Organiseer je badkamer - My Simply Special
26/02/2015

Organiseer je badkamer

De meeste vrouwen hebben een aardige verzameling toiletartikelen: skincare producten, lekkere bodylotions, haarelastiekjes, krultangen en ga zo maar door. Nu is een badkamer vaak een plek om even te ontspannen en een momentje voor jezelf te hebben. Maar als je echt wil ontspannen, is het wel fijn als je badkamer een beetje georganiseerd is. Vandaag deel ik daarom mijn tips met jullie.

Organiseer je badkamer

Elke badkamer is anders en niet iedereen heeft dezelfde kastjes, plankjes en hoeveelheid bergruimte. Toch wil ik vandaag mijn algemene tips met jullie delen en laten zien hoe ik onze badkamer georganiseerd heb. Jullie zullen dus niet alles zomaar over kunnen nemen, maar ik hoop dat jullie er inspiratie uit kunnen halen.

Goed, laten we met de wastafel beginnen. Het is verleidelijk om producten die je vaak gebruikt op de rand van je wastafel neer te zetten. Persoonlijk probeer ik dit zo veel mogelijk te beperken, zodat de badkamer er rustiger uitziet. de dingen die wel op de rand staan zet ik in een groepje bij elkaar op een klein tableautje (Rituals). Zo lijkt het een geheel en oogt het netter. Een bijkomend voordeel van een lege rand? Je kan je wastafel makkelijker even schoonmaken. (Wat worden die dingen toch snel smoezelig, of ligt dat aan mij?)

Organiseer je badkamer

In de douche hebben we een vakje waar de douchegels enzo staan, maar alle andere producten die we vaak gebruiken zijn te vinden op deze planken. Als ik alle producten los neerzet, dan wordt het al snel een rommeltje en is het een hoop werk om alles op te tillen als de planken schoongemaakt moeten worden. Daarom gebruik ik kleine mandjes (Hema) voor verschillende soorten producten. Zo is er een mandje voor haarproducten, één voor bodylotions, één voor spullen van Romano, één voor gezichtsreinigers en één voor overige producten (crèmes, deo, lipscrub en meer). 

Organiseer je badkamer

Verder staan er nog een paar losse producten zoals de potten die te groot zijn voor een mandje en de wattenschijfjes. Natuurlijk kan ik zo’n rol wattenschijfjes in een mandje neerzetten, maar ik vind het mooier om ze in een accubak (Xenos) te stoppen. Simpel maar netjes.

Organiseer je badkamer

Niet alle producten staan op die plankjes, we hebben onder de wastafel ook nog twee lades. In de bovenste la heb ik verschillende mandjes (o.a. Xenos) neergezet om de producten te kunnen sorteren. Links zie je twee rode mandjes met spullen van Romano en in de blauwe mandjes in het midden liggen mijn haaraccessoires. Er is een mandje met mijn favo borstel, één met andere borstels en (toupeer)kammen, één met speldjes, één met elastiekjes en één met overige accessoires als klemmen en haarbanden. Rechts zie je een bakje met wat extra haarproducten, een bakje met gezichtsproducten zoals maskers en er staan nog wat extra bodylotions.

Het zou nog mooier zijn om zo’n la te vullen met bakjes uit dezelfde serie en in dezelfde kleur. Dat geeft namelijk een nog netter resultaat. Ik had die alleen niet in huis, dus ik heb mijn spullen zo goed mogelijk georganiseerd met deze bakjes.

Organiseer je badkamer

In de onderste la heb ik wel alleen maar witte bakken gebruikt. Links zie je een grote verdeler (Ikea) met verschillende vakken. Hierin staat een voorraadje producten zoals extra douchegels, shampoos, crèmes etc. Ook bewaar ik hier dingen als zonnebrandproducten, anti-mugproducten, nagellakremover en mijn epilator. Deze producten staan zo veel mogelijk per soort bij elkaar in een vakje. 

Aan de rechterkant van de la zie je al mijn haartools. In een groot mandje (Ikea) bewaar ik al mijn tangen, want zo blijven de snoeren een beetje bij elkaar. In de kleinere mandjes uit dezelfde set bewaar ik items als haarklemmen, de klemmen voor de krulspelden en de handschoen voor de krultang.

Organiseer je badkamer

Ik doe niks ingewikkelds, maar toch ziet mijn badkamer er netjes uit. Hier dus nog even mijn tips in het kort:

 • Zet spullen zo veel mogelijk in mandjes/bakjes.
 • Kies waar mogelijk voor mandjes/bakjes in dezelfde kleur.
 • Groepeer je spullen/mandjes.
 • Zet spullen uit dezelfde productgroep bij elkaar. Haarspullen bij haarspullen, bodylotions bij bodylotions etc..

Hoe organiseren jullie je badkamer?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: Living, Organiseren
Tags:10 reacties op “Organiseer je badkamer”

  February 26, 2015

  Zo werk ik ook wel staat er niets anders op de lavabo dan handzeep en tandenborstels. Het zou niet prettig zijn voor mijn vriend die eigenlijk geen producten gebruikt dat ik de hele plaats ga bevolken met mijn spullen  February 26, 2015

  Opgeruimd, staat netjes! Ik heb laatst ook (onder dwang van M.) de badkamer helemaal opgeruimd.  February 26, 2015

  Wauw wat ziet jouw badkamer er strak en netjes uit zo! Heel mooi!  February 26, 2015

  Het ziet er inderdaad heel mooi opgeruimd uit met al die mandjes! Dat hebben wij zelf ook xx


  Patricia

  February 26, 2015

  Een hele mooie badkamer wij hebben maar een hele kleine badkamer daar kun je weinig spullen in kwijt we hebben een houten plank aan de muur en daar staan de producten op wat we echt nodig hebben de rest bewaren we in de slaapkamer.  February 26, 2015

  Haha ik zou willen dat ik die ruimte had! Onze badkamer is wat dat betreft mega klein


  MySimplySpecial
  March 1st, 2015


  Dat is lastig! Hoe berg je jouw spullen op?


  Jessica
  March 1st, 2015


  Ik heb een klein kastje (waarin eigenlijk geen ruimte is voor extra mandjes ter onderscheiding) in de badkamer met de spulletjes die ik daar het meest nodig heb (zoals handdoeken en de dagelijkse make-up en stylingproducten). Dingen die ik minder vaak gebruik en voorraad heb ik in een kast in de slaapkamer.  March 1, 2015

  Wat een mooie badkamer heb je, heerlijk om te zien! Fijne tips ook, zeker wat betreft de mandjes op de planken. Ik zou inderdaad alles lekker neer “gooien”, maar mandjes houden alles netjes en overzichtelijk. Stiekem vond ik het ook leuk om te zien wat je allemaal gebruikt hihi. Ik woon helaas nog niet op mijzelf, maar ik ga deze tips wel onthouden


  MySimplySpecial
  March 1st, 2015


  Dankje voor je leuke comment! Mandjes gebruiken is een simpel trucje met een groot resultaat


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie