Onze bruiloft: Bloemen en decoraties - My Simply Special
16/12/2016

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Als ik ergens veel tijd aan heb besteed voor onze bruiloft dan zijn het wel de decoraties. Uren heb ik zitten schilderen, ik heb ruim veertig servetten zelf genaaid en ook de printer heeft regelmatig aangestaan. Al die decoraties in combinatie met de mooie bloemen hebben er wel voor gezorgd dat de bruiloft nog persoonlijker en sfeervoller werd. Niet alles is vastgelegd op foto’s, maar vandaag laat ik jullie zien wat ik wel heb.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Dit is mijn bruidsboeket! Ik word nog steeds zo blij als ik naar deze foto kijk. De kleuren vind ik prachtig en de bloemen zelf ook. Ik had op Pinterest een voorbeeld gevonden van wat ik ongeveer wilde, ik heb mijn wensen doorgesproken met de bloemist, en uiteindelijk was het resultaat echt perfect.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Ik had aangegeven ivoorkleurig lint om de stelen te willen, maar ze heeft de vrijheid genomen er oranje van te maken. Hoe dat komt? Romano heeft in zijn outfit verschillende oranje details verwerkt (schoenzolen, veters, dasspeld) en hij wilde dat zijn corsage daarbij zou passen. Alle corsages zouden zachtroze bloemen krijgen, maar hij wilde dus een oranje variant. Hij heeft dit zelf met de bloemist besproken en ze heeft dit vervolgens verder doorgetrokken in alle andere bloemen. Ik wist van niks, maar vond het wel een leuke verassing. Het was net anders dan ik had verwacht, maar ook weer niet zo anders dat mijn hele kleurschema in de war geschopt werd. Ja, we hadden een kleurschema! De basiskleuren waren donker magenta en zacht koraal, met voor de bloemen een beetje zachtroze en wat oranje erbij.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Kijk, hier zie je de corsage waar ik het over had.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Voor de bruiloft hebben Romano en ik samen vier van dit soort borden gemaakt. Met simpele planken van de Gamma hebben we borden in elkaar gezet, die we vervolgens behandeld hebben met met water verdunde verf. Zo kregen we een mooi whitewash effect. Vervolgens heb ik op de computer een mooie opmaak gemaakt en die met een kleine beamer op de borden geprojecteerd. Dat heb ik vervolgens met potlood voorzichtig overgetrokken en daarna kon ik beginnen met schilderen. Daar ben ik echt uren mee zoet geweest, maar dat was het zeker waard.

Op dezelfde manier hebben we ook een aantal pijlen gemaakt die op het Landgoed neergezet zijn om alle gasten naar de juiste plekken te leiden, en daarnaast hadden we nog twee bordjes die aan onze stoelen hingen tijdens het diner. Hier stonden pijlen op met ‘his’ en ‘hers’.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Op ‘onze’ locatie staan altijd wat bloemen op verschillende plekken, maar het is afwachten wat er gebruikt zou worden op de dag dat wij zouden trouwen. Uiteindelijk bleken het deze anjertjes te zijn die mooi bij de rest van onze kleuren pasten. 

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Deze foto heb ik achteraf thuis gemaakt, maar dit bord stond dus bij de zaal waar de ceremonie plaatstvond.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Dat was niet de enige decoratie van de ceremonieruimte. We hebben twaalf kleine mason jars laten vullen met miniboeketjes en die hingen aan de stoelen langs het gangpad. Op de vloer lagen (neppe) rozenblaadjes en bij elke rij stond ook een potje met een instructie en extra rozenblaadjes om over ons heen te gooien na de ceremonie.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Deze houten letters heb ik via Marktplaats van iemand over kunnen nemen en vervolgens in ‘onze’ kleur geschilderd.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Naast de twaalf miniboeketjes hebben we ook twee grotere bloemstukken laten maken die op pilaren naast onze stoelen in de ceremonieruimte stonden. Mijn idee was dat al die vaasjes en de twee bloemstukken door de dag heen steeds opnieuw gebruikt konden worden op andere manieren en daardoor hoefden we niet voor elk deel van de bruiloft andere bloemen te bestellen. 

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Bord nummer drie! Deze spreekt voor zich toch? Dit bord is samen met de ‘welkom’ variant ‘s avonds verplaatst naar de ruimte waar het feest plaatsvond zodat de avondgasten ze ook konden zien. Dit is het enige bord dat ik bewaard heb want deze staat ook leuk in huis als decoratie en is natuurlijk een mooi aandenken aan de bruiloft.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Voor verschillende elementen heb ik deze witte fotolijsten (Ikea) ingezet. Hier dient hij als uitleg dat die lantaarn de plek is om kaarten in te doen, maar ik had bijvoorbeeld ook een variant voor de sweet table, voor de popcornbar en de suikerspinmachine, voor het gastenboek en de ‘sparkler send off’.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Een van de lastigste dingen was het bedenken van een tafelindeling. Toen we daar eindelijk uit waren heb ik met papier, lint en mini-knijpertjes in een oude wissellijst een overzicht gemaakt van de plaatsen.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Tijdens het diner kwam het vierde en laatste bord om de hoek kijken, want deze hebben we gebruikt om het menu te communiceren.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

We aten aan vier grote ronde tafels en op elke tafel stonden drie van de vaasjes die we eerder bij de ceremonie al gebruikt hadden. De locatie heeft hier zelf kandelaars met kaarsen bijgezet en dat bleek het helemaal af te maken. Alweer een hele leuke verrassing voor mij!

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Dit zijn de servetten die ik al noemde. Ze hadden mooi wit tafellinnen, maar ik vond het een beetje saai. In Amsterdam heb ik voor een paar euro per meter stof gekocht in onze themakleur (zo moeilijk te vinden) en hier heb ik dus zelf servetten van gemaakt. Knippen, spelden (met hulp van mijn moeder), naaien, wassen en strijken. En daarna nog die bedankbriefjes maken en de lintjes knopen. Ja hier ben ik even mee zoet geweest, maar ik vond het leuk om te doen en het effect was heel mooi. Oh, en sommige mensen hebben de servetten als aandenken mee naar huis genomen.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Met wat restjes hout hebben we tafelnummers gemaakt die gewoon tegen de bloemen aangezet konden worden.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Kijk nou! Zo ziet het er toch veel mooier uit dan wanneer je de bloemen en servetten weg zou denken? Natuurlijk is het dan nog steeds een hele mooie ruimte, maar zo is het echt af. Het is misschien niet heel belangrijk, maar ik kan daar echt van genieten.

Onze bruiloft: De grote dag #3

Van de decoraties tijdens het feest heb ik niet heel veel foto’s. In elk geval zijn de bloemstukken en boeketjes op verschillende plekken neergezet (bij het gastenboek bijvoorbeeld), de houten borden stonden er en de fotolijstjes waar ik eerder over vertelde.

Onze bruiloft: Bloemen en decoraties

Speciaal voor het feest had ik nog deze lijst gemaakt met foto’s van onze jaren samen. Voor extra sfeer had ik verschillende mason jars met fairy lights gemaakt. Simpel maar effectief.

Oh, en bij de ingang van de feestzaal stond een oude ladder waar de ‘LOVE’ letters op stonden op verschillende treden. Hier stonden dan ook weer boeketjes naast. Begrijpen jullie een beetje wat ik bedoel?

Onze bruiloft: De grote dag #3

En de lampionnen mag ik natuurlijk niet vergeten! De zaal waar we het feest hielden was rond en in het midden stond een dikke houten pilaar. Daarvandaan liepen er balken naar het dak en hier hebben we allemaal lampionnen met lampjes aan laten hangen. Zo leuk!

Zo dat waren een hoop foto’s met veel uitleg. Houden jullie ook zo van mooie decoraties?

Foto’s: Dario EndaraCategorieën: My Life, Trouwen4 reacties op “Onze bruiloft: Bloemen en decoraties”

  December 17, 2016

  Je kan goed zien dat je overal goed over na hebt gedacht. Ik vind het heel mooi!


  Lisan

  December 19, 2016

  Echt prachtig!!! Hele mooie kleurstelling ook. Mijn bruiloft is nog ver weg (eerst nog een vent vinden, haha) maar dit pin ik zeker ter inspiratie!


  Marcella

  August 23, 2017

  Wat een leuk idee die lijst met foto’s! Wat zijn de afmetingen van de lijst die je gebruikt hebt?


  MySimplySpecial
  August 23rd, 2017


  Oeh, dat zou ik niet precies weten want ik heb die lijst niet meer. Ik schat iets van 50 bij 80 cm ongeveer.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie