Ons nieuwe huis #1: Hoe ver zijn we? - My Simply Special
16/10/2017

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

Wie me wat langer volgt, weet denk ik wel dat we al een hele tijd geleden (halverwege 2016) een nieuwbouwhuis gekocht hebben. Inmiddels is het dan eindelijk zo ver dat de oplevering dichterbij komt! Aangezien ik het bij anderen interessant vind om updates te lezen over nieuwe huizen en verhuizen enzo, leek het me leuk om ook ons verhaal te delen. Vandaag zal ik eerst even vertellen hoe ver we nu precies zijn.

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

Wat een geluk!

Oké, voor ik dat ga vertellen, misschien is het leuk om te weten hoe we bij dit huis uit zijn gekomen? Romano en ik waren namelijk al een tijd op zoek en hebben heel veel bezichtigingen gedaan in verschillende steden. Toch konden we niks vinden waar we ons echt thuis voelden. Altijd was er wel iets waardoor we verder bleven zoeken. Op een gegeven moment ging Romano ergens naar een zaal kijken, om te zien of het een geschikte locatie zou zijn voor een van de dagen van onze Hindoestaanse bruiloft (hier kan je daar meer over lezen). Hij reed toen door een nieuwbouwwijk die er wel erg goed uit zag. We zijn snel online gaan kijken en ontdekten dat net een paar dagen ervoor een nieuwe fase van die wijk in de verkoop was gegaan. Ik ben gaan bellen om te achterhalen of het überhaupt nog zin had om ons in te schrijven. De dame aan de telefoon heeft me heel fijn geholpen en gaf wat bouwnummers door die iets minder populair waren. We hebben ons ingeschreven en verwachtten er eigenlijk niet veel van. Maar ja hoor, een tijd later kreeg ik toch een telefoontje met het bericht dat we een huis toegewezen hadden gekregen, en nog onze favoriet ook. Wat een geluk!

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

Keuzes, keuzes, keuzes

Nog voor de bouw goed en wel van start ging, moesten we al heel veel keuzes maken. De indeling van het huis stond in principe vast, maar veel andere dingen konden we nog wel zelf bepalen. We moesten nadenken over een uitbouw, andere deuren, een dakkapel, ander beslag op de deuren, wijzigingen in de electra en ga zo maar door. Best lastig af en toe en we zijn er dan ook veel mee bezig geweest.

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

De keuken

De keuken hebben we vorig jaar oktober al uitgezocht. Na een hoop gepuzzel zijn we uitgekomen op een L-vorm. Een kookeiland of een U-vorm leek ons ook erg leuk, maar aangezien we ook een echte eethoek willen maken, zouden we dan niet uitkomen met de ruimte. Voor de onderkasten kozen we donkergrijze frontjes, de bovenkasten moesten wit worden en het blad zou een grijze steenlook krijgen. Ik zeg inderdaad ‘moesten’, want inmiddels hebben we toch wat veranderd! We konden namelijk een paar weken terug de stalen meenemen toen we in ons huis gingen kijken en dat bracht ons aan het twijfelen. Tijdens een bezoekje aan de showroom bleek dat er een nieuwe kleur toegevoegd was aan het assortiment en dat paste beter bij onze wensen. Helaas bleek dat lastig om door te voeren (een beetje een vreemd verhaal, maar goed), dus uiteindelijk zijn we voor nog iets anders gegaan. Oh, en we besloten de bovenkasten ook donker te maken, want anders zouden de materialen niet bij elkaar passen. Hierboven zie je een impressie van onze keuken. Het ziet er zo echt somber uit door de lelijke vloer, maar dat gaat in het echt wel goedkomen. Al vind ik het wel spannend hoor!

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

De badkamer

Over spannend gesproken, de badkamer is ook zoiets. Onze badkamer is niet heel groot en we hebben dan ook enorm gepuzzeld. Uiteindelijk hebben we besloten geen bad te nemen, (wij gaan bijna nooit in bad) maar een soort inloopdouche te maken. Verder hebben we een donker wandmeubel met twee lades en twee kranen gekozen en daarboven komt een spiegelkast. Daar hou ik in principe niet zo van, maar de bergruimte is wel handig. (Ik kon geen plaatje vinden van de meubels die wij hebben gekozen, maar hierboven zie je een voorbeeld van Sphinx dat een beetje in de buurt komt.) Verder is er nog een wc en komt er zo’n verwarming aan de muur waar we onze handdoeken overheen kunnen hangen.

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

En de tegels? Dat was ook zoiets lastigs. We wilden namelijk niet te veel geld uitgeven, maar er wel wat leuks mee doen. Uiteindelijk hebben we voor grote, donkere tegels gekozen voor op de vloer en op de muur komen hele brede witte tegels. De wand achter de douche wordt wat opvallender, want daar komen donkere tegels die er een beetje uitzien als bakstenen. Je ziet ze hierboven op de foto, maar in ons geval komen er heel smalle voegen tussen. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe het eruit gaat zien! Ik wil in elk geval kijken of ik nog wat warmte toe kan voegen met houten plankjes of accessoires ofzo, maar dat komt later wel.

Dagboek: Mijn verjaardag

En nu?

Inmiddels zijn er twee kijkdagen geweest en hebben we dus eindelijk door ons huis kunnen lopen. De keuken en badkamer zaten er natuurlijk nog niet in, maar we konden wel een beetje gevoel krijgen bij de ruimtes. De oplevering zou ergens in november plaats moeten gaan vinden en we wachten op bericht over de planning. De vloer hebben we in elk geval al klaarliggen. Ja echt! In mijn dagboeken hebben jullie kunnen lezen dat we de laatste tijd fanatiek aan het zoeken zijn geweest naar mooie vloeren en uiteindelijk kwamen we bij Gamma een vloer tegen die ze maar tijdelijk verkochten. En laat dat nou precies zijn wat wij in ons hoofd hadden (licht eiken). We hebben dus online een grote bestelling geplaatst en nu ligt er een flinke stapel laminaat in de schuur. Nou ja, dan hebben we dat maar vast geregeld, toch? De muren zijn een ander verhaal. We weten dat we renovlies behang willen (al zien de muren er zo netjes uit dat we nu twijfelen of dat nodig is). Renovliesbehang is helemaal glad, naadloos, meteen overschilderbaar en een alternatief voor stuccen. Maar welke kleuren willen we? Daar zijn we dus echt nog niet uit!

Ik ben inmiddels ruim 1000 woorden verder, dus voor nu ga ik het hierbij laten. Binnenkort komt er weer een nieuwe update online. Zijn er onderwerpen waar jullie meer over willen weten?Categorieën: My Life, Persoonlijk6 reacties op “Ons nieuwe huis #1: Hoe ver zijn we?”
  Christine

  October 16, 2017

  Heerlijk om te lezen! En nog veel leuker om mee bezig te zijn natuurlijk
  Ik vind je keuken best lijken op de keuken van julie huidige woning.. kan dat kloppen?! Het is in ieder geval prachtig en ik vind het niet somber hoor! Met de witte muren en volgens mij ook een raam boven de gootsteen heb je het genoeg in balans.. spannend hoe het dan straks echt uit zal pakken hé?!
  Wat mij betreft mag je alles vertellen over je badkamer maar dat komt omdat wij er zelf ook mee bezig zijn!
  Weet je trouwens wel zeker dat je nieuwe vloer veilig ligt in de schuur in deze vochtige periode van het jaar? Zul je vast zelf ook wel over na gedacht hebben, just saying : $
  Ik hoop dat julie je huisje nog dit jaar opgeleverd zullen krijgen en ben dan ook wel heel benieuwd hoe je de kinderkamer (o.a.) opnieuw gaat inrichten.
  Veel succes én plezier!!


  MySimplySpecial
  October 16th, 2017


  Ja klopt, onze huidige keuken is ook donker, maar dan met een licht blad. Weet je al helemaal hoe jullie badkamer eruit gaat zien? Succes en veel plezier in elk geval! Hihi, ja over de vloer in de schuur hebben we inderdaad nagedacht een voorzorgsmaatregelen getroffen


  Christine
  October 16th, 2017


  Had ook niet anders verwacht dan dat je zelf ook al nagedacht had over de combinatie hout en vocht/kou Wij kwamen indertijd er te laat achter dat onze schuur bij een flinke bui niet waterdicht was en konden vervolgens een kast weggooien die we daar opgeslagen hadden Nou ja, leergeld noem ik dat dan maar!
  We hebben in het voorjaar een offerte laten maken met ruwweg tegels en sanitair dat we mooi vinden, maar binnenkort gaan we deze echt specificeren. We zijn in de zomer druk bezig geweest om alle papieren in orde te krijgen (de badkamer wordt uitgebouwd op het balkon aan de voorzijde van ons huis waardoor er vergunningen nodig waren). Maar in januari gaan de beide aannemers dan echt beginnen! Eerst eentje voor het sloopwerk en het realiseren van de nieuwe buitenmuren op het balkon, en daarna de badkamerspecialist voor de installatie en afwerking.. best spannend ja! Ik kan ook niet wachten tot ik kan genieten van de nieuwe badkamer (die is nu 1.05 bij 1.80 in oudroze en zo’n 30 jaar oud..brr..)


  MySimplySpecial
  October 16th, 2017


  Oei, dat is zonde inderdaad! Bij ons is het wel droog en we hebben alles ook nog op pallets liggen, dus dat moet goed komen.
  Dat klinkt als een flinke verandering inderdaad, maar wel fijn als ik je beschrijving van de huidige badkamer zo lees


  marieke

  October 23, 2017

  Wat leuk! Ons nieuwbouwhuis is in juli klaar. Het is een CPO-project dus we hebben heel veel zelf kunnen beslissen (aannemer/architect/verkaveling etc).
  Ik ben wel benieuwd hoe je het gaat doen met schilderen, gaan jullie het zelf doen?
  Daarnaast kijk ik uit naar je diy projectjes voor in het huis, daar maak jij altijd super leuke artikelen van. (ik reageer nooit, maar lees ze graag :))
  Veel plezier!


  MySimplySpecial
  October 23rd, 2017


  Wat fijn dat je dan zoveel zelf kan beslissen! Het renovliesbehang willen we laten plaatsen en de bedoeling is om het schilderen zelf te doen. Weten jullie al wat je met de muren gaat doen?
  Hihi, dat is leuk om te horen! Ik zal mijn best doen weer leuke DIY’s te posten tegen die tijd.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie