Pastasalade met meloen - My Simply Special
22/09/2016

Pastasalade met meloen

Meestal eet ik natuurlijk samen met Romano, maar zo af en toe eet ik ook alleen. Vaak heb ik dan geen zin om te koken en probeer ik iets makkelijks te bedenken. Een tijdje terug had ik zin in pasta, maar ik was nog aan het twijfelen wat ik dan precies wilde maken. Tot ik een meloen in de fruitschaal zag liggen. Ik had wel zin in iets fris, dus ik besloot al snel om een pastasalade met meloen te maken. Yum!

Pastasalade met meloen

Ingrediënten

De hoeveelheden luisteren natuurlijk niet zo nauw bij een salade, maar voor twee personen kan je uitgaan van deze hoeveelheden:

 • 2 handjes sla (ik gebruikte een gemengde variant)
 • 100 á 120 gram pasta
 • halve galiameloen
 • 2 bollen mozzarella
 • 4 plakjes Italiaanse ham
 • scheutje balsamicocrème
 • scheutje olijfolie
 • zout en peper

Pastasalade met meloen

Zo maak je deze pastasalade met meloen

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Maak de meloen schoon en snij ‘m in stukjes.
 • Snij ook de mozzarella en ham in stukjes.
 • Giet de pasta af en meng de pasta met de sla, mozzarella en meloen.
 • Strooi de stukjes ham over de salade en druppel er wat balsamicocrème en olijfolie overheen.
 • Maak af met zout en peper.

Pastasalade met meloen

Het nadeel van balsamicocrème is dat zodra je deze salade gaat omscheppen het er echt niet meer uitziet. Gelukkig is het wel erg lekker, maar als je deze salade voor gasten maakt kan je beter zo lang mogelijk wachten met dat omscheppen. Ach, deze pastasalade met meloen is in elk geval lekker fris en niet te zwaar. Perfect voor als het mooi weer is of als je niet heel erg veel trek hebt. Oh, of om te eten als lunch natuurlijk!

Pastasalade met meloen

Eten jullie graag maaltijdsalades?Categorieën: Food, Living3 reacties op “Pastasalade met meloen”

  September 22, 2016

  Leuk recept, ben zelf alleen wat minder fan van de mozzarella uit de supermarkt.


  MySimplySpecial
  September 23rd, 2016


  Er is zeker betere mozzarella verkrijgbaar dan die uit de supermarkt inderdaad.


  Cor
  May 30th, 2017


  Oke goede toevoeging enzo


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie