Nieuwbouwhuis: Hebben jullie tips voor ons? - My Simply Special
12/06/2017

Nieuwbouwhuis: Hebben jullie tips voor ons?

Hier op mijn blog deel ik vaak tips en inspiratie, maar vandaag heb ik jullie hulp nodig! Zoals jullie weten, hebben we een nieuwbouwhuis gekocht dat eind dit jaar klaar zal zijn. Nu de babykamer bijna af is, ben ik weer druk bezig met de voorbereidingen voor alles rond dat nieuwe huis. Zo is afwerking van de muren iets wat me bezig houdt en kunnen we vast bedenken welke vloer we willen. Ik ben heel benieuwd naar jullie tips over deze twee dingen!

De muren

De muren worden ‘behangklaar’ opgeleverd als ik me niet vergis. Meteen gaan schilderen is dus geen optie. Stuccen kan natuurlijk wel, maar dat is volgens mij vrij duur en normaal behang is niet zo ons ding. Nu heb ik positieve dingen gelezen over renovliesbehang, een behang dat als basis dient om de muren glad te maken en waarover je normaal kan schilderen. Het zou moeten lijken op stuken en je zou eventuele scheuren, die je later in de muren krijgt, niet zien. Klinkt ideaal! Nu ben ik benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben? Is het echt zo goed? Hebben jullie het laten aanbrengen of hebben jullie het zelf gedaan? En als jullie het hebben laten doen, hebben jullie tips voor goede en betaalbare partijen die dit kunnen? Ik heb zelf echt geen ervaring met behangen en je schijnt met krimp enzo rekening te moeten houden. Of valt het mee en is het goed zelf te doen?

De vloeren

Voor de vloer dacht ik aan iets dat eruit ziet als hout. Een lichte kleur met een warme uitstraling en brede planken zonder groef. Dit mag laminaat zijn, maar over PVC lees ik ook heel goede dingen. Belangrijk is wel dat het een variant is die geschikt is voor vloerverwarming. Nu is PVC een stukje duurder dan laminaat, dus ik vraag me af of dat het waard is. En zo ja, wat is een goede plek om het een beetje voordelig aan te schaffen (en eventueel het laten leggen meteen te regelen)? Hebben jullie tips?

Hebben jullie ervaring met een nieuwbouwhuis? En hebben jullie tips voor me?


9 reacties op “Nieuwbouwhuis: Hebben jullie tips voor ons?”
  Sascha

  June 12, 2017

  Wij hebben onze muren tijdelijk behangen ivm werking van het nieuwe huis…
  Op de vloer beneden hebben wij pvc en is echt heel fijn en echt een aanrader…Boven hebben we vinyl en is ook heel fijn als bovenvloer! Succes met de voorbereidingen


  Debby

  June 12, 2017

  Ik heb geen nieuwbouw huis maar wel ervaring met behang :). Toen wij ons 1970 huis kochten wilden wij eerst ook behangen, ondanks dat de muren al glad gestuukt waren door de verkopende partij (hebben het gerenoveerd voor de verkoop), maar er toch vanaf gezien omdat het altijd te zien was en veelal met ribbeltjes is.. wij hebben er tochvoor gekozen om de stuc te verven :). boven was nog niet gerenoveerd en hebben we laten stucwn en ook overheen geverfd. Nog steeds zeer tevreden mee! Het klopt wel dat je scheuren gaat zien :(. Hopelijk heb je er iets aan!


  MySimplySpecial
  June 13th, 2017


  Scheuren blijven lastig inderdaad! En ik snap wat je bedoelt met ribbeltjes. Ik wil voor dat revovliesbehang ook wel kijken naar iets glads.


  Anna

  June 12, 2017

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van behang, dus wij hebben ons huis dan ook laten stucen door een stukadoor. De kosten kunnen erg variëren, maar als je er voor kiest om het zwart te laten doen dan heb ik van kennissen begrepen dat het best goedkoop is. Een techniek wat ik ook veel zie is spuiten met een speciaal goedje wat hetzelfde effect geeft en je hoeft het in principe niet meer te schilderen. Volgens mij heet het spackspuitwerk. Werkt echt ideaal en het resultaat is ook erg mooi. Vloeren zijn altijd lastig. Oude pvc vloeren kunnen niet goed tegen zonlicht, dus het is belangrijk om daar op te letten! Verder kan het redelijk tegen water t.o.v. laminaat, dat zou een voordeel kunnen zijn. Tevens heb ik begrepen dat het iets sterker is, dus in dat opzichte zou pvc een betere keuze voor jullie kunnen zijn. Nu denk ik wel als je een duurdere laminaatvloer neemt dat het niet heel veel zal uitmaken. Spannend allemaal, veel succes!!


  MySimplySpecial
  June 13th, 2017


  Goede tip over dat zonlicht, dat ga ik onthouden voor als we voor PVC gaan. En die andere technieken voor de muren ga ik ook eens bekijken. Dankjewel!  June 12, 2017

  Wij hebben hier de meeste muren met een laagje behang en daarna een laag verf er over heen. Verder heb ik geen ervaring met vloerverwarming, dus daar heb ik helaas geen tips voor. Succes me het nieuwe huis!


  Sam

  June 13, 2017

  Hallo Margot. Ik heb renovliesbehang in een slaapkamer omdat de muren daar een gatenkaas waren maar als je mooie strakke muren wilt hebben raad ik het je af. De naden en plooien blijven zichtbaar. Als er een stukje niet goed gelijmd is krijg je het niet meer goed. Ik zou persoonlijk voor stucwerk gaan. Wel wat duurder maar met veel mooier resultaat. Mocht je toch willen gaan voor renovliesbehang kun je beter iets met een patroon of reliëf kiezen. Dan zie je de oneffenheden ook minder. Succes met kiezen.


  MySimplySpecial
  June 13th, 2017


  Wat jammer van die naden enzo, dat wil ik inderdaad niet. Hebben jullie het behangen zelf gedaan of laten doen? Ik neem je tips in elk geval mee!


  Sam
  June 14th, 2017


  Ik heb het zelf gedaan.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie