Ons nieuwe huis #17: De eethoek - My Simply Special
23/11/2018

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat ik de foto’s van onze eethoek met jullie deelde! Het zag er toen nog niet heel gezellig uit, maar daar is inmiddels verandering in gekomen! Hoog tijd dus om wat nieuwe plaatjes met jullie te delen.

Voor

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

In deze post kan je alle foto’s bekijken, maar het leek me leuk om de voor en na foto onder elkaar te zetten. De basis staat er, maar de muren zijn nog erg leeg.

Na

Kijk, dat ziet er beter uit, toch?

Ik wilde heel graag een plek waar ik aardig wat mooie foto’s op kon hangen en boven de eettafel kon dat prima. Ik had al bedacht dat ik vierkante lijsten wilde en witte exemplaren steken mooi af tegen de blauwe wand. Toch zijn dit soort lijsten (wit, de juiste maat en smalle rand) niet makkelijk te vinden. Na heel lang zoeken kocht ik bij Ikea deze zilverkleurige exemplaren die ik vervolgens zelf wit spoot.

Het fijne aan deze lijsten is dat ze precies de juiste maat hebben. Ja, ze passen goed op de wand, maar wat ik vooral bedoel is dat ik zelf de foto’s kan printen op A4 vellen fotopapier. Zo kan ik makkelijk één of twee foto’s wisselen als ik daar zin in heb.

Voor het witte muurtje had ik wat plankjes in mijn hoofd, maar Romano zag dat niet zo zitten. Uiteindelijk besloten we voor een klok te gaan. Leuk en handig tegelijk. We hadden niet echt een beeld in ons hoofd van hoe de klok er uit moest zien, maar ik wilde in elk geval een exemplaar met normale getallen. Als Liam dan iets ouder is, kan hij mooi oefenen met klok lezen.

Uiteindelijk hebben we deze klok van het merk Karlsson besteld. De wijzerplaat is gemaakt van kurk en de rest is zwart. Hij is strak, maar het kurk zorgt voor wat warmte. Oh, en hij is helemaal stil! Ik wordt heel onrustig van tikkende klokken, dus dat is ook erg fijn.

De laatste verandering is klein, maar maakt het wat mij betreft wel af. Ik heb namelijk het plantje in de vensterbank vervangen door exemplaar met hangende takken. Zo breekt het de witte wand nog wat meer.

Yes, ik ben helemaal blij met het resultaat en de eethoek voelt echt af zo! 


1 reactie op “Ons nieuwe huis #17: De eethoek”

    November 23, 2018

    Wat een gezellig plekje is dat geworden! Leuk hoor al die fotolijstjes! Dat maakt het toch allemaal wat huiselijker. En ik vind jullie stoelen ook echt prachtig!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie