Onze ochtendroutine(s) - My Simply Special
21/05/2018

Onze ochtendroutine(s)

Met een baby in huis krijg je natuurlijk al snel wat minder slaap, dus dan is de vraag wat de efficiëntste manier is om iedereen ‘s ochtends klaar te maken voor de dag. Uiteraard zal dit per periode wisselen, maar het leek me leuk om eens te delen hoe wij het de laatste tijd aangepakt hebben. Nu wisselt het wel een beetje per dag hoe onze ochtendroutine er uit ziet. Zo hebben we de dagen dat Romano en ik allebei op kantoor werken, de dagen dat Romano op kantoor werkt en ik thuis en dan hebben we nog de ‘mama dagen’. Oh, en vrije dagen natuurlijk, maar die neem ik nu even niet mee.

Onze ochtendroutine(s)

Allebei naar kantoor

6.45 – Mijn wekker gaat en ik ga de badkamer in om me op te frissen, mijn tanden te poetsen en mijn haar te doen. (Douchen komt vanavond wel.) Als ik tijd heb, begin ik ook vast aan mijn make-up.

7.00 – Romano staat op en dat is mijn cue om Liams fles te gaan halen en Nala melk te geven.

7.05 – Ik ga naar Liam, doe de gordijnen open en geef hem zijn fles.

7.20 – Romano is inmiddels gedoucht en neemt Liam over. Ik zoek kleertjes uit en Romano kleed ‘m dan om. In de tussentijd ga ik verder met mijn make-up. Ik gebruik meestal concealer, poeder, blush, highlighter, wenkbrauwpoeder, eyeliner en mascara. Niks spannends, maar zo zie ik er wat frisser uit. Zodra ik klaar ben, kleed ik me aan.

7.35 – Romano en Liam gaan de deur uit. Ik help met het inpakken van Liams tas en geef ze allebei een knuffel.

7.40 –  Ik maak Liams fles schoon, ruim een beetje op, maak mijn lunch klaar en pak mijn tas in. Ook eet ik mijn eigen ontbijt. (Een glas water en een schaaltje yoghurt met muesli, walnoten en honing.)

8.05 – Tijd om te vertrekken!

Onze ochtendroutine(s)

Een thuiswerkdag

7.00 – Romano’s wekker gaat en we staan allebei op. Romano duikt onder de douche en ik ga Liams fles halen en Nala melk geven.

7.05 – Goedemorgen Liam, tijd voor je fles!

7.20 – Ik zoek kleertjes uit en kleed Liam om. Ook pak ik zijn tas in.

7.30 – Romano en Liam zijn klaar om te vertrekken dus we zeggen gedag.

7.35 – Ik maak Liams fles schoon en ruim weer een beetje op in huis. Ik maak Liams kamer weer netjes, haal de vaatwasser leeg, etc.

7.45 – Ik spring onder de douche, kleed me aan en doe mijn haar en make-up.

8.10 – Tijd voor ontbijt, dus ik pak weer mijn schaaltje yoghurt. 

8.30 – In mijn werkkamer ga ik achter mijn laptop zitten, tijd om aan het werk te gaan!

Onze ochtendroutine(s)

Mama dag

7.00 – Romano’s wekker gaat en hij blijft nog even liggen, dus ik duik snel onder de douche.

7.10 – Nu gaat Romano ook douchen en zodra hij klaar is gaat hij de deur uit. Hoe de rest van mijn ochtendroutine er uit ziet, hangt af van hoe lang Liam slaapt. Als het stil blijft, ga ik eerst aankleden en mijn haar en make-up doen. Is hij inmiddels al wakker? Dan ga ik hem zijn fles geven en hem daarna ook een leuke outfit aantrekken. Vervolgens gaat hij even lekker spelen in onze slaapkamer terwijl ik me verder klaar maak.

8.00 – We gaan samen naar beneden en terwijl Liam speelt, maak ik zijn fles schoon en eet ik mijn ontbijt.

Natuurlijk is dit een indicatie van hoe onze ochtenden er uit ziet. Als Liam ineens om zes uur al wakker is, gaat het natuurlijk allemaal een beetje anders. Ach, zo hebben jullie in elk geval een idee.Categorieën: Baby, KidsEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie