Ons nieuwe huis #22: Wishlist - My Simply Special
19/07/2019

Ons nieuwe huis #22: Wishlist

Inmiddels wonen we alweer ruim anderhalf jaar in ons nieuwe huis en nog elke dag ben ik er blij mee. Er zijn maar weinig dingen die ik achteraf anders gedaan zou hebben, maar uiteraard heb ik nog wel een wishlist voor de toekomst. Daar staan vrij kleine items op, maar ook grotere projecten. Geen idee wat we daarvan op gaan pakken en wanneer, maar het leek me leuk om alles eens onder elkaar te zetten.

Ons nieuwe huis #20: De badkamer

Styling

Laten we klein beginnen! In de badkamer heb ik dit hoekje en dat zou ik graag nog wat meer aan willen kleden. Zo zoek ik potten met een mooie deksel van hout of kurk en ik dacht aan zo’n platte, gevlochten mand. Zo wil ik wat warmte en textuur toevoegen. Helaas ben ik de juiste items nog niet tegen gekomen, dus ik blijf mijn ogen open houden.

Nieuw servies

Het servies dat we nu gebruiken, kreeg ik toen ik op mijn 17e uit huis ging. Inmiddels ben ik bijna 31 en behoorlijk toe aan wat nieuws. Er ontbreken borden, sommige items zijn niet helemaal mooi meer en we hebben te weinig als we wat meer gasten krijgen. Het bestek is wel nog prima en glazen heb ik al wel eens aangevuld en vervangen, maar voor de borden en schaaltjes zou ik graag eens wat nieuws in huis halen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt goed gekeken heb wat ik zou willen hebben, maar dat ga ik wel een keer doen.

Ons nieuwe huis #21: Mijn nieuwe werkplek

Nepplant

De plant op de foto van de badkamer eerder in deze post? Die is inmiddels vervangen door een mooie nepperd, want niks bleef daar leven. En zie je het bovenste plantje op de foto hierboven? Die is inmiddels ook gesneuveld. Deze plankjes hangen boven mijn werkplek op zolder en daar hebben we heel weinig daglicht. Nu kan ik een zoektocht starten naar planten die daar kunnen overleven, maar daar heb ik niet zo veel zin in. Dit plantje zou daar ook tegen moeten kunnen namelijk. Ik ga dus mijn ogen openhouden voor een mooie nepplant.

Dakkapel

Op zolder hebben we dus 1 klein raampje. Op dit moment is dat in principe prima, maar in de toekomst zou ik nog wel graag een grote dakkapel willen laten plaatsen. Ik heb bij buren gezien wat dat doet met een ruimte en dat voegt toch wel erg veel toe. Het is wel een projectje, maar ik kan me voorstellen dat we ooit op zolder bijvoorbeeld een extra slaapkamer willen maken voor één van de kids en dat we dan de zolder helemaal onder handen nemen. 

Ons nieuwe huis #12 - Eethoek progress

Raambekleding

Nu we het toch over ramen en licht hebben, verplaatsen we ons weer naar beneden. In de keuken hebben we een heel groot raam, waar we witte, houten jaloezieen voor hebben hangen van Veneta. Nog steeds ben ik daar erg blij mee, maar we hebben ook twee kleine raampjes. Op de foto hierboven zie je het exemplaar achter de eettafel en we hebben er ook een boven het aanrecht. We hebben ervoor gekozen om daar geen raamdecoratie op te hangen, omdat dat ons niet nodig leek. Nu merk ik inmiddels dat ik met name bij het raampje boven de eettafel nog wel eens een gordijn dicht zou willen trekken. Als de zon op die kant van het huis staat en ik met mijn laptop aan tafel zit bijvoorbeeld. Nu zouden we voor houten jaloezieën kunnen gaan zodat het mooi bij het grote raam past. Het nadeel daarvan is dat het raam dan niet goed meer open kan. Een andere optie is om voor plissegordijnen te kiezen. Boven hebben we in alle slaapkamers mooie, grijze plissegordijnen van Veneta die licht goed tegenhouden en die maken dat onze kantel-kiepramen nog gewoon open kunnen. Ideale dingen vind ik dat! Voor nu weet ik niet zo goed wat de beste optie is en twijfel ik nog even verder.

Ons nieuwe huis #11: Woonkamer progress

Bank

Deze foto is alweer wat ouder, maar hier kan je onze huidige bank goed zien. Als ik geen kinderen en geen kat zou hebben en banken goedkoop zouden zijn, dan had ik maanden geleden al een nieuwe gekocht. De achterkant is verkleurd door de zon en Nala heeft de stof regelmatig bewerkt met haar nagels. Als je van een afstandje kijkt valt het allemaal niet zo op, maar ik weet dat hij niet echt netjes meer is. Toch vind ik het zonde om nu iets nieuws te kopen met een speelse kat in huis en kinderen die er vast overheen gaan knoeien de komende jaren. Oh, ik zou trouwens zo precies dezelfde bank weer kopen, want hij is wel heel erg fijn!

DIY: XXL deken van lontwol

Stoel

Niet alleen de bank zou ik willen vervangen, ook deze stoel staat op het lijstje. Hij was nog mooi, tot we verhuisden naar dit nieuwbouwhuis. Nala is toen een tijd van slag geweest en ze speelde ook veel minder buiten dan daarvoor. Het resultaat is dat deze stoel ook niet heel netjes meer is. Helaas.

Opbergplek

Op dit moment hebben we in de woonkamer een box staan en tegen diezelfde muur staat een dressoir. In die kast zit allemaal speelgoed en dat is een fijne oplossing, want Liam kan alles zelf pakken. De grote items zoals een houten garage en een loopfietsje staan tussen de box en het dressoir in. Niet heel gek, maar ik wil in de toekomst eens kijken hoe we dit deel van de kamer mooi in kunnen richten. De box verdwijnt natuurlijk op een gegeven moment en ik zou het leuk vinden om een soort speelhoekje voor de kids te hebben, zonder dat ik het gevoel heb steeds in de chaos te zitten. Ik weet nog niet precies hoe dat er uit moet gaan zien, zeker omdat ik die grotere items ook een plek wil kunnen geven. Gelukkig heb ik nog even om hier over na te denken.

Wat staat er op jullie wishlist?Categorieën: Interieur, Living
Tags:1 reactie op “Ons nieuwe huis #22: Wishlist”
  Inge

  July 21, 2019

  Inderdaad een heel
  Lijstje maar een
  Mens mag wat hebben om
  Over te dromen, toch?!
  Hier staan nog op het lijstje: inbouwkasten op de slaapkamers en hal, nieuwe eetstoelen en eettafel, allemaal nieuwe meubels
  In de woonkamer want onze kat heeft de sofa kapot gekrabd en door een knop aan een jeansbroek is het nepleder beginnen kapot gaan waardoor nu de helft vd bank niet meer mooi is. En onze meubels zijn al zo dikwijls in en uit elkaar gezet dat het niet meer ok is. Maar we wachten hier mee tot de jongste wat groter is! Dat geeft ons nog wat tijd om te sparen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie