Ons nieuwe huis #2: De sleutel! - My Simply Special
15/11/2017

Ons nieuwe huis #2: De sleutel!

Oké, ik schrijf dit iets eerder, maar op het moment dat jullie dit lezen hebben we de sleutel van ons nieuwe huis! Bijna zestien maanden na het tekenen is het dan eindelijk zover. Gek hoor! In deze update vertel ik over de kleuren die we gekozen hebben, mijn plannen voor de gang en de zolder en mijn zoektocht naar gordijnen.

Plog: De voorschouw van ons nieuwe huis

Dat hebben we niet uitgekozen!

Twee weken geleden mochten we weer ons huis in voor de voorschouw. We hadden daar heel erg veel zin in, want we konden voor het eerst de keuken zien en ook de badkamer en het toilet zouden af zijn. Dat viel helaas een klein beetje tegen want de keuken was alles behalve af en in de badkamer hadden ze op één wand verkeerde tegels geplaatst. Verder zat er nog folie op de keukenkasten (logisch, dan blijft alles heel) en was de badkamer erg vies. Ook normaal natuurlijk, maar dat maakt het wel lastig om meteen heel enthousiast te worden. Ach ja, hoort erbij!

Afgezien van die verkeerde tegels, konden wij alleen wat kleine puntjes ontdekken die opgelost moesten worden voor de oplevering. De trap was niet helemaal netjes, een muurtje was raar afgewerkt, er moest nog iets afgekit worden en nog wat van dat soort dingen. Voor de echte oplevering hebben we geregeld dat er een professional met ons meeloopt, om zo de kans te verkleinen dat we dingen over het hoofd zien. Op het moment dat deze post online komt is de oplevering dus net geweest en ik zal jullie daar in een volgende update meer over vertellen.

Ons nieuwe huis #2: De sleutel!

Kleuren kiezen

In de vorige post over ons nieuwe huis vertelde ik dat we er nog niet uit waren welke kleuren we op de muren willen. Inmiddels weten we dat gelukkig wel. Wit wordt de basis, maar in de woonkamer wilden we graag een kleur op de muur die van de keuken naar de achterkant van het huis loopt. Romano vond absoluut dat het blauw moest worden, maar ik vond dat wel een beetje heftig. Hij had het namelijk niet over een subtiel kleurtje, maar echt donkerblauw. Omdat er tegen die wand een witte trap staat en er ook een witte box en een wit dressoir komen te staan, ben ik ermee akkoord gegaan zolang we de eethoek ook maar licht houden.

Voor de slaapkamer willen we graag één muur in de kleur zoals je in deze post kan zien. Heel erg gaaf! Een paar dagen voor de voorschouw zijn we drie bouwmarkten binnengelopen om kleurstalen te verzamelen. Als je namelijk kleuren in je hoofd hebt, is het nog best lastig om die dan ook te vinden. Uiteindelijk namen we een enorme verzameling stalen mee naar huis en daaruit maakten we een voorselectie. Tijdens de voorschouw hebben we die vervolgens op de muren geplakt, zodat we met het juiste licht de kleuren konden bekijken. Kleuren kunnen er namelijk zo anders uitzien in ander licht of als je ze onder een andere hoek bekijkt. We hebben dan ook lichtere tinten gekozen dan we zochten, maar op de muur lijken ze gewoon veel donkerder. Voor de woonkamer is het de tweede van links geworden en voor de slaapkamer gaan we voor de meest rechtse. Nu nog beslissen welke finish…

Ons nieuwe huis #2: De sleutel!

En Liams kamer? Daar willen we een lambrisering schilderen met een heel matte verf die we een tijd terug bij de Gamma zagen. De kleur heeft iets weg van de tint die we voor onze slaapkamer gekozen hebben, maar is minder heftig. Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe het allemaal uit gaat pakken. Oh, en we willen in elk geval boven het aanrecht afneembare verf gebruiken, aangezien we daar geen tegels hebben. 

Ons nieuwe huis #2: De sleutel!

Waar laten we de jassen?

Onze trap zit zometeen in de woonkamer en de hal bij de voordeur is niet zo heel groot. Waar moeten we dan onze jassen en schoenen kwijt? Gelukkig bedachten we op tijd (maanden geleden al) dat het handig zou zijn om de deur naar de woonkamer te laten verplaatsen. Hierdoor ontstond een ruimte die diep genoeg is voor jassen aan hangertjes. Maar hoe kunnen we de ruimte optimaal benutten? De foto hierboven kwam ik tegen op Pinterest en bracht me op ideeën. Ik ben uiteindelijk gaan tekenen en ons plafond is niet zo hoog als in het huis op de foto. Voor ons zijn kasten boven de kapstok daardoor geen optie, maar we kunnen wel een L-vormige kast maken en een stoere, zwarte stang ophangen. Het idee is om hiervoor keukenkastjes te gebruiken van Ikea. Van die bovenkasten die je mooi aan de muur kan hangen. Nu nog even alles nameten in het huis, om te zien of het echt gaat passen.

Ons nieuwe huis #2: De sleutel!

Opruimen & organiseren

Niet alleen de garderobekast heb ik zitten tekenen, ik heb het hele huis al ingedeeld. Ik hou er namelijk van om alles goed te organiseren en spullen een eigen plek te kunnen geven. Door de meubels alvast uit te tekenen kon ik schuiven en zien wat de beste oplossing zou zijn. Op dit moment heeft onze zolder alleen één klein raampje. In de toekomst gaan we misschien nog wel een keer een dakkapel en dakramen laten plaatsen, maar voor nu vinden we dat niet nodig. Romano’s bureau komt er te staan (daar zit hij bijna nooit achter, dus dat wordt eerder een hobbyhoekje), de fitnesspullen krijgen een prominente plek en we gaan een opberg- en washoek maken. Door een rij PAX-kasten van Ikea tegen het schuine dak te zetten, gaan we namelijk een soort afscheiding creëren. Daarachter komt ruimte voor opslag, de wasmachine, strijkplank, etc. We moeten alleen wel zorgen dat we daar genoeg lampen ophangen, anders wordt het erg donker.

Plog: De voorschouw van ons nieuwe huis

Welke gordijnen?

Over donker gesproken, gordijnen vind ik een lastig ding. Voor de zolder hebben we nu dus niks nodig (en in de toekomst kunnen we van die speciale gordijnen van bijvoorbeeld dakraam-gordijn.nl halen). Beneden heb ik nog geen idee wat handig is. Voor waarschijnlijk iets anders dan achter. Boven hebben we verschillende formaten ramen en een deel daarvan heeft dan ook weer een kantel/kiep gedeelte. Voor normale gordijnen aan rails hebben we, in elk geval in onze slaapkamer, misschien niet heel veel ruimte. Een alternatief zijn van die roljaloeziën, met van die gekleurde en transparante delen. Maar ja, dan moeten ze wel goed blinderen en de standaardmaten gaan denk ik niet passen. Dat wordt nog even een zoektochtje.

Ons nieuwe huis #2: De sleutel!

De planning

Oké, ik kan nog veel langer doorkletsen over alles rond ons nieuwe huis, maar dan wordt deze post wel heel lang. Als afsluiting wilde ik nog even vertellen wat onze plannen zijn. Op dit moment is er iemand in huis bezig om, met behulp van renovlies, de muren van ‘behangklaar’ om te toveren in een goede basis voor het schilderen. Dat gaan we namelijk zelf doen. Ook de zolder gaan we zelf afwerken en in december wordt de vloer gelegd. Dan hebben we tijd voor andere klusjes zoals het schilderen van de trap en trapleuningen, het ophangen van planken in de meterkast, het maken van een garderobekast en het inpakken van al onze spullen. In januari willen we dan echt verhuizen. Een spannend begin van 2018!

Hebben jullie nog adresjes waar we betaalbare roljaloeziën op maat kunnen vinden?Categorieën: My Life, Persoonlijk6 reacties op “Ons nieuwe huis #2: De sleutel!”
  Lisan

  November 15, 2017

  Leuk om dit te lezen en zo mee te worden genomen in het proces. Het wordt vast erg mooi!


  Debby

  November 15, 2017

  Leuk!! Misschien zijn paneel gordijnen een optie? Die nemen niet zoveel ruimte in


  MySimplySpecial
  November 16th, 2017


  Daar kan ik ook nog eens naar kijken als ze verduisterende varianten hebben.


  Lieve

  November 16, 2017

  Leuk om te lezen! Fijn dat je nu echt aan de slag kunt.
  Wij krijgen volgend jaar de sleutel van ons nieuwe huis dus ben benieuwd hoe je alles gaat doen.
  Mag ik je vragen in welk programma jij die tekeningen hebt gemaakt?


  MySimplySpecial
  November 16th, 2017


  Spannend! Hebben jullie al wel een keer in jullie huis kunnen kijken? Ik heb Indesign gebruikt voor die plattegronden.  November 16, 2017

  Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe het eruit gaat zien! Succes in ieder geval met alles!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie