Ons nieuwe huis #23: De tuin - My Simply Special
19/06/2020

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Het heeft even geduurd, maar ik ga eindelijk onze tuin laten zien! Ik deelde twee jaar geleden al ons plan, een eerste update over de aanleg en later nog een post met hoe het er toen uit zag. Inmiddels zijn we al een tijd verder en vroegen jullie naar nieuwe foto’s. Nou, vandaag deel ik ze met jullie! Er verandert nog steeds regelmatig iets, maar we zijn in elk geval erg blij met het resultaat. Het is een fijne ruimte waar de kinderen lekker kunnen spelen, waar we heerlijk kunnen zitten en dat zonder dat we enorm veel tijd kwijt zijn aan het onderhoud.

Dagboek: Liam begint te lopen

Het plan voor onze tuin hebben we zelf gemaakt en getekend. Op deze foto zie je de schets en de sfeerbeelden en als ik daar nu naar kijk, dan zijn we behoorlijk goed geslaagd! We hebben dus twee terrassen, plantenbakken langs de zijkanten, een schuur/overkapping, een schommel en gras met trampoline.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Vlak achter het huis hebben we dus een ruim terras met een grote eettafel en stoelen. In de winter gaat het potje de schuur in, maar een groot deel van het jaar probeer ik iets van bloemen op de tafel te hebben staan. Dat ziet er vanuit de woonkamer heel gezellig uit. Misschien dat ik er nog een keer wat extra potten bij zet, maar voor nu is het prima zo.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

In de hoek naast de deur staan twee grote potten. Eerst had ik hier spul in staan dat de winter niet overleefde, maar ik heb geen zin om elk jaar alles weer opnieuw te moeten vullen. Het treurwilgje blijft niet het hele jaar groen, maar die andere planten wel en dat vind ik wel zo leuk staan.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Aan de andere kant van het terras hebben we (vlak nadat ik de rest van de foto’s voor deze post maakte) een kast/buitenkeuken gemaakt. Hiervoor hebben we betonnen u-elementen en een aantal houten planken gebruikt. 

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Romano vind het door de potten en bloemen nu niet stoer genoeg meer (oeps), maar ik ben er helemaal happy mee! Als we gaan bbq-en kunnen we makkelijk een of meer van de potten op de grond zetten en de bbq een plek geven.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Vanaf het eerste terras loopt een pad naar de poort en naar de achterkant van de tuin.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Hier hebben we een houten boog laten bouwen. Het idee is dat die er zowel met, als zonder schommel leuk uit ziet. Ik wilde namelijk graag een tuin die voor kinderen fijn is, maar die ook nog een beetje mooi is. Inmiddels hebben we twee schommels die we afwisselen. De grote die je op de foto ziet en een schattig, houten exemplaar waar kinderen echt in kunnen zitten. (Hier moet je de buitenkeuken dus even bijdenken, want die staat er inmiddels ook.)

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Langs het pad naar achter hebben we een lage border laten maken. Hier heb ik een soort mini-moestuin gemaakt in de voorste deel. Er staan een paar fruitboompjes (appel, peer en kers) met daaronder aardbeienplantjes. 

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Daarnaast stond eerst een framboos, maar die begon zo te woekeren dat ik ‘m toch maar weggehaald heb. Inmiddels heb ik er tomaat- en komkommerplantjes neergezet. Die zal ik volgens jaar opnieuw moeten plaatsen, maar zo kan ik Liam laten zien hoe zijn favoriete groenten groeien.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

In het achterste gedeelte staan verschillende gewone planten en een wilg die lekker snel groeit.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Mijn favoriete plek in de tuin is hier, onder de overkapping! Ik wilde al jaren graag zoiets hebben en ik ben er ook echt heel blij mee. We laten de kussens een deel van het jaar buiten liggen (de regen komt daar niet), dus als het ook maar een beetje mooi weer is, kan je zo naar buiten. En je kan er lekker in de schaduw zitten.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

We hebben verschillende soorten verlichting toegevoegd. Er zijn spotjes die we aanzetten als we daar echt zitten als het donker is en er hangt een lichtsnoer dat gewoon elke avond aan gaat. Dat ziet er vanuit de woonkamer ook heel gezellig uit.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Naast de zithoek hebben we nog een redelijk leeg stuk terras. Dit gebruiken we voor bijvoorbeeld een zwembadje in de zomer en vaak staat Liams watertafel er ook. In de hoek staat een grote parasol. Die verplaatsen we indien nodig, zodat er bijvoorbeeld in de schaduw gezwommen en gespeeld kan worden.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Dan hebben we nog de hoge border en zien jullie de watertafel achter de struiken vandaan piepen? 

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Ongeveer halverwege is een bankje ingebouwd en daar zitten we nog verrassend vaak. Als de kinderen op het gras spelen, is dat een leuk plekje om er bij te kunnen zitten.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

In de border staan een bloesemboom en twee kleinere, andere boompjes. Voor alle drie hebben we een prikspotje geplaatst, zodat we ze ‘s avonds mooi kunnen belichten. Verder heb ik hier zoveel mogelijk planten geplaatst die in de winter ook groen blijven. Deze border kan je namelijk vanuit de woonkamer goed zien en dan oogt dat wel zo mooi.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Het overzicht! In het midden hebben we dus gras met de grootste trampoline die we konden vinden. Ik was er eerst niet zo’n fan van en ik vind het nog steeds niet het mooiste item, maar leuk is het wel. Liam springt er graag op en het is ook een prima plekje om even in de zon te liggen als je dat zou willen. Het is overigens een versie waar ook een vangnet opgezet kan worden. Daar wordt de tuin niet mooier van, maar als Liam wat ouder is gaat die er voor de veiligheid wel op.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Dan hebben we nog een voortuin. Hier hebben we een paar potten staan en een leuk bankje.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

In het midden hebben we een klein vak voor twee boompjes en wat lage planten.

Ons nieuwe huis #23: De tuin

Wat vinden jullie van onze tuin?Tags:6 reacties op “Ons nieuwe huis #23: De tuin”
  Ingrid

  June 19, 2020

  Heel leuk! Ik ben ook met de tuin bezig, dus dit is zeker inspirerend. Leuk die moestuin ook, met een aantal boompjes.  June 19, 2020

  Mooie tuin met genoeg ruimte voor de kindjes om te spelen en heel netjes aangelegd. Leuk om te zien!

  Groetjes,
  Renske  June 19, 2020

  Wat ziet het er onwijs mooi uit!  June 22, 2020

  Jullie hebben echt een prachtige tuin en wat tof om te zien dat er ook tomaatjes in de tuin staan, dubbel genieten!


  Daniel en Berlinda

  June 23, 2020

  heel mooi,

  grtjs vanop Texel momenteel, normaal Knesselare in Belgie


  MySimplySpecial
  June 23rd, 2020


  Dankje en geniet van jullie tijd daar!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie