Ons nieuwe huis #16: Tuin progress - My Simply Special
22/10/2018

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Ik had nog nooit een tuin ontworpen voor we hier kwamen wonen en wist ook eigenlijk niet zo goed hoe ik het aan moest pakken. Toch ben ik al heel erg blij met hoe het allemaal uitgepakt heeft en dat terwijl de tuin nog niet eens af is! De tuin is netjes, praktisch, goed te onderhouden en wordt ook steeds gezelliger. Ik praat jullie weer bij en deel wat foto’s!

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Ik zal proberen jullie mee te nemen tijdens een rondje door de tuin. Allereerst hebben we het terras bij de achterdeur. Hier hebben we een nieuwe tuintafel neergezet met zes stoelen. Hij is lekker groot en Liam kan met zijn kinderstoel ook nog aan de kop zitten. De stoelen zitten ook erg fijn en kussens zijn daarvoor niet nodig.

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Aan de linker kant van de tuin hebben we een verhoogde border en daar staan nu al een paar bomen en een hoop planten in. Ik moet nog even aankijken of alles aanslaat en er is nog een lege plek, maar dat vul ik volgende zomer wel op. De border heeft ook een inham en hier moet nog een bankje komen.

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Achter in de tuin hebben we over de hele breedte nog een terras. Het linker gedeelte is leeg, zodat Liam daar kan spelen en er een zwembadje geplaatst kan worden als het mooi weer is. Ook hebben we hier onze schuur en overkapping staan, maar daar heb ik jullie pas al alles over verteld.

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Nu komen we uit bij de rechter kant van de tuin en ook hier hebben we een border. Dit is een lage variant, maar gemaakt met dezelfde blokken. In het achterste deel staat een leuk boompje en wat random planten en voorin heb ik een soort moestuintje gemaakt met kolom fruitboompjes, frambozenstuiken en aardbeienplanten.

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Ik ben heel benieuwd of we volgende zomer al echt fruit kunnen gaan plukken!

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

De voortuin was al veel eerder af, maar niet alle planten hebben de hitte van afgelopen zomer overleefd. Ik heb nog niet echt een knoop doorgehakt over wat ik daarmee ga doen. Nu al wat vervangen of wachten tot het voorjaar? Ik kijk wel af en toe bij het tuincentrum, maar ik heb nog niks gekocht.

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

To-do

Het leek me leuk om eens te kijken naar het to-do lijstje dat ik een paar maanden geleden deelde en deze een update te geven:

 • Electrakabels verlengen en op de juiste plek leggen. –> Done!
 • Een verhoogde border maken met bankje. –> Alleen het bankje moet nog geplaatst worden.
 • Een rand achter in de tuin afwerken met grind. –> Done!
 • De aarde omspitten (en misschien aanvullen met verse grond). –> Done!
 • Graszoden leggen. –> Done!
 • Planten uitzoeken voor de borders. (En ze daarna ook plaatsen) –> Done!
 • Trampoline plaatsen. –> Dit komt volgende zomer wel.
 • Schommel bouwen/plaatsen. –> Moet nog gedaan worden.
 • Schuurtje/overkapping bestellen/monteren en schilderen. –> Done!
 • Schutting in de olie zetten. –> Ik twijfel nog steeds of we dit willen doen.
 • Verlichting uitzoeken en plaatsen. –> Nog niet aan begonnen.
 • Tuintafel en stoelen uitzoeken. –> Done.

Nieuw op het lijstje:

 • Planten aanvullen en vervangen waar nodig.
 • De tegels rondom het tuinhuisje schoonmaken.
 • Folie op de raampjes van de schuurdeuren plakken.

Ons nieuwe huis #16: Tuin progress

We zijn al een heel eind, nu nog de puntjes op de i zetten!Tags:3 reacties op “Ons nieuwe huis #16: Tuin progress”

  October 22, 2018

  Wauw, wat zijn jullie opgeschoten met de tuin. Ik vind het echt prachtig geworden! Nu hebben jullie een heerlijk plekje om in de zomer te zitten! Volgens mij hebben jullie er echt veel werk aan gehad, maar het resultaat mag er zeker zijn.  October 22, 2018

  Wat ziet het er mooi uit!


  Bo

  October 29, 2018

  ik vind dat jullie dit project heel snel hebben gedaan!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie