Popcorn met witte chocola - My Simply Special
15/09/2016

Popcorn met witte chocola

Af en toe komt Romano ineens met een te lekker recept. Een tijdje terug was hij weer eens aan het experimenteren en toen was het resultaat popcorn met witte chocola. Nou, dat is verslavend lekker kan ik je vertellen. (Wel iets waar je je heel snel misselijk aan kan eten, maar dat negeren we gewoon even.) Inmiddels heeft hij me laten zien hoe hij het maakt en dat deel ik natuurlijk weer met jullie!

Popcorn met witte chocola

Ingrediënten

Deze popcorn is het lekkerst (vinden wij dan) als je ‘m net gemaakt hebt, dus maak niet meteen te veel. Voor een mooie portie voor twee personen heb je het volgende nodig:

 • 2 el popcornmaïs
 • 1 tl suiker
 • 4 el witte chocolade callets (want die smelten lekker snel)
 • scheutje olijfolie

Popcorn met witte chocola

Zo maak je popcorn met witte chocola

 • Verwarm een pan op hoog vuur en schep de maïskorrels erin.
 • Laat de korrels naar de rand van de pan rollen en druppel wat olijfolie over het bergje korrels. Zo gebruik je niet te veel olie, maar kan je wel zien of elke korrel een beetje vettig is geworden.
 • Verdeel de korrels over de bodem van de pan, doe de deksel erop (op een klein kiertje) en zet het vuur (of je plaat) op een medium-hoge stand.
 • Wacht rustig tot de maïs begint te poppen en schud dan af en toe met de pan om te voorkomen dat de maïs verbrandt.
 • Is alle maïs gepopt? Strooi dan snel de suiker in de pan, wacht twee tellen tot je het ziet smelten en roer de popcorn dan goed om de suiker te verdelen.
 • Haal nu de pan van het vuur en strooi de chocolade-callets over de popcorn. Doe de deksel er weer op.
 • Blijf goed kijken tot je ziet dat de chocola zacht begint te worden (dat gaat echt heel snel) en roer dan snel de popcorn door om de chocola te verdelen.

Popcorn met witte chocola

Je popcorn met witte chocola is nu klaar! De chocola is nog een beetje plakkerig, maar de popcorn juist nog knapperig, dus dat is het beste moment om het op te eten. En geloof me, het is op voor het je het doorhebt! De truc om deze popcorn te maken zit ‘m vooral in de chocola en het gebruik van een degelijke pan. Wij gebruiken chocolade callets (van het merk Callebaut, te koop bij o.a. de Makro) want die smelten heel erg snel. Heb je dat soort chocola nou niet in huis dan kan je ook eerst wat normale chocola smelten in de magnetron en dat over de popcorn gieten. Wat betreft de pan is het handig om een pan te gebruiken met een goede antiaanbaklaag. Wij gebruiken een grote hapjespan met hoge rand die de hitte goed verdeelt. Oh, en een glazen deksel is ook echt heel handig, want dan kan je precies zien wat er met je popcorn gebeurt. Heb je niet zo’n pan? Neem dan eens een kijkje bij bijvoorbeeld Blokker of Otto.

Popcorn met witte chocola

Maken jullie wel eens zelf popcorn?Geschreven-RCategorieën: Food, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie