Mommytag #2 - My Simply Special
13/04/2020

Mommytag #2

Na de geboorte van Liam vulde ik de ‘mommytag‘ in met allemaal vragen over het leven met een baby. Het leek me leuk om de tag nogmaals in te vullen. Hoe doe ik het met werk, waar shop ik de leukste kleren en waar slaapt Zoey precies? Dat en meer vertel ik in deze post.

Dagboek: Weekoverzicht of plog?

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

In principe combineer ik het nog steeds. Ik heb 3 werkdagen per week en een deel van de tijd werk ik thuis en ik zit ook wel eens bij klanten op kantoor. Verder kijk ik of ik wat kan doen als de kids slapen of als Romano met ze bezig is. Dat is in elk geval hoe het de laatste maanden ging. Op het moment dat ik dit typ is het eind maart en zitten we met z’n allen thuis in verband met corona. Die drie werkdagen heb ik nu dus niet, maar ik ben ook een groot deel van mijn werk voor klanten kwijt. Niet fijn, maar ik ben niet de enige die tegen dit probleem aanloopt nu. 

Zou je het anders willen?

De basis van 3 werkdagen, werken voor klanten en mijn blog en verder tijd hebben voor de kleintjes vind ik heerlijk. Het is een mooie afwisseling en dat doet me goed. Op dit moment hoop ik uiteraard dat alles snel weer normaal wordt en ik op zoek kan gaan naar leuke, nieuwe opdrachten. Met bloggen ga ik in elk geval nog verder.

Baby update #21: Zes maanden oud

Slaapt je kind altijd in zijn/haar eigen bedje of wiegje?

Ja, Zoey slaapt sinds het begin in haar ledikant. Niet in haar eigen kamer, maar aan het voeteneind van ons bed. Op deze manier hoor ik het sneller als ze wakker wordt en honger heeft, waardoor Liam en Romano lekker door kunnen slapen. Het is ook handig omdat ik nog borstvoeding geef en ‘s nachts liggend in bed voed. Al moet ik er wel bijzeggen dat ik wel eens tijdens het voeden in slaap ben gevallen. Zoey ligt dan dus wel een tijdje bij ons in bed, maar zodra ik wakker word verplaats ik haar naar haar eigen bed.

De beste aankoop voor je kindje?

Dat is de Tula Free to Grow draagzak. Absoluut! We dragen Zoey veel meer dan we bij Liam gedaan hebben en hebben toen ze nog heel klein was een Tula besteld. Geen seconde spijt van gehad.

Baby update #21: Zes maanden oud

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Telt samen op de bank series kijken ook? Nee, dat vind ik geen date night, maar op dit moment komen we niet veel verder dan dat. In een normale situatie proberen Romano en ik wel af en toe uit eten te gaan. Even tijd voor elkaar en ongestoord bijpraten. Natuurlijk praten we thuis ook wel, maar dat zijn vaak kortere gesprekken over praktische dingen. Hopelijk kunnen we snel weer een date night plannen. Wat we nu in elk geval proberen te doen is af en toe samen eten nadat de kleintjes naar bed zijn gegaan. Dat wordt dan vrij laat, maar zo kunnen we even rustig samen aan tafel zitten.

Favoriete bezigheid met je kindje?

Net als bij Liam vind ik het heerlijk om met Zoey te lachen, haar te helpen met optrekken en lopen en natuurlijk te knuffelen. Als Zoey rustig drinkt vind ik het voeden ook nog steeds heel fijn, daar kan ik dan echt van genieten.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ik zou het eigenlijk niet weten. We hadden natuurlijk nog veel van Liam en hebben vooral nieuwe kleertjes gekocht en wat hydrofiele doeken vervangen enzo.

Het favoriete eten van je kindje?

Haha, melk! En dan niet uit een fles, maar gewoon bij mij. Ze dronk heel lang netjes de fles en dan zowel gekolfde melk als kunstvoeding. Op een gegeven moment kregen we het idee dat ze niet goed op de kunstvoeding reageerde. Net toen we wat verschillende opties wilden gaan testen, besloot ze de fles te gaan weigeren. Niet zo handig, want we hadden juist besloten het borstvoeden af te gaan bouwen.

Eten is niet Zoey’s sterke kant. Als we gepureerde hapjes geven, snapt ze nog steeds niet wat ze moet doen. Ze duwt het uit haar mond, gaat kokhalzen en spuugt vervolgens haar melk uit. Heel fijn. Ze vindt het wel leuk om bijvoorbeeld op een broodkorst, schijfje komkommer of stronkje broccoli te knagen. Ik denk niet dat ze er dan veel van binnen krijgt, maar zo leert ze in elk geval andere smaken kennen.

Plog 28 februari - Naar de bieb

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Dat hebben we gedaan toen ik zwanger was van Liam, dus dit keer was dat niet nodig.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?

Net als bij Liam moet ik antwoorden met lichter en ook eigenlijk te licht. Waarschijnlijk door een combinatie van weinig slaap, borstvoeding geven, aanleg en dan ben ik ook nog ziek geweest. Ik ben in elk geval hard mijn best aan het doen om weer aan te komen, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Dagboek: Nachtje ziekenhuis

Wat is je droom vakantie met kids?

Ik zou het nog steeds bijzonder vinden om onze kinderen wat van de wereld te kunnen laten zien. Een roadtrip door Amerika, op safari en naar Bali bijvoorbeeld. Of samen Australië of Japan verkennen, want daar zijn Romano en ik ook nog nooit geweest. Verder lijkt het me ook fantastisch om naar Disney te gaan. Ik zie de blije gezichtjes al voor me!

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Toen ik voor het eerst mama werd is mijn leven flink veranderd, maar met de komst van Zoey was de overgang veel kleiner. Ik schreef een hele post over hoe ik dat ervaren heb.

Baby update #21: Zes maanden oud

Mijn hart smelt als ik…

Liam en Zoey samen zie spelen of als ze samen lachen. Zo bijzonder om die interactie te zien! Of als Zoey huilt en Liam gaat naar haar toe om haar op te vrolijken en kusjes te geven.

Waar shop jij de leukste kinderkleding?

Ik moet zeggen dat ik het nog best lastig vind om leuke spullen te vinden voor Zoey. Vaak vind ik kleren een beetje saai van kleur of de printjes spreken me niet zo aan. Gelukkig lukt het met geduld wel om wat moois in huis te halen. Mijn favoriete items zijn van Noppies (koop ik vaak in de sale bij Prénatal en Jayno.nl), want die blijven lang mooi. Ik heb ook wat spullen van Petit Bateau gekregen en die zijn kwalitatief heel goed. Verder hebben we fijne boxpakjes gehad van Carter (vanuit Amerika en via Wehkamp). Die hebben namelijk versies met rits en dat is veel fijner dan al die kleine knoopjes vastmaken ‘s nachts. Uiteraard kijk ik ook bij H&M, Hema, Next en Zara.

Dankjulliewel voor het lezen en jullie kunnen altijd vragen achterlaten in de comments als jullie meer willen weten!Categorieën: Baby, Kids2 reacties op “Mommytag #2”

  April 13, 2020

  Leuk om te lezen!
  Mijn favoriete merk is ook Noppies. De kleding is van goede kwaliteit en blijft mooi na iedere wasbeurt.

  Groetjes,
  Renske  April 14, 2020

  Ah wat jammer om te lezen dat je wat opdrachten bent verloren door de crisis. Echt heel zuur. Onzekere tijd is het ook…
  Maar super leuk om te lezen hoe je het moederschap ervaart en wat er allemaal is veranderd sinds de komst van Zoey. Lieve foto’s ook allemaal!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie