Onze bruiloft: Henna workshop - My Simply Special
19/03/2016

Onze bruiloft: Henna workshop

Op de basisschool had ik een Marokkaans vriendinnetje die wel eens henna op haar handen had. Ik vond dat altijd wel mooi, maar zelf heb ik het eigenlijk nooit geprobeerd tot een paar maanden geleden. Bij een Hindoestaanse bruiloft hoort namelijk henna en dat betekent dat ik dus henna op mijn handen en voeten krijg! Nu vinden mijn (bijna) schoonzusjes henna ook erg leuk, dus ze besloten een workshop te volgen om er meer over te leren. Ik haakte ook gezellig aan en kreeg meteen mijn proefhenna.

Onze bruiloft: Henna workshop

Op een zondagochtend ging de wekker op tijd want de workshop zou al om een uur of tien beginnen. We kregen ontbijt en thee en begonnen toen met een theorielesje.

Onze bruiloft: Henna workshop

Daarna was het tijd om plaats te nemen aan de grote tafel, waar voor iedereen een setje spullen klaarstond. Ja, dat is echt een pantykousje en dat stukje stof in het bekertje is niet voor de sier.

Onze bruiloft: Henna workshop

Stapje voor stapje leerden we hoe zelf plastic cones konden maken, hoe we henna moesten zeven en mixen en hoe we de cones het beste konden vullen.

Onze bruiloft: Henna workshop

Daarna was het tijd om te gaan tekenen. We begonnen met pen en papier en oefenden met het tekenen van verschillende basisvormen. Daarna was het tijd om ze te combineren tot mooie patronen. Oh, en tussendoor kregen we ook nog ergens lunch, maar ik weet niet meer precies wanneer. Oeps!

Onze bruiloft: Henna workshop

Tekenen met een pen is natuurlijk leuk, maar met henna tekenen is toch echt een stuk moeilijker. We konden oefenen op grote vellen papier en ik moet zeggen dat dat nog best tegenviel. We waren ook vrij om op onze handen te oefenen, maar dat heb ik aan Karishma overgelaten. Ze heeft bij iedereen iets moois gemaakt op de rug of de palm van de hand en mij bij aan beide kanten. Karishma gaat namelijk ook mijn bruidshenna verzorgen en zo konden we zien hoe de kleur bij mij uit zou pakken. Op deze foto’s zit de hennapasta nog op mijn hand en daar ben ik dus mee gaan slapen die avond. (Met een pantykousje eroverheen.)

Onze bruiloft: Henna workshop

De volgende ochtend kon ik de harde stukjes van mijn hand afhalen en in de loop van de dag werd de henna steeds donkerder.

Onze bruiloft: Henna workshop

We hadden ook henna mee naar huis gekregen en ik kon het niet laten daar nog even mee te oefenen. Ik wilde toch weten hoe het zou gaan als ik echt op mijn huid zou gaan tekenen, maar om het veilig te houden besloot ik op mijn voet te experimenteren. Dat ziet toch niemand in de winter!

Onze bruiloft: Henna workshop

Ik heb het heel simpel gehouden door voor makkelijke vormen te kiezen, maar ik vind het resultaat wel erg leuk geworden! (In elk geval voor een eerste poging!)

Onze bruiloft: Henna workshop

Ja, voor ik dit soort mooie creaties kan maken moet ik toch nog even oefenen geloof ik! Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe het eruit gaat zien als ik de henna op mijn handen en voeten krijg voor de bruiloft. Ik ga niet voor hele drukke designs, maar het is toch iets dat ik niet gewend ben. Ach, ik ga het gewoon meemaken!

Hebben jullie ervaring met henna?Categorieën: My Life, Trouwen5 reacties op “Onze bruiloft: Henna workshop”

  March 19, 2016

  Heerlijk ik zou het ook graag eens doen maar heb niet echt gelegenheden waarbij het passend is. Vind het ook heerlijk om zulk soort patronen te tekenen

  xx


  annemiek

  March 22, 2016

  Ehh, waarom móet dat? Kom jij uit dat land?


  MySimplySpecial
  March 23rd, 2016


  Nee hoor, het moet helemaal niet maar ik vind het wel leuk!  April 12, 2016

  leuk! Ik ging onlangs naar een henna-feest van een Turks meisje dat de week erop trouwde. Dat feest was enkel met de vrouwen en er hoorde ook een ritueel bij met kaarsjes en henna. Ik had me verwacht aan ook zulke mooie tekeningen maar zover werd de traditie niet in ere gehouden want er werd enkel een bol aangebracht op de handen


  MySimplySpecial
  April 13th, 2016


  Wat leuk om mee te maken! Ik ben nog nooit bij zo’n henna-avond geweest dus ik ben benieuwd!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie