Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast - My Simply Special
29/06/2018

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Jullie weten misschien inmiddels wel dat ik ervan hou als alle spullen een eigen plek hebben en ons huis lekker opgeruimd is. Toen ik naar de plattegrond van ons nieuwe huis keek, maakte ik me een beetje zorgen over de gang beneden. Die was niet groot en ik zag geen mogelijkheid om er een fatsoenlijke kapstop of schoenenkast te plaatsen. Uiteindelijk besloten we om de deur naar de woonkamer te laten verplaatsen en dat bleek een heel goede zet! In deze post ga ik laten zien wat we vervolgens met de gecreëerde ruimte hebben gedaan.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Dit is wat je ziet als je in de woonkamer staat en door de deuropening de gang in kijkt. De rechterkant van de gang kan je niet zien, maar daar zitten twee deuren naar de wc en de meterkast. Niet zo spannend dus.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Doordat we de deur van de woonkamer wat meer naar de wc toegeschoven hebben, is er een soort nis ontstaan die diep genoeg was voor kasten. Uiteindelijk hebben we bij Ikea vijf bovenkasten gehaald uit de Metod serie. Het zijn eigenlijk keukenkasten, maar dat maakt natuurlijk niet uit. We hebben de onderste drie naast elkaar en net boven de plint gehangen. Zo zweven ze en dat maakt het geheel wat minder zwaar. De laatste twee hangen links boven elkaar, om een L-vorm te ceëeren.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Tussen de kasten en de muur hebben we vervolgens zelf met stijgerbuizen een kapstok gemaakt.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Ziet dit er niet schattig uit? Je kan gewone hangertjes aan de kaptok hangen, maar wij hebben ook twee haakjes toegevoegd voor Liams jasjes, tasjes en andere random dingen.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Omdat we bovenkasten gebruikt hebben, zijn de bovenkanten van de kasten niet afgewerkt. We hebben daarom een bedekkingspaneel (ook bedoeld voor een keuken) gekocht en op maat gezaagd. Deze hebben we vervolgens bovenop de kasten geschroefd.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat de gang normaal gesproken niet zo leeg is hoor. Dat mandje dat daar staat is voor onze sleutels, maar daarnaast staat vaak Liams autostoel. Een groot geval, maar hij past daar prima. En onder de kasten zie je op deze foto wat slippers staan. Die gebruiken we als we bijvoorbeeld even naar de garage of de vuilnisbak moeten lopen. Vaak liggen daarnaast nog één of twee AH kratten. Dat staat wat minder mooi, maar zo staan ze tenminste niet in de weg.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Anyway, tegenover de kast hebben we een spiegel gehangen. Er is een smal muurtje tussen de wc en de meterkast en dat was eigenlijk de enige lege plek. Gelukkig werkt het prima.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Zal ik jullie nog een klein kijkje in de kasten geven? Links in de hoek heb ik onder andere mijn laarzen staan en in de kast er boven staan meer van mijn schoenen. De planken zijn verstelbaar en je kan ook los nog extra kopen. Ideaal, want zo kan je alle ruimte optimaal benutten.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

In de middelste kast staan Romano’s schoenen en rechts is een soort rommelkast. Hier staan Liams schoenen en een mand met dekentjes, mutsjes en een vest van hem. Ook staat er een mandje met sjaals etc van Romano en hier ligt een draagdoek en een voetenzak voor de kinderwagen. Onderin liggen paraplu’s, een picknickkleed en een papierbak.

Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast

Helemaal linksboven staan allemaal bakken met dingen als sjaals, handschoenen, brillen (voor zon en bios), schoenpoetsspullen, waterschoenen en meer.

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben er in elk geval erg blij mee!


14 reacties op “Ons nieuwe huis #13: Garderobe & schoenenkast”
  Marjon

  June 29, 2018

  Erg leuk zeg! Vooral de zelfgemaakte zwarte kapstok! Ik heb van koperen buizen ook een kledingrek gemaakt voor in mijn mini walk in closet.


  MySimplySpecial
  July 3rd, 2018


  Dat klinkt ook gaaf!


  Christine van den Berg

  June 30, 2018

  Vind het heel goed gelukt, wat heerlijk opgeruimd en alles overzichtelijk bij elkaar!


  Jomana

  November 11, 2018

  Hoi Hoi . Wat is dit toch mooi en strak deze probleem heb ik namelijk ook in mijn gang. Ik wou eigenlijk vragen wat deze maten . Zijn van jou kasten. En evt waar jij die stijgerbuis gekocht hebt .


  MySimplySpecial
  November 14th, 2018


  Hi! Onze kasten zijn 60 cm breed. Als ik me niet vergis zijn het deze: https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S59917891/ De stijgerbuizen hebben we bij de Gamma gekocht en Karwei heeft dezelfde spullen.


  Jomana
  November 14th, 2018


  Dank je wel voor de snelle reactie hier gaan we het ook zo doen 😁


  MySimplySpecial
  November 14th, 2018


  Leuk, ik ben benieuwd naar het resultaat!


  Melissa

  June 7, 2019

  Wat een onwijs coole ‘gangkast’! Wij krijgen binnenkort ons nieuwbouwhuis opgeleverd en hebben ook weinig ruimte in de hal. Misschien ook maar zoiets creëren als wat jij hebt! Wat is de breedte + hoogte van de kastjes die jij hebt gebruikt? Liefs!


  MySimplySpecial
  June 10th, 2019


  Ik heb als het goed is deze kasten gebruikt: https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S59917891/ (60 cm beed en 80 cm hoog). Alvast gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!


  Martine
  October 2nd, 2019


  En de diepte?


  MySimplySpecial
  October 4th, 2019


  Ze zijn ongeveer 40 cm diep.


  Kristel Smit

  June 21, 2019

  Dit is de oplossing!! Wauw!! Hoe is het jullie gelukt om tot aan het plafond te komen?


  MySimplySpecial
  June 22nd, 2019


  Hoe bedoel je dat precies? Hoe we de stang aan ‘t plafond hebben gehangen? Gewoon op een trap/krukje staan


  Anouk

  April 13, 2020

  Wat geweldig !
  Ik ben al hele tijd aan het twijfelen : steiger buizen of een gesloten kast.
  Omdat ik veel jassen heb is het moeilijk een kast te vinden !
  Dit is prachtig !


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie