Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress - My Simply Special
11/06/2018

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Na de keuken en de woonkamer is nu ook de eethoek aan de beurt! We hebben heel lang een tijdelijke tafel gehad, dus ik wilde nog geen foto’s delen. Het is nu nog een heel kale hoek, maar we hebben wel eindelijk een nieuwe tafel. Tijd dus voor een progress update en ik heb jullie hulp nodig!

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

We hebben heel lang het plan gehad om in deze hoek een bank te maken tussen de witte muur en dat uitstekende, blauwe deel. Zoiets op maat laten maken is niet goedkoop, dus dat is er nog niet van gekomen. We besloten eerst maar op zoek te gaan naar een tafel.

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Hij moest rechthoekig zijn, niet te duur en tegen een stootje kunnen. Ik had geen zin om een tafel neer te zetten waar we heel voorzichtig mee moeten zijn (niet zo handig met een kleintje). Na lang zoeken kwamen we uit bij dit exemplaar van Jysk. We bestelde ‘m online zonder ‘m in het echt gezien te hebben, maar het bleek een goede gok. Het ‘hout’ is mooi, hij oogt niet te fragiel en de maat is precies goed. De stoelen hadden we al en zijn van het merk Woood. Voor Liam kochten we er een Tripp Trapp bij. 

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Op deze foto zie je goed waarom ik deze post de naam ‘progress’ heb gegeven. De eethoek is nog erg kaal! Tussen de ramen stond eerst wat op de vloer, maar in verband met Liam hebben we dat maar even weggehaald. Nu zou ik graag iets op willen hangen en ik denk aan van die metalen rekjes van Woood. Zoals deze. Het lijkt me leuk om daar wat houten snijplanken, een mooie fles olijfolie en meer van dat soort items op te zetten. 

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Aan de muur achter de tafel zou ik graag fotolijsten willen hangen. Ik ben even met Photoshop aan de slag te gaan om een beeld te geven van wat ik bedoel. Hier kan ik dan mooi allemaal foto’s in doen van Liam, onze bruiloften, etc. Een nadeel van deze opstelling is wel dat we minder makkelijk alsnog een bank tegen die muur kunnen plaatsen. Dan zal je met je hoofd misschien tegen de lijsten aankomen. Maar goed, hoe groot is de kans dat we dat later nog gaan doen? Ik weet het niet zo goed.

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Een andere optie is om maar zes foto’s op te hangen, maar ik zou er graag meer kwijt willen.

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Dit is ook nog een idee en zo kan ik in elk geval nog acht lijsten kwijt.

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Natuurlijk kunnen we er ook voor kiezen om een schilderij op te hangen. Hier heb ik even snel iets van Ikea in de foto geplakt om een beeld te krijgen van hoe dat er uit zou zien.

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Ik ben wel benieuwd, wat zouden jullie aan de blauw muur hangen om de eethoek af te maken? Gaan jullie voor 6, 8 of 9 foto’s, een schilderij of nog wat anders?


6 reacties op “Ons nieuwe huis #12 – Eethoek progress”

  June 11, 2018

  Wat een gezellig plekje! Echt heel leuk om je zien hoe jullie huis steeds meer vorm krijgt en steeds meer wordt aangekleed!  June 11, 2018

  Die laatste optie met al die lijsten lijkt mij dan het beste idee. Wat een prachtige kleur blauw!
  Liefs


  Diana

  June 11, 2018

  Ik zou gaan voor 8 foto’s. En de tafel misschien een slag draaien?  June 11, 2018

  Ik zou gaan voor acht foto’s, maar dan met een dunnere lijst. Ziet er heel gezellig uit!


  Amanda

  June 12, 2018

  Ik heb nog nooit gereageerd op je website maar wat hebben jullie een leuk huis!! Ik ben het eens met Diana, ik zou kiezen voor 8 foto’s, daardoor lijkt de wand nog breder en ik zou de tafel inderdaad een slag draaien zodat deze vrij komt te staan van de muur. Dit lijkt me heel mooi! Succes nog met inrichten en stylen! Wij zijn een half jaar geleden verhuisd en gaandweg wordt het huis steeds meer een thuis.


  MySimplySpecial
  June 13th, 2018


  Hi, leuk dat je reageert! Grappig dat jullie aangeven dat ik de tafel moet draaien. Hij stond namelijk de eerste weken gedraaid en vrij van de muur, maar dat bleek toch minder praktisch. Vandaar dat hij nu zo staat. Jij ook veel plezier met het stylen, leuk om te zien hoe het steeds meer thuis wordt he?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie