Onze bruiloft: Bloemen - My Simply Special
29/06/2016

Onze bruiloft: Bloemen

Romano zei pas tegen me dat ik een beetje een controlfreak ben. Ik vind dat op zich wel meevallen, maar als ik iets echt belangrijk vind dan klopt het wel een beetje. Eén van de lastigste dingen wat betreft de aankleding van de bruiloft vind ik namelijk de bloemen. Niet omdat ik niet weet wat ik wil, maar omdat je pas op de dag zelf het resultaat ziet en ik heb er dus maar heel weinig controle op. Dat vind ik best spannend! (Ik weet het, het zijn maar bloemen, maar toch!)

Onze bruiloft: Bloemen

Ik ben gek op bloemen en word er altijd helemaal blij van als ik mooie bloemen in huis heb. Een leuk boeket, een bosje anjers of een paar losse bloemen, het is allemaal goed. En een bruiloft zonder bloemen? Dat kan ik me niet voorstellen! Ik had dus al snel een bord op Pinterest met allemaal mooie boeketten. In de eerste instantie hebben we die gebruikt om ons kleurenthema uit te kiezen, maar ik kwam ook al snel een boeket tegen waar ik helemaal weg van was. (Nee, ik ga ‘m niet laten zien, want ik wil niet alles al verklappen.)

Onze bruiloft: Bloemen

Samen met Romano heb ik onze trouwdag doorgesproken en voor elk deel hebben we besloten hoe we het wilden decoreren. Ik had van te voren verschillende ideeën verzameld en samen maakten we dan de definitieve keuzes. Voor de bloemen betekent dat dat we naast een bruidsboeket ook corsages, twaalf kleine boeketjes en twee wat grotere bloemstukken nodig hebben. Nu kom je op Pinterest en trouwblogs regelmatig foto’s tegen van bruiloften met enorme hoeveelheden bloemen. Dat vind ik helemaal geweldig, maar dat is ook ontzettend duur. Om de kosten een beetje in toom te houden heb ik een plan bedacht waardoor de bloemen die we hebben door de dag heen steeds opnieuw ingezet kunnen worden. Ideaal!

Onze bruiloft: Bloemen

Inmiddels heb ik samen met mijn moeder een gesprek gehad met een bloemist bij ons in de buurt. We hebben al mijn ideeën doorgenomen en gekeken welke bloemen geschikt zouden zijn. Omdat ik (deels) toch wel graag bepaalde bloemen en specifieke kleuren wil hebben, hebben we afgesproken dat ik een paar weken voor de bruiloft nog langskom in haar winkel zodat we samen de definitieve bloemen kunnen kiezen. Nu hebben we het natuurlijk wel over een natuurproduct, dus echt hetzelfde zal het op onze grote dag niet zijn, maar ik vind dat wel een fijn idee!

Onze bruiloft: Bloemen

Nu bestaan er natuurlijk een heleboel prachtige bloemen, maar inmiddels heb ik wel zo mijn favorieten. Volgens mij zijn pioenrozen vrij populair en ook ik ben er fan van. Vooral als ze wat verder open zijn vind ik ze prachtig!

Onze bruiloft: Bloemen

Dahlia’s vind ik ook geweldig en er bestaan best veel verschillende varianten van. Ik weet niet wat het is, maar de blaadjes zorgen ervoor dat het net een soort kunstwerkjes lijken.

Onze bruiloft: Bloemen

Ranonkels worden wel eens genoemd als een goedkopere variant van pioenrozen. Zelf vind ik het behoorlijk verschillende bloemen, maar ik vind ze wel erg leuk. Ze hebben iets liefs ofzo. Oh, en ik vind ze het mooist als ze nog niet helemaal open zijn!

Onze bruiloft: Bloemen

Een bloem die ik ‘ontdekt’ heb tijdens het gesprek met de bloemist is de David Austin roos. Deze grote roos heeft een hele andere vorm dan normale rozen en ik vind ze er mooi en romantisch uitzien. Ik kan me niet herinneren dat ik ze wel eens in een winkel heb gezien, maar ik zie ze nu regelmatig op foto’s van bruidsboeketten.

Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe onze bloemen eruit gaan zien en of het gaat worden zoals ik in mijn hoofd heb! Wat zijn jullie favoriete bloemen?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Categorieën: My Life, Trouwen
Tags:1 reactie op “Onze bruiloft: Bloemen”
    Lisan

    June 30, 2016

    prachtige plaatjes!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie