk dat je doet?

Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper en heb na mijn afstuderen een aantal jaar op het hoofdkantoor van Rituals gewerkt. Daar werkten we met een team aan het ontwerpen van het interieur van de winkels en zorgden we ervoor dat de nieuwe elementen ook in alle winkels geplaatst werden. Ik ontwierp dus meubels en displays, testte het gebruik en werkte met de producenten samen om alles naar wens geproduceerd te krijgen. Op een gegeven moment veranderde er binnen het bedrijf het een en ander waardoor ik niet lekker meer op mijn plek zat en vooral werk deed dat ik niet leuk vond. Ik besloot toen in het diepe te springen en voor mezelf te beginnen. Ik heb me gestort op mijn blog en dat doe ik dus nog steeds zoals jullie zien. Nou is bloggen leuk, maar ik kan er niet van leven, dus daarnaast pak ik andere klussen op. Zo heb ik een bedrijf geholpen met de voorbereiding voor een tv-opname, om daarna ook de marketing voor ze te gaan doen. Verder heb ik bijvoorbeeld een bedrijf geholpen met het maken van een video voor een kickstarter campagne, heb ik geholpen bij het opzetten van een webshop enzovoorts. Op dit moment doe ik, naast het bloggen, een paar dagen per week de marketing voor een klant. Dat is een bedrijf dat fraude helpt voorkomen bij online betalingen. Een vakgebied waar ik helemaal niet in thuis was, maar dat maakt het juist ook weer leuk en uitdagend. Ik maak bijvoorbeeld salespresentaties en brochures, zorg voor de website, maak productvideo’s, etcetera. Het is een klein bedrijf met een gezellig team en ik vind de balans erg fijn. Bloggen doe ik toch alleen en zo heb ik ook de ruimte om in een team te werken en met mensen te sparren over dingen.

Hebben jullie nog meer leuke vragen voor me? Het mag overal over gaan!Categorieën: My Life, Persoonlijk
Tags:4 reacties op “Mini Q&A: Mijn werk en de Hindoestaanse cultuur”

  September 16, 2019

  Wat leuk om over beide ontwerpen meer te lezen. Je werk klinkt erg divers! Zo knap dat je voor jezelf bent begonnen nadat je bij Rituals niet meer op je plek zat. Dat is wel echt een sprong in het diepe, maar gelukkig heeft dit voor jou goed uitgepakt.
  Erg interessant om over de Hindoestaanse cultuur te lezen. Dat zijn natuurlijk net andere feesten en gewoonten dan dat Nederlanders hebben, maar des te leuker om daar deel van uit te maken! Ook fijn dat niet alles zo conservatief is en dat er dingen waar je je niet comfortabel bij voelt gewoon aangepast kunnen worden. Die Hindoestaanse feesten lijken me erg gezellig!  September 17, 2019

  Het is niet echt een vraag maar ik zou graag een kijkje in Zoey haar kasten willen. Je hebt dat destijds ook met Liams kasten (commode en kledingkast) gedaan en ik ben benieuwd of je het nu anders hebt ingedeeld dan toen.

  Groetjes,
  Renske


  MySimplySpecial
  September 17th, 2019


  Leuke vraag! Ik had toevallig al op mijn lijstje staan om daar eens een post over te maken, dus dat ga ik binnenkort doen.


  Renske
  September 18th, 2019


  Leuk! Ik ben benieuwd


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie