Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee) - My Simply Special
26/01/2017

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Voor ons was het meteen duidelijk dat we tijdens de trouwceremonie heel traditioneel trouwringen uit zouden wisselen. Een mooi symbool om elke dag terug te denken aan die dag en aan de geloften die je naar elkaar uitgesproken hebt. In deze post vertel ik jullie meer over onze ringen, over het ringendoosje en hoe we het doosje nu nog steeds gebruiken.

Onze bruiloft: De grote dag #3

Ik heb tijdens mijn studie op zaterdag bij een juwelier gewerkt en dus ook regelmatig stellen geholpen bij het uitzoeken van trouwringen. Ik vond dat altijd erg leuk om te doen en stiekem heb ik natuurlijk ook wel gekeken wat ik zelf mooi zou vinden. Toch vond ik de meeste sets niet echt bij mij passen en toen we vorig jaar echt naar ringen gingen kijken kwam ik er al snel achter dat ik het liefst voor een soort aanschuifring wilde gaan. Een simpele en smalle ring met een rij steentjes aan de bovenkant die ik naast mijn verlovingsring kon dragen. Het was even zoeken, maar uiteindelijk heb ik een mooi exemplaar gevonden. En Romano? Die had niet zoveel wensen. Simpel, strak, niet te smal en mat. Dat was natuurlijk geen probleem om te vinden. Het is dus geen set geworden met twee dezelfde ringen, maar wel iets waar we ons allebei goed bij voelen.

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Ringen moeten natuurlijk wel in een mooi doosje voor de grote dag, althans, dat vond ik. Uiteindelijk heb ik bij Loods 5 dit mooie glazen doosje gevonden met metalen randjes. Het kussentje dat erin zit heb ik zelf gemaakt met wat satijn in dezelfde kleur als mijn jurk en hieromheen zit een lint in onze themakleur.

Onze bruiloft: De grote dag #3

Kijk, hier zie je het doosje in actie! Na de bruiloft leek het me leuk om het doosje te blijven gebruiken om elke avond onze ringen in te stoppen. Ze elke keer netjes op dat kussentje binden leek me alleen een minder handig plan, dus ik besloot daar iets aan te doen.

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Ik had nog wat zwart vilt liggen en dit heb ik gebruikt om er een echt ringendoosje van te maken voor dagelijks gebruik.

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Eerst heb ik een stukje vilt uitgeknipt om de bodem te bedekken.

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Daarna heb ik zes stukken vilt uitgeknipt met dezelfde breedte als het doosje. Deze heb ik strak opgerold en naast elkaar in het doosje gelegd. (Hoe lang die stukjes vilt waren weet ik niet meer, maar je kan het beste een beetje experimenteren om te kijken wat het beste bij jouw doosje past.)

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Kijk, dan krijg je dit als resultaat! Zo kan je makkelijk een heleboel ringen op een mooie manier bewaren.

Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)

Ja, ik vind het erg leuk om zo iets van de bruiloft gewoon nog dagelijks te kunnen gebruiken. En ik word er elke ochtend blij van als ik mijn mooie ringen weer om mag doen.

Dragen jullie trouwringen of zouden jullie dat willen?Categorieën: My Life, Trouwen
Tags: ,2 reacties op “Onze bruiloft: Ringen (+DIY idee)”
    Maartje

    January 26, 2017

    Heel leuk idee! Ziet er mooi uit! Wij hebben ook niet dezelfde ringen. Is zowiezo geen gewoonte hier in Afrika. Ik droeg mijn trouwring met 1 grote en 2 kleine diamantjes aan elke kant van de grote diamant ook als verlovingsring. En nu we 5 jaar getrouwd waren hebben we pas 2 smalle met hele kleine diamantjes er aan toegevoegd. Meestal doen ze dat hier op de bruiloft, maar wij wilden geen geld verspillen aan dure ringen, en vond het leuk om dit op onze 5-jarige huwelijksherdenking te doen. Ze moeten alleen nog aan de officiele trouwring vastgemaakt worden. Mijn man heeft ook een gewone simpele gladde ring. Nog steeds happy mee!    January 26, 2017

    Wat een mooie ringen :)!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie