Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd - My Simply Special
22/01/2018

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

Wat is er in een maand tijd veel gebeurd! In mijn vorige huisupdate vertelde ik nog dat we net hadden ontdekt dat de laminaatvloer niet goed bleek te zijn. Stress! Inmiddels is dat allemaal opgelost, zijn we verhuisd en begint het steeds meer ons thuis te worden. Ik praat jullie weer bij!

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

De vloer

Ja, we moesten dus heel erg snel op zoek naar een nieuwe vloer als we volgens planning wilden verhuizen. De dag dat we te horen kregen dat de oude versie niet in orde was, zijn we meteen op zoek gegaan naar iets anders. Omdat we inmiddels wel precies wisten welke kleur we wilden, konden we snel een selectie maken. We namen twee vloerstalen mee om de volgende dag met daglicht te kunnen bekijken. De volgende ochtend zijn we met de stalen naar ons nieuwe huis gereden. Beide waren niet helemaal de kleur die we origineel voor ogen hadden, maar toch waren we er al snel uit. Tsjah, we hadden nou eenmaal geen tijd om weken te gaan zoeken naar de perfecte kleur. We zijn dus meteen een bestelling gaan plaatsen en daarna zijn we aan de slag gegaan met het weghalen van de slechte vloer. Gelukkig kregen we van Gamma ons geld terug en ze stuurden ook een busje om het laminaat op te laten halen. Dat scheelde weer (al moesten we nog wel het gelegde laminaat loshalen en tientallen dichte pakketten van de eerste verdieping en zolder weer naar beneden sjouwen).

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

Anyway, voor ik een hele post ga schrijven over alleen de vloer: we konden het nieuwe laminaat al snel ophalen, de leggers hebben geschoven in de planning en konden de vloer alsnog voor ons leggen en alles was op tijd af. (Op wat plinten hier en daar na dan.) Oh, en we zijn er happy mee! We moesten er even aan wennen, maar het staat prachtig bij onze gekleurde muren.

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

Eindelijk verhuizen

Het verhuizen hebben we eigenlijk in delen gedaan. Voor de kerst zijn we zelf de meeste dozen en andere kleine spullen heen en weer gaan rijden. Ook hebben we onze PAX kasten uit elkaar gehaald, vervoerd en voor een deel al opgezet. Vlak na Kerst hadden we nog een dag om de laatste dingen in te pakken en te demonteren en op 28 december stond de verhuiswagen op de stoep. Alle grote meubels zijn toen in een paar uur verplaatst en daarna zijn we meteen begonnen om het huis zo leefbaar mogelijk te maken. Ik wilde Liams kamer bijvoorbeeld zoveel mogelijk afmaken, zodat we al zijn spullen bij de hand zouden hebben. Verder hebben we het bed opgemaakt en de belangrijkste keukenspullen een plekje gegeven.

Aan het eind van de dag waren we doodop en hebben we alleen nog onze tandenborstels uit de dozen gevist. De dagen na de verhuizing stonden uiteraard in het teken van het in elkaar zetten van meubels, uitpakken en opruimen voor zover dat ging. 

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

Inmiddels zijn we een paar weken verder en langzaamaan zijn bijna alle verhuisdozen leeggemaakt. Zijn we al klaar? Zeker niet! Een greep uit de to-dolijst:

 • Garderobe in de gang afmaken met een houten blad en een stang voor de jassen.
 • Deurmat op maat maken en plaatsen.
 • Planken in de meterkast plaatsen.
 • De meubels in de woonkamer verschuiven naar de juiste plek.
 • Lampen ophangen en op kledingkasten plaatsen.
 • Trap netjes maken en schilderen.
 • Ontbrekende plinten plaatsen.
 • Plankjes en posters op Liams kamer ophangen.
 • Een eettafel en een bank voor daarbij zoeken.
 • Spiegel in de gang ophangen.
 • Toiletaccessoires ophangen.
 • Een kast zoeken voor mijn werkkamer (de kast die ik had kon de trap niet op en moest beneden blijven staan).
 • Hier en daar de verf op de muren herstellen (vloeren leggen en verhuizen is helaas niet goed voor je net geschilderde muren).
 • Lampjes en nachtkastjes voor naast ons bed zoeken.
 • Alle kamers gezellig maken en stylen.
 • Kasten beter indelen.
 • Gordijnen kopen en ophangen. (Voor de keuken en voor boven hebben we al gordijnen besteld, maar voor de woonkamer moeten we nog op zoek.)

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

Volgende project: de tuin

Hoewel we binnen dus nog lang niet klaar zijn, begint het ook wel een beetje te kriebelen om met de tuin aan de slag te gaan. We hebben een hele ruwe eerste schets voor de achtertuin en bestuderen regelmatig de tuinen van andere mensen om ideeën op te doen. Verder zijn we nog niet echt gekomen, maar we willen dan ook eerst de voortuin aanpakken. Of beter gezegd, het gedeelte waar de auto’s staan. Dat is nu namelijk een grote zandbak en ik word echt helemaal gek van al het zand dat we dus ook steeds in huis hebben. Gelukkig denken de buren (waarmee we de oprit delen) er ook zo over en we willen dus binnenkort gaan kijken of we dit project samen op kunnen pakken. We zijn het wat de bestrating betreft al eens dat we voor grote grijze tegels willen gaan (lekker weinig plekken waar onkruid tussen de stenen door kan komen). Nu nog kijken of we iets moois kunnen vinden dat ook nog betaalbaar is. Oh, en beslissen of we het zelf gaan leggen of niet. Hebben jullie hier ervaring mee of handige tips voor ons?

Liefs,
MargotCategorieën: My Life, Persoonlijk
Tags:4 reacties op “Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd”

  January 22, 2018

  Als tip kan ik je meegeven dat je voor het gedeelte waar de auto’s op staan niet te grote tegels moet kiezen i.v.m. verzakking. Hier kun je beter iets kleinere tegels voor kiezen.


  MySimplySpecial
  January 22nd, 2018


  Dat is een goed punt, daar had ik niet aan gedacht. Dankje!  January 23, 2018

  Die blauwe kleuren op de muur zijn echt mooi.


  Lisan

  January 23, 2018

  Uit ervaring bij mijn ouderlijk huis weet ik dat, als je zelf gaat leggen, je wel echt zo’n apparaat wat het zand/de grond aandrukt moet huren. Mijn ouders hadden een nieuwe oprit laten leggen en deze mensen hebben niet eerst de grond aangedrukt, alleen vlak gemaakt. Een half jaar erna zaten er alweer enorme kuilen in de oprit op de plek waar de auto’s staan en kon alles overnieuw gedaan worden.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie