Remington Epilator: eerste indruk - My Simply Special
26/06/2013

Remington Epilator: eerste indruk

Al jaren is mijn favoriete onthaar methode scheren en ik heb dan ook al aardig wat scheermesjes versleten. Toch ben ik ook al wel een tijdje benieuwd naar epileeraparaten. Al verschillende keren plaatste ik een ‘leuk’ exemplaar in mijn virtuele winkelmandje, maar nooit ronde ik de bestelling echt af. Wat hield me tegen? Ja toch wel de angst voor de pijn. Ruim een week geleden ontving ik dan toch een epilator en begon het testen!

Remington Epilator: eerste indruk

Een tijdje terug werd ik benaderd door fonq.nl, ‘Hèt Online Cadeau Webwarenhuis‎’. Ik kende de website wel, want ik heb er inderdaad wel eens cadeautjes besteld. Ik nog eens goed gaan kijken naar het assortiment en in de categorie ‘Mooi & Gezond’ kwam ik toen de epilators tegen. Zou ik het durven? Uiteindelijk besloot ik de Remington Smooth & Silky 4-in-1 Epilator te testen. En ja, mijn eerste indruk is heel positief, anders zou ik er niet over schrijven op My Simply Special!

Remington Epilator: eerste indruk

De Remington epilator wordt geleverd in een nette doos waar meteen al een aantal beloftes op staan. Zo zou je tot 4 weken haar-vij moeten zijn, verwijdert de epilator zelf hele kleine haartjes (vanaf een halve millimeter) en heeft het apparaat twee snelheden. Kijk dat is handig voor een iets wat bange beginners zoals ik.

Remington Epilator: eerste indruk
Remington Epilator: eerste indruk

Als ik de doos open kom ik, naast de epilator zelf, verschillende dingen tegen. Naast de normale kap (die al op de epileerkop geplaatst is) worden er los twee extra kapjes bijgeleverd. De eerste is er een van normaal formaat, maar met kleine bobbeltjes erop. Dat is de massagekap met aloe vera en zou het epileren aangenamer moeten maken. De tweede is een kleine variant en is bedoeld voor gevoelige stukken. Daarnaast is er nog een scheerkop voor delen die te gevoelig zijn om te epileren.

Remington Epilator: eerste indruk
Naast het snoer, een borsteltje om het apparaat schoon te maken en een opbergzakje zit er ook een handleiding in de doos. Ik blader het door en kom deze plaatjes tegen met uitleg. Wat mij vooral opvalt is dat je roterende bewegingen kan maken. Met een normaal scheermesje (wat ik meestal gebruik) moet je natuurlijk netjes in banen op en neer bewegen. Met een epilator hoeft dat blijkbaar niet. Handig om te weten!
Remington Epilator: eerste indruk
Goed, tijd om echt te gaan testen. Ik begin met een lekkere douche waarbij ik mijn lichaam even grondig scrub. Zodra ik klaar ben plaats ik de massagekap op de epilator, ik wil natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk beginnen. Ik steek de stekker in het stopcontact en zet het apparaat aan. Wow, dat maakt best wel wat geluid. Ik begin met het epileren van mijn onderbenen. Dat valt mee! Nee, heel comfortabel is het niet, maar het is ook echt niet zo pijnlijk als ik dacht!
Remington Epilator: eerste indruk
Na een tijdje ontdek ik dat ik het het handigst vind om eerst in banen over mijn been te bewegen. Op die manier verwijder ik het meeste haar. Daarna ga ik met ronddraaiende bewegingen nogmaals over de stukken waar ik haartjes gemist heb. Het ingebouwde lichtje helpt me hierbij. Voor ik begon dacht ik dat dat onzin was, maar het maakt inderdaad dat je beter kan zien wat je doet. 
Remington Epilator: eerste indruk
Nou dat valt me echt mee, nu durf ik de volgende stap wel aan. Ik plaats (heel makkelijk en snel) de kleine kap op de epilator en begin aan mijn oksels. Dat is iets gevoeliger, maar ook dat valt me niet tegen. Zodra ik de meeste haartjes verwijdert heb wissel ik de kleine kap om voor de normale kap. Op die manier kan ik de laatste, wat moeilijker te pakken haartjes ook verwijderen.
Remington Epilator: eerste indruk
Rond mijn lippen heb ik hele dunne, lichte haartjes. Dat vind ik helemaal geen probleem, maar tegenwoordig maak ik natuurlijk close-up foto’s van mijn lippen. Op die foto’s zie je vooral de net wat langere haartjes bij mijn mondhoeken en dat vind ik wel wat minder mooi. Tijd dus om de epilator ook rond mijn lippen uit te proberen. Ik wissel weer naar de kleine kap en ga aan de slag. Ik heb dit gebied wel eens geëpileerd met een Tweezerman of een touwtje en dat vond ik echt naar om te doen. Met de Remington epilator is het veel minder pijnlijk. Geen idee waarom, maar het is echt zo. De kleine kap zorgt ervoor dat je niet te veel haren tegelijk verwijderd, maar het gaat allemaal wel heel snel. Je bent zo klaar.
Remington Epilator: eerste indruk
Dan als laatste mijn bikinilijn. Ook hier gebruik ik de kleine kap voor, want ja, dat is ook een gevoelig stukje. Zo! Dat valt tegen inderdaad. Dit is best pijnlijk om te doen. Deze haartjes zijn wat donkerder en dikker dan de rest en zijn dus wat moeilijker te verwijderen. Natuurlijk wil ik de epilator goed testen, dus ik bijt door en maak het af. Bij mijn benen en bovenlip had ik nergens last van, maar bij mijn bikinilijn en oksels zie ik achteraf wel wat rode plekjes en is mijn huid een klein beetje geïrriteerd. Bij mijn oksels is dat na 5 minuten al verdwenen en stelt het dus niet zo veel voor. De huid bij mijn bikinilijn heeft daarentegen wel een paar dagen nodig om te herstellen.
Zodra ik klaar ben haal ik de epilatorkop van het apparaat af en spoel ik de kop en de verschillende kapjes af onder de kraan. Ik droog het even af en stop alles in het bijgeleverde zakje. Het schoonmaken en opruimen is dus lekker snel gedaan.
Remington Epilator: eerste indruk
Al met al ben ik echt positief verast! Ik dacht echt dat het heel erg pijnlijk zou zijn. Nee, comfortabel is het niet, maarja dat valt ook niet te verwachten. Mijn eerste indruk is in elk geval positief en dat wilde ik graag met jullie delen. Natuurlijk ga ik rustig verder met testen en binnenkort kunnen jullie dus mijn volledige mening verwachten. Gaat dit apparaat mijn vertrouwde scheermesjes vervangen?

Product: Smooth & Silky 4-in-1 Epilator
Merk: Remington 
Prijs: 49,95 euro
Te koop: in de webshop van Fonq
Gebruiken jullie een epilator?Categorieën: Beauty11 reacties op “Remington Epilator: eerste indruk”

  June 26, 2013

  Ik gebruik er geen maar misschien wil ik er binnenkort ook een!  June 26, 2013

  Goede review! Ik heb zelf geen epilator meer, maar wil er binnenkort wel weer een aanschaffen. Deze houd ik dus in mijn achterhoofd.  June 26, 2013

  Mooie review!
  Dankjewel!  June 27, 2013

  ik ben ook een epilator aan het testen  June 27, 2013

  ooh klinkt goed!  June 27, 2013

  Dat lijkt me superfijn! Ik wil er ook heel graag nog eentje, deze ga ik onthouden!  June 27, 2013

  Deze klinkt goed!  June 28, 2013

  Klinkt goed! Ik heb het wel eens gedaan maar meer dan bikinilijn/benen durf ik niet. Oksels lijkt me zó eng haha, maar ik heb het stiekem nog nooit durven proberen. xx
  Haha, dat snap ik helemaal hoor! Al vond ik mijn oksels dus juist veel beter te doen dan mijn bikinilijn.  June 30, 2013

  Leuk artikel!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie