Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel - My Simply Special
02/12/2016

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Bruidskapsel, raar woord is dat eigenlijk. Maar ja, je kapsel is op je trouwdag toch belangrijk. Ik steek mijn haar dan wel regelmatig op, maar voor zo’n speciale dag wilde ik graag professionele hulp zodat het echt perfect zou zitten. Na lang zoeken ben ik bij Jennifer van The Beautiful Bride Company uitgekomen en ik ben heel blij dat ik haar gevonden heb. Benieuwd hoe mijn kapsel tot stand is gekomen? Ik vertel er vandaag meer over!

Onze bruiloft: Kapsel inspiratie

Uiteraard ben ik begonnen met het verzamelen van heel veel inspiratie op Pinterest. Echt, je wil niet weten hoeveel Pinterestborden ik had speciaal voor de bruiloft. Maargoed, het werd al snel duidelijk dat ik mijn haar op wilde steken op een chique, maar niet al te stijve manier. Oh, en ik wilde een mooie haarspeld want ik vond een sluier niet passen bij mijn jurk. (Zonde van de mooie rug.) In deze post deelde ik al een deel van mijn favoriete voorbeelden.

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Met mijn Pinterestbord open op mijn telefoon begroette ik op 5 juli Jennifer toen ze bij ons thuis kwam voor mijn proefkapsel. Romano had ik al weggestuurd en mijn moeder en een vriendin waren erbij voor de gezelligheid en hun mening. Ik had de afspraak ook zo gepland dat ik daarna door zou gaan naar de bruidswinkel voor de eerste passessie van mijn jurk. Zo kon ik meteen het complete plaatje zien. (Ik had mijn eigen ‘proefmake-up’ die ochtend al gedaan en mijn sieraden en schoenen gingen ook mee. Heel fijn om zo alles bij elkaar te hebben!

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Maargoed, terug naar dat proefkapsel. Ik heb Jennifer mijn inspiratiefoto’s laten zien en verteld wat ik overal mooi en minder mooi aan vond en zo kreeg ze al snel een goed beeld van mijn wensen. Tijd om aan de slag te gaan! De keukentafel werd omgetoverd tot een mini-kapsalon en mijn haar werd snel gekruld. Ook pakte Jennifer er een haarstukje bij om ervoor te zorgen dat ik een mooie volle knot zou krijgen zoals op de foto’s. Ik had mijn haar dan wel laten groeien sinds onze verloving, maar mijn fijne haar was toch niet genoeg.

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Plukje voor plukje werd mijn haar op z’n plek gespeld en we hebben verschillende posities geprobeerd voor de haarspeld. Ik had in mijn hoofd dat de speld schuin aan de zijkant van de knot zou komen, maar dat bleek niet zo’n succes en we kozen voor midden boven. Toen Jennifer klaar was kon ik het resultaat rustig bekijken. Ik vond de knot persoonlijk nog te vierkant en iets te groot dus dat werd nog aangepast. Jennifer luisterde goed en dacht met ons mee en zo kwamen we al snel bij het perfecte kapsel. Daar werden vervolgens wat foto’s van gemaakt zodat ze op onze trouwdag precies hetzelfde bruidskapsel kon maken. Oh, en voor mij waren die foto’s weer handig toen ik een paar weken voor de bruiloft mijn haar ging laten verven!

Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel

Op onze trouwdag ben ik zelf al vroeg begonnen met mijn make-up en toen ik daar bijna mee klaar was belde Jennifer aan. Ze is toen lekker aan de slag gegaan terwijl ik met mijn moeder en vriendinnen kletste, een foto van Romano kreeg van zijn bezoek aan de kapper die ochtend en de videograaf binnen zag komen. Ik moest natuurlijk stil blijven zitten, maar iedereen was lekker bezig en de sfeer was prettig.

Onze bruiloft: De grote dag #1

Onze bruiloft: De grote dag #2

Voor ik het wist was Jennifer klaar en mocht ik me aan gaan kleden! (Daar hebben jullie vorige week al alles over kunnen lezen in deze post.) Mijn bruidskapsel is de hele dag eigenlijk perfect blijven zitten. Ik denk dat ik na het diner één plukje opnieuw vastgezet heb met een speldje, maar dat is alles. Ik voelde me mezelf, maar dan een mooiere versie en sinds onze bruiloft doe ik af en toe een poging om dit kapsel een beetje na te maken. Ja, zo mooi vond ik het!

Onze bruiloft: De grote dag #2

Zouden jullie je haar los dragen of ook voor een opgestoken bruidskapsel gaan?Categorieën: My Life, Trouwen3 reacties op “Onze bruiloft: Mijn bruidskapsel”
  Luna

  January 9, 2017

  Een erg mooi kapsel! Net zoals jullie trouwauto volgens mij (of is die grijze auto dat niet?) Welk merk is het?


  MySimplySpecial
  January 9th, 2017


  Dankjewel! En ja dat was onze trouwauto. Het was een Mercedes AMG GT S die we hebben kunnen lenen. Heel gaaf!  September 14, 2017

  Het resultaat van je haren is super mooi geworden! Wat een prachtig kapsel! Jennifer did a good job! Van harte met jullie trouwdag!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie