Organiseer je tijdschriften - My Simply Special
26/08/2015

Organiseer je tijdschriften

Lees je graag tijdschriften? Dan heb je inmiddels misschien wel een flinke collectie opgebouwd. Erg leuk, maar wat doe je daar nou mee? In deze post deel ik verschillende opties en wat ik met mijn collectie doe.

Organiseer je tijdschriften

Gooi maar weg

Oké wees eens eerlijk, hoe vaak blader je nou terug in oude tijdschriften? Eigenlijk nooit? Dan kan je ze best bij het oud papier zetten. Ja echt waar! Kijk je er toch wel af en toe in? Dan is het misschien toch fijn om wat te bewaren, maar kijk eens of er niet een deel is dat weg kan. 

Organiseer je tijdschriften

Pin it

Zelf gooi ik zoveel mogelijk tijdschriften weg, op wat woonbladen na. Staat er nou toch iets in een blad wat ik wil bewaren? Dan pak ik mijn iPhone erbij om er een foto van te maken. Die foto kan ik vervolgens op mijn computer bewaren (en organiseren) of ik zet ‘m op Pinterest. Zo kan je toch stukjes bewaren zonder dat het veel ruimte inneemt.

Organiseer je tijdschriften

Hang ze op

Wil jij toch ook (een deel van) je tijdschriften bewaren? Dan kan je er verschillende dingen mee doen. Zo kan je er bijvoorbeeld een paar ophangen aan hangertjes, over een ladder of in een speciaal tijdschriftenrek. Decoratief en praktisch!

Organiseer je tijdschriften

Stapelen maar

Een andere optie is om er nette stapels van te maken en deze op een decoratieve manier te gebruiken. Leg ze bijvoorbeeld in de vensterbank, op een bijzettafeltje of in een open kast. Vervolgens kan je er nog iets bovenop zetten als een beeldje, een (geur)kaars of een vaasje met bloemen.

Organiseer je tijdschriften

Gebruik ze

Nu ik het toch over stapelen heb, je kan ook een hele grote stapel maken van je tijdschriften en deze als nachtkastje of bijzettafeltje gebruiken. Het is dan wel handig als alle tijdschriften even groot zijn, en kies voor een rustige uitstraling bladen met een rug in dezelfde kleur.

Organiseer je tijdschriften

Bij de hand

Maar wat doe je nou met de tijdschriften die je nog moet lezen? Vroeger verzamelde ik die in een mooie leren mand waar ik ze zo in kon gooien. Otto heeft er één die heel erg lijkt op die op de foto en op wat ik had staan. Tegenwoordig lees ik nog maar weinig bladen dus leg ik ze op een klein bijzettafeltje in mijn werkkamer.

Organiseer je tijdschriften

Uit het zicht

Wil je net als ik wel een paar tijdschriften bewaren, maar ze niet in het zicht hebben? Zet ze dan netjes in een dichte kast. Gebruik dozen of tijdschriftcassettes om ze bij elkaar te houden en te organiseren.

Een-kijkje-in-huis-232-3

Hebben jullie nog veel tijdschriften?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

DisclaimerCategorieën: Living, Organiseren
Tags:8 reacties op “Organiseer je tijdschriften”

  August 26, 2015

  Wat een fijne foto’s. Zo geordend en netjes, daar hou ik van! Zelf heb ik niet zoveel tijdschriften dus opbergen is niet zo lastig hihi.  August 26, 2015

  Wat een leuk artikel! Ik heb bij ikea van die plankjes gekocht met een rand. Daar zet ik mijn tijdschriften tussen.


  MySimplySpecial
  August 31st, 2015


  Dat is ook een leuk idee inderdaad!  August 26, 2015

  Ja, ik bewaar al mijn Cosmopolitans en Woman’s Health. Ik vind het heerlijk om ze af en toe nog eens door te bladeren. Ze liggen nu maar een beetje doelloos in de kast, maar het idee van een een nachtkastje spreekt mij wel aan  August 26, 2015

  Ziet er leuk uit! Ik zou er bijna een abonnement op een tijdschrift van nemen. Maar ik lees nooit tijdschriften. Wel kranten, maar die zien er op een stapeltje lang niet zo mooi uit.  August 26, 2015

  Wat ik ook erg leuk vind: zet ze aan de straat. Laatst liep ik door de stad en toen had iemand een stapel tijdschriften neergelegd met een briefje: mag je meenemen. Daar heb ik mooi even van geprofiteerd. Echt leuk!


  MySimplySpecial
  August 31st, 2015


  Wat een goed idee, zo heeft iemand anders er ook weer plezier van!  August 27, 2015

  Oh, ik kom om in de tijdschriften. Leuke tips en mooie foto’s! Ik heb ze nu gewoon naast elkaar in een kast staan. De tijdschriften van Flow, je kent ze misschien wel, met al die vrolijke kleurtjes! X


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie