Remington Epilator: eindoordeel - My Simply Special
19/07/2013

Remington Epilator: eindoordeel

Waarom heb ik nooit eerder een epilator gekocht? Ik was bang dat ik het te pijnlijk zou vinden en dat de aankoop zonde van mijn geld zou zijn. Nou dat was echt niet gebeurt! Nu ik de Remington epilator een tijdje heb kunnen testen ben ik helemaal om! Je kon pas al mijn eerste indruk lezen en vandaag deel ik mijn uiteindelijke mening. Ook heb ik wat epileer tips & tricks voor jullie!


Remington Epilator: eindoordeel

Laat ik beginnen met het belangrijkste onderwerp. Pijn. Want ja, dat is toch wel waar de epilator om bekend staat toch? Ik kan je vertellen, het valt echt mee! Ja, echt waar! De eerste keer is het pijnlijkst, maar daarna wordt het snel minder. Op dit moment doet het epileren van mijn benen eigenlijk al geen pijn meer. Nee heel aangenaam is het ook niet, maar pijnlijk is het ook zeker niet. Ook mijn bovenlip en oksels kan ik nu epileren zonder dat ik dat heel onaangenaam vind. De bikinilijn is alleen wel een ander verhaal. De randen zijn na de eerste keer best prima te doen, maar als je wat verder naar het midden gaat is het wel nog vrij pijnlijk. Gelukkig heeft de Remington Smooth & Silky 4-in-1 Epilator ook een scheerkop, waarmee je gevoelige delen prima kan scheren.
Remington Epilator: eindoordeel

Maar hoe lang blijven de haren nou weg? Absoluut langer dan bij scheren! Nee, 4 weken zonder ontharen haal ik nu niet, maar de epilator heb ik echt minder vaak nodig dan een scheermesje. Nu is het zo dat je haar in cyclussen groeit, dus als net begint met epileren verwijder je een deel van je haren. Het is dus handig om na een paar dagen nogmaals te epileren. Dan verwijder je andere haartjes die de eerste keer te kort waren.

Daarnaast is het zo dat epileren er voor zou moeten zorgen dat na verloop van tijd je haren steeds dunner, zachter en minder snel terug zullen komen. Natuurlijk heb ik dat nog niet kunnen testen in de paar weken dat ik de epilator nu in huis heb, maar uiteindelijk zou het ervoor moeten gaan zorgen dat je echt tot 4 weken haarvrij bent. Ik ben benieuwd! Voor nu ben ik al heel blij dat ik niet om de dag, maar eens in de 1,5 week aan de slag moet om mijn benen, oksels en bikinilijn bij te werken. Mijn bovenlip hoeft denk ik pas na een week of 3 weer bijgewerkt te worden. Niet slecht!

Remington Epilator: eindoordeel

De Remington epilator is een fijn ding. Zo heeft hij bijvoorbeeld een lekker lang snoer, waardoor je gewoon prima in je badkamer kan gaan zitten. Ik was bang dat ik super lang bezig zou zijn met epileren, maar dat valt echt mee. In een minuut of 20 kan ik mijn onderbenen, oksels, bovenlip en bikinilijn ontharen. Opruimen is ook zo gedaan want je kan de scheerkop en kapjes afspoelen onder de kraan. Prima toch?
Wat ik ook fijn vind is dat het er verschillende kapjes meegeleverd worden. De kleine is heel fijn voor de gevoelige delen, zeker als je net begint met epileren. De massagekop is ook heel fijn voor beginners, het werkt namelijk als een soort afleiding. De bolletjes duwen tegen je huid waardoor je het epileren net wat minder voelt. Fijn als je net als ik wat bang bent om te beginnen met epileren.
Remington Epilator: eindoordeel

Goed, tijd voor wat tips voor beginners zoals ik. Eerst even iets over de voorbereiding:
 • Denk eerst even na over wanneer je begint met epileren. Doe het bijvoorbeeld niet als je ongesteld bent, want dan doet het blijkbaar wat meer pijn. Doe het ook niet vlak voordat je bijvoorbeeld gaat stappen. Mocht je huid een beetje geïrriteerd zijn na het epileren, dan is het wel fijn als dat eerst even kan kalmeren.
 • Kies een moment een paar dagen nadat je je geschoren hebt. Dan zijn de haren niet zo kort dat de epilator ze niet kan pakken, maar ook nog niet zo lang dat het extra pijnlijk wordt.
 • Vlak voor je gaat epileren kan je het beste even onder de douche stappen of een lekker bad nemen. Scrub dan de delen die je gaat epileren, zodat er geen dodo huidcellen zijn die het epileren moeilijker maken. 
 • Spoel en droog je goed af, want je huid moet droog en olievrij zijn. 

  Remington Epilator: eindoordeel

  Aan de slag:
  • Tijd om echt aan de slag te gaan. Begin met je onderbenen want dat is het minst gevoelig. Zo kan je een beetje wennen. Begin alleen niet bij je enkel, want dat kan wel wat gevoeliger zijn.
  • Breng de epilator snel naar je been toe. Als je het langzaam doet is het juist pijnlijker.
  • Beweeg de epilator van beneden naar boven, dus tegen de haargroei in. Zo kan de epilator alle haartjes goed pakken. Als je de meeste haren weg hebt gehaald kan je de tegenovergestelde kant op bewegen of rondjes draaien om de eigenwijze achterblijvers alsnog te verwijderen.
  • Het kan helpen om je huid met je vrije hand een beetje strak te trekken, zo kan de epilator overal goed bij.
  • Beweeg rustig aan. Het heeft geen zin om het apparaat heel snel over je huid heen te bewegen, want dan kan de epilator zijn werk niet goed doen en ben je alleen maar langer bezig.
  • Kies voor gevoelige delen de kleine kap. Zo verwijder je niet te veel haren tegelijk. Als de meeste haren weg zijn kan je met de normale kap de rest makkelijk verwijderen.

    Remington Epilator: eindoordeel

    Klaar! En nu?
    • Smeer de geëpileerde delen in met een fijne body lotion of een verkoelend product met bijvoorbeeld Aloë Vera. Ik gebruik een gel tegen zonneblaasjes. Daar is het natuurlijk niet voor bedoeld, maar het werkt lekker verkoelend.
    • Is je huid nog een beetje geïrriteerd? Doe dan niet meteen strakke kleding aan, maar kies voor iets comfortabels.
    • Scrub regelmatig om ingegroeide haartjes te voorkomen.
    • En als laatste. Ga niet tussendoor scheren! Als je steeds vaker epileert dan wordt het steeds minder pijnlijk. Een keer scheren tussendoor en je kan weer opnieuw beginnen. Zonde! 

     Remington Epilator: eindoordeel

     Ja! Ik had veel eerder een epilator moeten kopen, maar ik ben blij dat ik er nu in elk geval een heb. Deze tips klinken misschien alsof epileer apparaten monsters zijn, maar ik ben echt heel blij met mijn  Remington Smooth & Silky 4-in-1 Epilator!

     Product: Smooth & Silky 4-in-1 Epilator
     Merk: Remington 
     Prijs: 49,95 euro
     Te koop: in de webshop van Fonq

     Durf je net als ik de stap wel aan om te beginnen met epileren? Kijk dan in de categorie ‘Mooi & Gezond’ naar de epilators of hou volgende week mijn blog in de gaten voor een hele leuke winactie!!

     Hebben jullie nog meer tips voor wie net begint met epileren?     Categorieën: Beauty     4 reacties op “Remington Epilator: eindoordeel”
      LiezeLooks.nl

      July 19, 2013

      Lijkt me heel fijn, en wat een prachtige foto’s zo in het gras!


      Joyce

      July 19, 2013

      ik hoor van heel veel kanten dat de pijn erg mee valt, toch durf ik het eigenlijk niet aan.. ;)!      July 19, 2013

      Wat een mooie foto’s en een goed inhoudelijk artikel ik durf het inderdaad ook nog niet aan!      July 20, 2013

      Ik hou het toch maar bij mijn scheermesje, dat is meer mijn ding


     Een reactie vind ik leuk!

     Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
     Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


     Reactie