Ons nieuwe huis #24: Woonkamer omgooien - My Simply Special
13/07/2020

Ons nieuwe huis #24: Woonkamer omgooien

Tijdens de bouw van ons huis heb ik wel eens gezegd dat het me leuk leek om een open haard te hebben. Dat had op dat moment geen prioriteit en vervolgens vergat ik het weer een beetje. We hebben in de woonkamer een muur blauw geschilderd en verder gewoon de meubels neergezet die we meenamen uit ons oude huis. Prima! Eind vorig jaar besloten we dat het eindelijk tijd was om de woonkamer aan te pakken. Het voelde niet als een geheel, we misten warmte, sommige meubels hadden hun beste tijd gehad en we konden ook wel wat opbergruimte gebruiken. Vandaag praat ik jullie bij over onze plannen en wat de status is (want corona heeft de planning overhoop gegooid.)

Ons nieuwe huis #11: Woonkamer progress

Ik ben even gaan zoeken in oude foto’s die ik hier gedeeld heb, zodat ik jullie kan laten zien hoe de woonkamer er uit zag. Tegen de lange wand, net naast de trap staat de box en verder zie je een dressoir, het pronkrek en de donkere bank. Ik heb hier nooit iets aan de muur gehangen, omdat we wisten dat de box tijdelijk zou zijn en we de indeling waarschijnlijk om zouden gooien zodra dat ding er uit ging. Deze foto maakte ik twee jaar geleden en inmiddels staat de box er nog steeds. Maar! Nu komen we wel dichter bij dat moment dat hij echt weg kan.

Ons nieuwe huis #11: Woonkamer progress

Aan de andere kant staat de TV, een blauwe stoel en de houten kast. Deze foto is al wel erg verouderd, want de lamp naast de TV is al een keer vervangen en de lamp achter de blauwe stoel hebben we weggehaald.

DIY: XXL deken van lontwol

In plaats daarvan hebben we een paar planken opgehangen. Dat maakte die kant van de kamer veel gezelliger en het werd al wat meer een geheel. En toch was ik niet helemaal tevreden. Eind vorig jaar ben ik op Pinterest rond gaan kijken en ik denk dat ik mijn idee toen met Romano gedeeld heb. Gelukkig was hij vrij snel aan boord en toen ben ik gaan tekenen.

Ons nieuwe huis #24: Woonkamer omgooien

We wilden namelijk een kast in laten bouwen en een open haard toevoegen. Na wat schetsen op papier gemaakt te hebben, ben ik al snel overgestapt naar digitaal. Zo kon ik makkelijker schuiven en aanpassen, want we zijn echt wel een tijdje aan het puzzelen geweest. Wat vinden we mooi? Wat is handig? Wat is betaalbaar? Hoe komen we uit met de andere meubels? Hoe zit het met elektra en verlichting?

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op de schets die je hierboven ziet en daarmee zijn we naar een partij toegestapt om het te laten maken. In februari is alles ingemeten, hebben we de kleur gekozen en zijn ze op zoek gegaan naar een elektrische open haard. De bedoeling was dat de kast begin mei geplaatst zou gaan worden, maar toen kwam corona om de hoek kijken en vertraagde alles. Heel logisch, maar ook heel erg jammer. Op dit moment is er een kleine kans dat we eind deze maand nog aan de beurt zijn en anders wordt het na de bouwvak.

Dagboek: Nieuwe bank?

In mijn dagboekposts hebben jullie kunnen zien dat er in de tussentijd wel al wat veranderd is in huis. Terwijl we bezig waren met het tekenen van de kast, zijn we namelijk ook op zoek gegaan naar een nieuwe bank. In december zijn we alle winkels van de hele woonboulevard binnengelopen en hebben we ontzettend veel banken bekeken. Uiteindelijk bleek er maar één (grotendeels) aan onze wensen te voldoen en dat is het exemplaar op de foto. We bekeken de mogelijke opstellingen en stoffen, kozen twee kleuren uit en gingen naar huis met foto’s en prijzen.

We wilden niet meteen beslissen, want de kleur van de bank hing samen met de kleur van de kast en het nieuwe kleed. Ja, dat stond ook op onze wishlist. Er was niks mis met het exemplaar dat we hadden liggen, maar we wilden graag iets nieuws, iets warmers. Nu waren we allebei al een hele tijd fan van een kleed dat mijn vader in huis had en we hadden heel veel geluk. Hij ging namelijk ook zijn kleed vervangen en wij mochten de oude hebben. Super! (Hij is ook hoogpolig, maar warmer van kleur en veel zachter.) Nadat we in februari ook de kleur van de kast gekozen hadden, bestelden we de bank.

Dagboek: Zonnig Pasen

Ik was bang dat de productie van de bank misschien ook vertraging op zou lopen, maar dat bleek mee te vallen. In maart was het (voor ons) nieuwe kleed al binnen gekomen en in april werden de bank en de bijbehorende poef geleverd.

Dagboek: Kleren maken

Dat betekende dat ik eindelijk het kastje voor achter de bank kon bestellen. Ook zoiets dat ik al jaren wilde, maar nooit had gedaan. Als je zo lekker in die hoek van de bank zit, is de salontafel namelijk vrij ver weg als je je glas wil pakken. Echt een luxe probleem, I know! Een simpele oplossing is dus een kastje achter de bank en ik vind het ook nog heel erg leuk staan. De foto hierboven maakte ik toen hij net binnen was en ik er snel wat spullen op en in had geplaatst. (Al hebben we het plantje en de waxinelichthouders inmiddels tijdelijk weer weggezet, want Zoey klimt steeds op de bank en trekt dan alles er af.)

Ons nieuwe huis #24: Woonkamer omgooien

En nu? Vorige week hebben we de planken van de muur gehaald, de gaatjes gevuld en geschilderd. Zo is het weer strak en fris en kan de kast (hopelijk snel) geplaatst worden. Ondertussen ben ik al wel een beetje begonnen met het verzamelen van decoratie items om de boel straks leuk aan te kleden. Al durf ik nog niet veel te kopen tot ik weet hoe het er allemaal uit ziet. En dat vind ik wel het spannendste. Zo’n ontwerp maken is leuk, maar het is toch afwachten hoe het er uit gaat zien in het echt!

Ons nieuwe huis #24: Woonkamer omgooien

Maar goed, nadat de kast geplaatst is, hebben we nog wat meer beslissingen die genomen moeten worden. We willen in elk geval graag een nieuwe salontafel. Iets van licht hout misschien, voor nog meer warmte. En we moeten gaan puzzelen met de andere kant van de kamer. Ons oude TV meubel gaat weg, maar de bruine kast wil ik wel graag houden als het kan. We gaan dus kijken hoe het staat als die tegen de blauwe muur komt te staan, ik denk zo’n beetje waar het pronkrek nu staat. Het dressoir zou dan meer richting de trap geschoven moeten worden, maar misschien dat we de box al wel weg kunnen halen om die ruimte te creëren. Hij wordt toch bijna alleen maar gebruikt om speelgoed in te bewaren. En dan moeten we kijken hoe we uitkomen met de verlichting en kunnen we misschien ook eindelijk iets aan de blauwe muur hangen. Ik heb altijd gedacht dat het leuk zou zijn om een grote, ronde spiegel boven het dressoir te plaatsen. Met een gouden of koperen rand ofzo.

Genoeg te doen dus en ik zal in mijn dagboekposts af en toe wel laten zien wat er allemaal gebeurt. Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe alles er straks uit zal gaan zien!


4 reacties op “Ons nieuwe huis #24: Woonkamer omgooien”

  July 13, 2020

  Wat zal het een verandering zijn als alles af is. Fijn vooruitzicht en ik ben benieuwd naar het resultaat.

  Groetjes,
  Renske


  Sara

  July 13, 2020

  Leuk hoor! De nieuwe kast lijkt me prachtig en een kast met ingebouwde haard heb ik ook vaak aan gedacht. Ik ben ook nog op zoek naar wat nieuwe items, maar 1 voor 1. We hebben in februari een nieuwe bank en eettafel geleverd gekregen en zouden daarna op zoek gaan naar nieuwe eetstoelen en tv-kastje. Maar dat is er door Corona ook nog niet van gekomen! Wel leuk om te zien dat een nieuw kleed zoveel verandert aan een look. Dat is een redelijk makkelijke verandering, dus ik ga eens kijken wat hier zou passen!


  Tessa

  July 14, 2020

  Hi Margot,
  Waar heb je uiteindelijk jullie bank gekocht? Hij is prachtig en eigenlijk precies wat ik zoek!
  Dankjewel, Tessa


  MySimplySpecial
  July 15th, 2020


  Bij De Tafelaar bij Villa Arena in Amsterdam. Er zijn heel veel stoffen en opstellingen om uit te kiezen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie