Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag - My Simply Special
04/02/2016

Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag

Valentijnsdag, sommige mensen vinden het een commerciële toestand en andere vinden het juist leuk om te vieren. En ik? Ik zit er een beetje tussenin. Ja het is commercieel en natuurlijk kan je elke dag lief zijn voor elkaar, maar toch vind ik het leuk om er iets mee te doen. Dit jaar hebben we afgesproken om elkaar geen cadeautjes te geven maar samen iets leuks te gaan doen. Ik ben gek op cadeautjes, maar samen dingen meemaken is misschien nog wel veel belangrijker. Anyway, ik dwaal af. Het leek me namelijk leuk om wel iets lekkers te maken dit jaar en voor het geval jullie dat ook willen doen deel ik mijn recept nu vast. Ik maakte namelijk heerlijke chocolaatjes met een roze bovenlaag van chocola met een aardbeiensmaak en een onderlaag van witte chocola met crisps. Zo zoet maar zo lekker!

Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag

Ik maakte deze chocolaatjes in een speciale vorm die ik bij Søstrene Grene kocht, maar je kan bijvoorbeeld ook gewoon een vierkant ovenschaaltje gebruiken zoals ik deed toen ik rocky road maakte. Dan breek of snij je het blok gewoon in stukken zodra de chocola hard is. De hoeveelheden die ik nu ga noemen zijn dus gebaseerd op mijn vorm, maar je kan ze makkelijk aanpassen naar jouw situatie. Het komt allemaal niet zo nauw namelijk. Chocola is toch wel lekker!

  • 45 g witte chocola
  • 45 g aardbei callets (o.a. hier te koop)
  • 5 g rice krispies
  • sprinkels naar keuze (optioneel)

Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag

Zo maak je deze schattige chocolaatjes:

  • Strooi wat sprinkels op de bodem van je vorm.
  • Smelt de roze chocola au bain-marie en giet het voorzichtig in de vorm.
  • Zet de vorm in de koelkast en wacht even 10 minuten. (Niet te veel van de chocola snoepen hoor!)
  • Smelt nu de witte chocola au bain-marie en roer hier de rice krispies doorheen.
  • Schep het witte chocolademengsel over de hard geworden roze chocola. (Met de achterkant van een lepeltje kan je alles goed verdelen.)
  • Laat de chocola hard worden en genieten maar!

Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag

Simpel toch? En vind je ze wat te zoet, dan kan je ook makkelijk een andere variant maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze sprinkels met eerst een laag witte chocola en daarna melkchocola? 

Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag

Vieren jullie Valentijnsdag?Categorieën: Food, Living4 reacties op “Schattige chocolaatjes voor Valentijnsdag”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie