Ons nieuwe huis #14: Tuin progress - My Simply Special
13/08/2018

Ons nieuwe huis #14: Tuin progress

De tuin, het laatste grote project om ons nieuwe huis helemaal af te maken. Het heeft een tijdje geduurd voor er beweging in kwam, maar de laatste weken hebben we flinke sprongen gemaakt! (En ik typ deze post twee weken voor jullie dit lezen, dus inmiddels zal er nog wel meer gedaan zijn.) Anyway, het leek me leuk om jullie vast een kleine update te geven van hoe het er voor staat.

Ons nieuwe huis #14: Tuin progress

De basis

Het eerste dat gedaan is, is het bestraten. We hebben nu een terras aan het huis en één achter in de tuin. De twee delen worden met elkaar verbonden door een paadje. Langs het paadje hebben we een smalle border die afgewerkt is met een lage rand.

Aan de andere kant van de tuin hebben we een hoge border voor de schutting staan. Hiervoor hebben we zwarte blokken gekozen die een mooie, natuurlijke voorkant hebben. Iets duurder dan de standaard blokken, maar we hebben daar geen spijt van! Deze border heeft een inham waar nog een bankje moet komen.

Ons nieuwe huis #14: Tuin progress

De schuur & zithoek

Let niet op de troep, maar achter in de tuin hebben we een schuur met overkapping geplaatst. Op het moment dat ik dit typ zijn we nog druk bezig met het bouwen en schilderen. De deuren moeten er nog in, er moet nog een rand langs het dak geplaatst worden en er zijn nog wat details waar we naar moeten kijken. Verder schilderen we de buitenkant antraciet grijs. Best donker, maar het past mooi bij de schutting en onze kozijnen.

Hier komt onze loungeset te staan en in de schuur ga ik stellingkasten plaatsen die we nog over hebben van ons vorige huis. Daar kunnen dan de kussens van de bank opgeslagen worden, samen met andere tuinspullen en bijvoorbeeld onze fietsen.

Ons nieuwe huis #14: Tuin progress

Planten & bomen

Een tuin zonder planten is voor mij niet echt een tuin, dus daar moet ook wat aan gedaan worden. Na lang zoeken en twijfelen heb ik een plannetje gemaakt voor de twee borders. In de hoge border komt een bloesemboom (kers), een Japanse notenboom en een bolamberboom. Daartussen komen lage planten zoals Azalea’s, Hebe en Rhododendron. De bomen blijven in de winter niet groen, maar voor de lage planten heb ik zoveel mogelijk groenblijvers uitgezocht die bij voorkeur ook ergens in het jaar bloeien. Ik hou van bloemen! In de andere border komt een bonte wilg met daaromheen weer wat groenblijvende, lage planten. Verder wil ik een deel van deze border gebruiken als een soort moestuin. Omdat ik dat zelf leuk vind, maar ook voor Liam als hij straks wat groter is. Ik heb daarom een appel-, peren- en en kersenboom gekocht. Geen normale varianten (die zijn te groot), maar de kolom versies. Verder komen hier frambozenstruiken en aardbeienplantjes. Volgend jaar kijk ik wel of ik er nog meer bij wil zetten. Een deel van al deze planten is al binnen, de rest wordt eerdaags bezorgd en dan kan ik ze gaan plaatsen!

Ons nieuwe huis #14: Tuin progress

To-do

Dit staat er nu nog op de to-do lijst:

 • Electrakabels verlengen en op de juiste plek leggen. –> Moet nog deels afgemaakt worden.
 • Een verhoogde border maken met bankje. –> Alleen het bankje moet nog geplaatst worden.
 • Een rand achter in de tuin afwerken met grind. –> Done!
 • De aarde omspitten (en misschien aanvullen met verse grond). –> Done!
 • Graszoden leggen. –> Dit moet nog gedaan worden, maar door de droogte wachten we hier mee.
 • Planten uitzoeken voor de borders. (En ze daarna ook plaatsen) –> Bijna klaar.
 • Trampoline plaatsen. –> Die was tijdelijk niet leverbaar, dus dit komt nog.
 • Schommel bouwen/plaatsen. –> Moet nog gedaan worden.
 • Schuurtje/overkapping bestellen/monteren en schilderen. –> Wordt aan gewerkt.
 • Schutting in de olie zetten. –> Ik twijfel of we dit willen doen.
 • Verlichting uitzoeken en plaatsen. –> Nog niet aan begonnen.
 • Tuintafel en stoelen uitzoeken –> Duur spul en last van keuzestress, dus dit moet nog afgerond worden.

Ons nieuwe huis #14: Tuin progress

Ik ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien als alles af is, maar ik wordt nu al heel blij van de stappen die we zetten!Tags:4 reacties op “Ons nieuwe huis #14: Tuin progress”
  Caro

  August 15, 2018

  Bij een kersenboom wel goed kijken dat je een zelfbestuiver koopt. Anders geeft hij geen vruchten! Meestal moet je er twee hebben voor een goede oogst. Succes!


  MySimplySpecial
  August 15th, 2018


  Dat zou zonde zijn inderdaad, dus daar heb ik wel op gelet. Ook voor ons appelboompje en het perenboompje. Al heb ik er wel maar 1 van elk, dus ik be benieuwd hoe ze het gaan doen.


  Mh

  August 15, 2018

  Wat een leuk idee om kolom fruitbomen te planten. Die kende ik helemaal niet. Wij hebben nu een grote appelboom, frambozen en bessentruikjes. Plek voor een kleintje is er nog wel. Waar heb jij ze gehaald? Thanks voor de inspiratie!


  MySimplySpecial
  August 16th, 2018


  Ik kende ze ook niet, maar kwam ze tegen bij het zoeken naar ideeën voor onze nieuwe tuin. Ik heb ze besteld bij Tuinplantenwinkel.nl en ze zouden ook in een pot moeten kunnen las ik.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie