Mooi materiaal: Kurk - My Simply Special
26/04/2016

Mooi materiaal: Kurk

Als ik aan kurk denk, dan denk ik in eerste instantie aan kurken in wijnflessen. Tsjah, dat is inderdaad kurk, maar je kan nog veel meer met dit materiaal. En ik weet niet waardoor het komt, maar ik begin het de laatste tijd steeds leuker te vinden. Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat het is, maar volgens Wikipedia is het een licht elastisch materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Hmm oké, goed om te weten. Maar terug naar wat je ermee kan, want ik deel in deze post wat ideeën met jullie.

Mooi materiaal: Kurk

Laten we beginnen met de standaard kurken uit wijnflessen. Ik gooi ze altijd weg (als er al geen draaidop op de fles zit), maar dit idee vind ik ook wel erg leuk. De meeste dingen die klein zijn, zijn schattig en dat geldt zeker ook voor deze miniplantjes.

Mooi materiaal: Kurk

Ja dit soort flessen vind ik geweldig! Ik heb zelf twee exemplaren van Ikea in huis (deze) die ik gebruik voor water, maar ik kan ze inderdaad best eens als decoratie-item in gaan zetten. Hmm, ik heb nog wel wat mooie veren liggen.

Mooi materiaal: Kurk

Ja, dit is een ander voorbeeld van hoe kurk vaak gebruikt wordt. Het is nou eenmaal heel geschikt om punaises in te steken.

Mooi materiaal: Kurk

Wil je dat idee wat verder trekken? Dan kan je ook een hele muur met kurk bekleden. Ik vind het er heel gaaf uitzien, want het heeft een hele warme uitstraling. En je hebt meteen heel veel ruimte om inspiratie te verzamelen.

Mooi materiaal: Kurk

Je kan niet alleen muren bekleden met kurk, je hebt tegenwoordig ook meubels die gemaakt zijn van kurk of ermee afgewerkt worden. Ik vind het wel leuk staan en mijn handen jeuken om met een DIY aan de slag te gaan!

Mooi materiaal: Kurk

Als laatste wil ik nog deze foto met jullie delen. Ik zou er zelf niet zo snel voor kiezen, maar het idee vind ik wel gaaf. Oh en je ziet geen vieze vingers op de deurtjes, altijd handig!

Mooi materiaal: Kurk

Zouden jullie een muurtje durven bekleden met kurk?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Categorieën: Interieur, Living
Tags:5 reacties op “Mooi materiaal: Kurk”
  Trudy

  April 26, 2016

  Leuk dat je kurk eens als onderwerp hebt genomen. Grappig die keuken. Zou wel voor een een andere kleur vloer kiezen.
  Zelf heb ik 14 jaar op de trap en overloop kurk gehad. Zeer geluiddempend en werkelijk onverslijtbaar. We hebben het laten leggen. En er nooit meer iets aan gedaan. En gewoon elke week met Ajax gemopt!
  O ja, warm aan je blote voeten, ook in de winter.


  Dani

  May 1, 2016

  Ik zag de kurken muur waar je leuk van alles op kunt hangen en prikken al eerder en nu door jouw leuke post wil ik een muur met kurk!!
  Waar kun je kurk op dat formaat muur kopen, en wat denk je dat zo’n muurtje als jij in de post op de foto hebt, ongeveer zou kosten?
  Leuke post in ieder geval!


  MySimplySpecial
  May 2nd, 2016


  Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Ik heb even snel voor je gezocht en je kan kurk in de vorm van tegels kopen en op rol. Op deze (http://www.kurk24.nl/c-2617481/wandkurk/) website hebben ze bijvoorbeeld verschillende opties, maar via Google kan je natuurlijk nog meer vinden. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!


  Dani
  May 3rd, 2016


  Ontzettend bedankt voor je info.
  Ik zit na been operatie nog even aan mn rolstoel vast, maar met een beetje geluk kan ik over een maand of zo weer lopen na 4.5 maand! Dan kan ik weer heerlijk zelf rondneuzen! En met jouw hulp heb ik al een goed begin!
  Als het af is stuur ik je wel een foto.💋


  MySimplySpecial
  May 6th, 2016


  Dat klinkt heftig! Heel veel sterkte en ik hoop dat je snel weer kan lopen. En ik kijk uit naar je foto!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie