Organiseer je bureau - My Simply Special
06/04/2016

Organiseer je bureau

Mijn bureau is voor mij al heel lang een belangrijke plek in huis. Vroeger maakte ik er braaf mijn huiswerk (saai!), daarna werkte ik er aan projecten voor mijn studie (nog meer huiswerk dus) en nu zit ik uren achter mijn bureau te bloggen (jeej). Nu kan ik niet zo goed tegen rommel, dus ik vind het belangrijk dat mijn werkplek opgeruimd en prettig aanvoelt. Oké, en ik vind het ook gewoon erg leuk als alles er een beetje leuk uitziet. Dat mag wel toch? (Voor zover dat gaat met al die draden.) Anyway, in deze post deel ik mijn tips voor het organiseren van je bureau.

Organiseer je bureau

Maak het leeg

Het liefst werk ik aan een leeg bureau. Nee, niet helemaal leeg natuurlijk, maar wel zo leeg mogelijk. Ik heb het geluk dat ik ook een grote kast heb waar ik een hoop in op kan bergen, maar ik kan van harte aanbevelen om je werkplek rustig en zo leeg mogelijk te houden. Dat scheelt onrust en je hebt ruimte om de spullen neer te leggen waar je op dat moment mee bezig bent.

Denk aan je lichaam

Natuurlijk staat het veel mooier om alleen een laptop neer te zetten op je bureau, maar het is belangrijk om op je houding te letten als je veel uren achter je bureau doorbrengt. Ik gebruik daarom wel het toetsenbord van mijn laptop, maar ik kijk naar mijn externe scherm. En ja, dat externe scherm staat op een speciale verhoging om ervoor te zorgen dat ik een goede houding aan kan nemen. 

Organiseer je bureau

Verstop de kabels

Tsjah, kabels zijn gewoon lelijke dingen en wat zou het handig zijn als alles draadloos zou werken. Maarja, ik wil graag mijn laptop aan mijn monitor hangen, mijn tablet aansluiten (daar zijn wel draadloze varianten van tegenwoordig) en mijn boxen aan kunnen sluiten om van goede muziek te kunnen genieten. Jup, daar zijn toch echt kabels voor nodig. Om voor een opgeruimd bureau te zorgen is het handig om de kabels zo veel mogelijk bij elkaar te houden en te verstoppen waar mogelijk. Hang bijvoorbeeld een kabelgoot onder je bureau. Daar kan je eventueel een stekkerblok in leggen en het grootste deel van de snoeren in wegwerken.

Organiseer je bureau

Verzamelen maar

Zijn er veel kleine dingen die je graag binnen handbereik wil hebben? Kies dan handige bakjes om ze in te stoppen. Gebruik bijvoorbeeld een speciale ‘desk organizer’ om alles in te verzamelen of kies een paar mooie potten (of oude kaarsenhouders zoals ik doe). Gebruik eventueel een leuk dienblad om alles op te verzamelen. Oh, die kan je natuurlijk ook gebruiken om wat leuke decoratie-items op te zetten!

Uit het zicht

Heb je spullen die te groot zijn om op je bureau te houden, maar die je wel in de buurt wil hebben? Je kan overwegen om een leuk ladeblok onder je bureau te zetten, of zelfs ladeblokken als tafelpoten te gebruiken. Zo gebruik je de ruimte optimaal.

Organiseer je bureau

De hoogte in

Over de ruimte goed benutten gesproken, je kan natuurlijk ook de hoogte in gaan. Ik zit met mijn rug naar de muur, maar als je bureau tegen een muur staat kan je ook de muur boven je bureau gebruiken om bijvoorbeeld een paar planken op te hangen. Daar kan je dan weer dozen en mappen op zetten waar je je documenten en andere items in kan opbergen.

Alles hetzelfde

Gebruik je inderdaad mappen en dozen? Probeer dan één variant te kiezen en daar een paar van in te slaan. Zo ziet alles er hetzelfde uit en dat zorgt ook weer voor een rustig beeld. En ja, dan kan je los gaan met leuke labeltjes natuurlijk.

Hebben jullie een fijn bureau?

Bron: foto 3, 4, 5Categorieën: Living, Organiseren
Tags:2 reacties op “Organiseer je bureau”

    April 6, 2016

    Wat een toffe inspiratiefoto’s. Ik zit niet zo vaak aan mijn bureau omdat ik veel buitenshuis werk maar ik vind hem wel fijn. Al ben ik nog wel aan het zoeken met het netjes organiseren van mijn spullen.    April 6, 2016

    Handige tips! En de foto’s zijn prachtig!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie