Organiseer je kleding - My Simply Special
16/07/2015

Organiseer je kleding

Ik heb al eens laten zien hoe ik accessoires als sieraden, sjaals en riemen opberg, maar ik heb het nog niet gehad over kleding. Tijd om daar eens wat aan te doen! Vandaag geef ik jullie daarom een kijkje in mijn kledingkast en laat ik zien hoe ik alles netjes opgeborgen heb. En ik deel mijn tips natuurlijk!

Organiseer je kleding

Ik heb een welbekende Pax-kast van de Ikea die uit drie delen bestaat. Twee grote delen en een smalle. Op deze foto zien jullie het eerste deel en hier heb ik gekozen voor twee stangen. Op de bovenste stang hangen mijn jasjes en op de onderste stang mijn bloesjes en zomerse shirtjes. Ik laat zelf altijd alles van alle seizoenen hangen. Waarom? Omdat het in de zomer vaak toch ineens kouder wordt en in de winter ga ik naar salsafeestjes en dan heb ik zomerse shirtjes nodig.

Tip: Hang zoveel mogelijk kleding op als je daar de ruimte voor hebt. Even een shirtje ophangen is sneller gedaan dan ‘m netjes opvouwen, en stapels vallen vaak om en blijven niet netjes. 

Organiseer je kleding

Onder mijn zomerse shirtjes heb ik een plank geplaatst en daaronder staan twee grote transparante opbergbakken. Ja ook die zijn van de Ikea en dit zijn onze wasmanden. Het voordeel van deze bakken is dat ik ze zo op kan pakken en mee kan nemen naar de wasmachine. Ik hoef de was niet eerst te verplaatsen naar een wasmand. Oh, en ze staan mooi uit het zicht!

Tip: Plaats wasmanden op een handige plek waar je makkelijk bij kan en kies voor manden die je zo mee kan nemen naar je wasmachine. 

Organiseer je kleding

Dit is het tweede deel van mijn kast en ook hier zie je een hanggedeelte. Ik ben redelijk lang, dus ik heb de stang zo hoog mogelijk geplaatst om de ruimte optimaal te benutten. Aan deze stang hangen mijn shirts met lange mouwen, vestjes en truien. Over het algemeen dus de iets warmere kleding. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik alles ophang, dus ook de truien die technisch gezien beter neergelegd kunnen worden. Onder het hanggedeelte heb ik een broekenrek geplaatst. Ik vind dat zelf een heel fijn ding, want je hebt een goed overzicht van wat je hebt en je kan overal goed bij.

Tip: Heb je niet zo veel ruimte? Hang je broeken dan niet op, maar leg ze gewoon in stapels op een plank. Of wat ik persoonlijk ook heel fijn vind, leg die stapels in een draadmandlade (Ikea). Zo kan je er iets beter bij, is het makkelijker om die stapels netjes te houden, maar kan je aan de voorkant toch nog zien wat er allemaal op die stapel ligt.

Organiseer je kleding

Onder mijn broeken heb ik weer een plank geplaatst en daaronder zie je twee lades. In de bovenste lade heb ik allemaal mandjes van Ikea neergezet waar ik mijn basic shirtjes bewaar.

Tip: Plaats planken boven je lades om te voorkomen dat er veel stof in komt.

Organiseer je kleding

In de la eronder liggen mijn korte broeken en wat andere items die ik niet heel veel gebruik. Zo liggen hier een aantal truien en de kleding die ik gebruik als ik ga klussen of in de tuin ga werken.

Tip: Door kleding op te rollen en rechtop naast elkaar in mandjes te plaatsen blijft alles netjes en heb je een goed overzicht van wat je hebt.

Organiseer je kleding

In het laatste en smalste gedeelte van mijn kast kom ik niet zo heel vaak, want hier hangen bovenin mijn rokken. Ik heb ze met speciale hangertjes opgehangen zodat ze niet kreuken en ik goed kan zien wat ik heb.

Tip: Hang of leg je kleding zoveel mogelijk op soort, seizoen en/of kleur, zodat je altijd makkelijk kan zien wat je hebt.

Organiseer je kleding

Onder mijn rokken is een wat groter hanggedeelte waar ik mijn jurkjes en maxi-rokken kan vinden.

Tip: Heb je ruimte voor meerdere hanggedeeltes? Kijk dan goed hoe hoog ze moeten zijn. Jasjes hebben minder ruimte nodig dan truien en jurken.

 

  Organiseer je kleding     

Als je je kast zo netjes mogelijk wil houden, dan kan je het beste kiezen voor zoveel mogelijk dezelfde hangers. Zelf gebruik ik voornamelijk goedkope en basic exemplaren van de Ikea en speciale broekhangers. Die laatste gebruik ik voor rokken en strapless jurkjes. (Of jurkjes met hele dunne bandjes die te veel uit gaan rekken als ik ze daaraan ophang.) Verder zijn er twee uitzonderingen. Zo heb ik voor mijn twee leren jasjes namelijk voor wat grotere hangers gekozen om ervoor te zorgen dat ze netjes blijven. Ook mijn jurkjes hangen op andere hangers want dan glijden ze minder snel van de hangertjes af, maar doordat mijn jurkjes in een apart gedeelte hangen ziet het er nog steeds netjes en rustig uit.

Tip: Glijden je truien en vesten van die simpele hangertjes af? Knoop dan twee elastiekjes om de uiteinden en dat probleem is meteen opgelost. Simpel en goedkoop!

Vinden jullie het ook zo fijn als jullie kleding netjes opgeborgen is?

 Categorieën: Living, Organiseren
Tags:2 reacties op “Organiseer je kleding”

    July 16, 2015

    Hey die tip van de elastiekjes is echt handig… Dat is eigenlijk de voornaamste reden waarom ik dingen niet ophang, omdat ik dat dus echt vreselijk irritant vind. Maar ik moet nog een nieuwe kledingkast ontwerpen (hebben een loze ruimte die we daarvoor willen gebruiken) dus misschien dat ik nu toch meer voor hang ga kiezen. Vind dat wel veel fijner dan alles opvouwen.    July 17, 2015

    Dit is echt ideaal! Vooral die tips zijn fijn. Na de vakantie eens aan de slag!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie