Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress - My Simply Special
19/02/2018

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

Mijn ervaring is dat een interieur moet groeien. Je begint met een basis en gedurende de tijd wordt het steeds verder aangevuld. Nou, dat is nu ook weer zo. De woonkamer is al best gezellig en de babykamer is op de plinten na zelfs helemaal klaar, maar verder ben ik nog lang niet tevreden. En dat is oké. Het is leuk om de verschillende ruimtes steeds verder af te maken en aan te kleden. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe onze slaapkamer er nu uit ziet en wat er nog allemaal ‘moet’ gebeuren.

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

Rond het bed

We hebben ons bed en de kasten uit ons oude huis meegenomen en dat zorgt meteen voor een prima basis. Omdat deze slaapkamer wat smaller is, konden we onze oude nachtkastjes hier niet kwijt, dus voor nu hebben we een soort bijzettafeltjes staan die ooit eens als prototype in een Rituals winkel stonden. Ik kreeg ze toen mee naar huis, schilderde de bovenkanten wit en in ons vorige huis stonden ze boven op elkaar in de gang. Nu passen ze precies naast ons bed. Prima voor dit moment, maar ik mis toch echt een beetje opbergruimte. Onder die van mij staat een mandje waar ik tissues, een flesje water en meer van dat soort rommeltjes in gooi. Het liefst wil ik nieuwe nachtkastjes met iets van een lade, maar aangezien ze best smal moeten zijn, heb ik nog niks leuks gevonden dat ook nog een beetje betaalbaar is. Maar, ik zoek vrolijk verder!

In ons vorige huis hadden we boven op de gang een bankje staan. Die heeft nu een plekje gekregen aan het voeteneinde van het bed en daar ben ik eigenlijk wel tevreden over. Nu nog kijken of ik ‘m een beetje leuk kan stylen of dat ik ‘m (grotendeels) leeg laat. 

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

Verlichting

Op dit moment hebben we een lamp aan het plafond hangen, staan er twee verschillende lampen op onze nachtkastjes en ligt er een lamp op de ladekast. Een prima begin en het eerste dat moet gebeuren is het plaatsen van de lampen bovenop de kledingkasten. Die dingen hebben we gewoon nog van voor de verhuizing, maar ze liggen nog in een doos. Daarna wil ik eens kijken of we andere lampjes kunnen vinden voor naast het bed. Wat mij leuk lijkt, is om zoiets als dit of dit te doen, maar dan moeten we eerst nieuwe nachtkastjes hebben.

Ons nieuwe huis #4: We zijn verhuisd

Aan de muur

De enige dingen die we tot nu toe in de slaapkamer opgehangen hebben, zijn de spiegel en de gordijnen. Praktische zaken waar ik heel erg blij mee ben, maar de muren zijn nog erg kaal. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het altijd een beetje eng vind om de knoop door te hakken om daadwerkelijk gaatjes te gaan boren. Wat nou als ik dingen toch ergens anders wil hebben? Uiteindelijk moet je gewoon een beslissing nemen natuurlijk. Voor achter het bed wil ik eerst de lampen ophangen en daarna beslissen of en wat we daar verder nog aan de muur willen hebben. Mijn eerste idee is om de groen muur niet te vol te hangen, maar eerder iets op de witte muren te plaatsen aan de zijkanten van het bed. Maar wat? Ik heb nog geen idee. Misschien een paar mooie prints? Ik zou het in elk geval fijn vinden als ik trouwfoto’s die voor de verhuizing boven ons bed hingen, weer een plekje kan geven.

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

Gezelliger maken

En verder? Ik wil kijken of ons zwarte kleed hier ook onder het voeteneinde van het bed past en ik wil de ladekast een beetje leuk stylen. Nu ligt er nog een stekkerblok voor het plaatsen van de lampen, maar zodra die weg is, wil ik kijken of ik het wat leuker aan kan kleden. Verder staat er nu een soort wipstoeltje/wiegje van Liam, maar daar is hij bijna uitgegroeid. Zodra hij opgeborgen wordt, wil ik daar wat anders neerzetten. Een mand met kussens? Een bijzettafeltje met een leuke lampje? Ik weet het nog niet en moet gewoon lekker gaan experimenteren, denk ik.

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

To do

 • Nieuwe nachtkastjes zoeken
 • Lampen op de kledingkasten plaatsen
 • Lampjes voor boven de nachtkastjes maken/kopen
 • De muren minder kaal maken
 • Alles stylen en aankleden

Genoeg te doen dus en ik ben benieuwd hoe onze slaapkamer er over een tijdje uitziet. Ik ga jullie op de hoogte houden!


2 reacties op “Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress”
  Christine van den Berg

  February 19, 2018

  Wij slapen ook op een smalle kamer en hadden voor beide zijde’s 40cm ruimte over. We hebben uiteindelijk de Malmkastjes gekozen met 3 lade’s. En daar hebben we nu heerlijk veel opbergruimte aan! Zou dat bij jullie passen? Matcht het ook mooi met jullie Malm aan de andere zijde van de kamer!
  Boven die Malm zou je misschien nog, ter hoogte van de bovenkant van de staande kasten een langwerpige, rustige print of foto kunnen ophangen. Zelf zou ik aan de witte muur tegenover de ramen niet zo gauw iets op hangen. Had ik zelf eerder namelijk wel bij ons gedaan, maar vond ik tóch erg druk..
  De gekleurde achterwand is echt gaaf!! Succes met het verder afmaken!  February 19, 2018

  Heel mooi, die blauwe kleur aan de wand!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie