Mommytag - My Simply Special
06/06/2018

 Mommytag

Al een hele tijd geleden kwam ik op Oh My Foodness de mommytag tegen. Deze bestaat uit allerlei vragen over het dagelijks leven met een baby. Super interessant als je zelf ook een kleintje hebt of verwacht! Ik sloeg ‘m op en inmiddels vond ik het wel tijd om eens te gaan zitten en mijn antwoorden te geven. Lezen jullie mee?

Dagboek: Voedselvergiftiging?

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Zoals jullie misschien wel weten combineer ik de twee een beetje. Ik werk 2 á 3 dagen op kantoor voor een klant, om de week een hele dag ongestoord aan mijn blog en de rest van de tijd ben ik bij Liam en werk ik als het kan (tijdens dutjes, ‘s avonds of in het weekend). Dat is soms wel een beetje zoeken, maar tot nu toe gaat het goed.

Zou je het anders willen?

Ik vind de afwisseling van werken op kantoor, werken aan mijn blog en voor Liam zorgen erg fijn. Soms mis ik wel wat tijd om te bloggen, maar ik zou het verder niet anders willen.

Ons nieuwe huis #9: Liams kamer

Slaapt je kind altijd in zijn/haar eigen bedje of wiegje?

Maanden lang was het antwoord op deze vraag ‘ja’, maar sinds kort komt het heel af en toe voor dat hij de laatste paar uren van de nacht bij ons slaapt. Liam wil de laatste tijd vaak niet weggelegd worden en als dat om 4 uur ‘s ochtends gebeurt, dan hebben we vaak niet de energie om dat eindeloos te blijven proberen. En zodra hij bij ons ligt is het goed en valt hij in slaap. Ach ja, dan maar.

De beste aankoop voor je kindje?

Oef, dat is een lastige vraag! Ik ben nog steeds heel erg blij met onze Dubatti kinderwagen, maar ook de Stokke Tripp Trapp gebruiken we met veel plezier.

Mijn favoriete babyproducten van dit moment

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Dat wisselt heel erg, maar we proberen dat wel af en toe te doen. Samen uit eten of een keer naar de bios bijvoorbeeld (kan ook best op een zaterdagochtend). We hebben er geen vaste momenten voor, maar kijken een beetje hoe het uitkomt. Ik vind het in elk geval wel erg belangrijk om te doen, zeker toen Liam elke avonds nog tot laat wakker was. Toen hadden we echt nauwelijks tijd voor elkaar. Nu Liam ‘s avonds vaak eerder slaapt, hebben we toch wat meer tijd om eens samen een film te kijken of een spelletje te spelen ofzo.

Favoriete bezigheid met je kindje?

Samen lachen, oefenen met lopen, knuffelen of lekker op pad. Ik vind het mooi om te zien hoe Liam alles om zich heen zo interessant vindt.

Dagboek: Snowboarden

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Nee, dat valt heel erg mee eigenlijk. Ik ben vrij selectief geweest en dacht vaak dat we het later ook wel (bij) konden kopen, mochten we het nodig hebben. De speentjes (gekregen) en speendoekjes (zelf gemaakt) zijn wel zo goed als ongebruikt gebleven, maar daar kan ik mee leven. En de stoffen slabbetjes gebruikte ik in het begin, maar inmiddels vind ik plastic versies veel fijner. Die kan je gewoon afspoelen in plaats van dat je veel tijd kwijt bent aan het wegwassen van hardnekkige wortelvlekken. Oh, de luiertas van Jollein begint wel al uit elkaar te vallen (de afwerkrandjes) en dat vind ik een flinke tegenvaller.

Het favoriete eten van je kindje?

Als Liam trek heeft, dan eet hij eigenlijk alles. Een favoriet kan ik dus niet zo makkelijk noemen.

Zwangerschapsupdate #20: Zwangerschapsshoot

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Jup! We hadden een driedeurs met kleine achterbak. Het is natuurlijk niet onmogelijk om daar een baby in te zetten, maar we hebben toch wel een grotere auto gekocht. (En ik heb met pijn in mijn hart afscheid genomen van mijn eerste auto. Daar was ik toch wat meer aan gehecht dan ik dacht.)

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?

Lichter en ook eigenlijk te licht. Ik denk door een combinatie van weinig slaap, borstvoeding geven, aanleg, niet sporten en drukte rondom ons nieuwe huis. Het is dus hoog tijd om (meer) te gaan sporten en beter te eten.

Plog: Suriname dag 20

Wat is je droom vakantie met kids?

Ik heb best wel wat mooie reizen gemaakt en ik zou het prachtig vinden om mijn kind(eren) ook de wereld te kunnen laten zien. Een roadtrip door Amerika, samen naar Bali, Australië of Japan bijvoorbeeld.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Haha, mijn eerste reactie is ‘wat niet?’ Natuurlijk is lang niet alles veranderd, maar je leven wordt toch op een andere manier ingedeeld. Je hebt andere prioriteiten en bent iets minder flexibel. Als ik voorbeelden zou moeten geven dan sport ik minder (daar moet ik wat aan gaan doen) en heb ik minder tijd voor mezelf.

Dagboek: Ziek & naar kantoor

Mijn hart smelt als ik…

Liam ‘mama’ hoor zeggen, als hij trots naar me lacht als hij iets nieuws kan en als ik zie hoe verliefd Romano naar Liam kijkt.

Waar shop jij de leukste kinderkleding?

Tot nu toe kocht ik vaak leuke items bij Hema, H&M en Prénatal, maar ik heb inmiddels ook Zara en de webshop Next ontdekt.

Hebben jullie nog tips waar ik leuke en betaalbare kleren voor Liam kan vinden die ook tegen veel wassen kunnen?Categorieën: Baby, Kids2 reacties op “Mommytag”
  Silla

  June 6, 2018

  Leuk om te lezen! Ik ben ruim 28 weken zwanger en vind al je tips en ervaringen erg fijn om te lezen


  MySimplySpecial
  June 7th, 2018


  Dat is leuk om te horen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie