Simpel & chique je haar opsteken - My Simply Special
24/12/2014

Simpel & chique je haar opsteken

Heb je een kerstdiner in je agenda staan? Dan is het leuk om je mooie outfit af te maken met een chique kapsel. Je kan natuurlijk je haar krullen, maar je kan er ook voor kiezen om het mooi op te steken. Zelf vind ik dat altijd wel fijn, want dan heb ik er de rest van de avond geen omkijken meer naar en zit het niet in mijn gezicht. Maar dat opsteken, hoe doe je dat nou? Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe ik een mooi kapsel maak dat helemaal niet zo ingewikkeld is als het lijkt.

Simpel & chique je haar opsteken

Je haar opsteken als je het net gewassen hebt kan, maar het is makkelijker als het wat minder schoon is en je meer grip hebt. Ziet je haar er echt niet fris genoeg uit of is het juist te glad omdat je het toch net gewassen hebt? Gebruik dan eerst een beetje droogshampoo. (Briljante uitvinding als je het mij vraagt!) Wat heb je verder nodig? Een borstel of kam om je haar te touperen, wat haarspeldjes (gewone en van die u-vormige als je ze hebt) en haarlak. Zelf gebruik ik een speciaal toupeerborsteltje dat ik kocht bij het Kruidvat.

Simpel & chique je haar opsteken

1. Begin met het maken van een zijscheiding.
2. Trek vanaf het einde van de scheiding een lijn naar beneden tot net achter je oor. Hou de pluk die je zo maakt apart en doe hetzelfde aan de andere kant.

Simpel & chique je haar opsteken

3. Laat die net gemaakte plukken hangen en toupeer de rest van je haar tot het een flinke bos is. Vergeet ook niet de stukjes vlakbij je hoofdhuid te touperen voor extra volume.
4. Duw nu je haar een beetje bij elkaar tegen je achterhoofd aan. Maak je maar niet druk, het hoeft nog niet heel netjes.

Simpel & chique je haar opsteken

5. Pak wat schuifspeldjes en duw ze op verschillende plekken in je haar.
6. Voel waar je haar nog loshangt en zet ook die plukken vast, zodat het de hele avond goed blijft zitten.

Simpel & chique je haar opsteken

7. Tijd om wat aan die voorste plukken te doen. Pak een klein stukje haar vast net onder de scheiding en draai dit losjes naar achter.
8. Pak nu nog een stukje haar net onder dat vorige stukje, en draai dit mee. Werk op deze manier richting je oor, totdat de hele pluk is ingedraaid.

Simpel & chique je haar opsteken

9. Leg de ingedraaide pluk net boven je knot en zet ‘m in het midden vast met een schuifspeldje. Duw die van boven naar beneden, zodat je er niets van ziet.
10. Je raadt het misschien al, maar je mag stap 7, 8 en 9 herhalen voor de pluk aan de andere kant van je gezicht.

Simpel & chique je haar opsteken

11. Kijk met behulp van twee spiegels of alles netjes zit. Heb je nog eigenwijze plukken?  Zet ze dan vast met nog wat speldjes. Je kan de normale schuifspeldjes gebruiken, maar ik vind het fijn om op dit moment over te gaan op die u-vormige speldjes.
12. Spuit je haar kapsel goed in met haarlak en je bent klaar!

Simpel & chique je haar opsteken

Simpel & chique je haar opsteken

Het eindresultaat! Heb je nou veel langer, dikker of zwaarder haar dan ik? Dan is het misschien handig om na het touperen eerst losjes een staart te maken in je haar en daar een knot omheen te maken. (Kim, dank je wel voor de tip!)

Simpel & chique je haar opsteken

Ik draag trouwens een top van Saint Tropez, Sensationail nagellak in de kleur Mauve Maven en een lipstick van Make Up Store in de kleur Pink.

 

Simpel & chique je haar opsteken

Steken jullie je haar wel eens op voor een speciale gelegenheid?

 Categorieën: Beauty, Body6 reacties op “Simpel & chique je haar opsteken”
  lot

  December 24, 2014

  Awesome, vanavond maar eens proberen voor Weihnachtsabend


  MySimplySpecial
  December 24th, 2014


  Leuk! En veel plezier!  December 24, 2014

  Staat je leuk! Ik neem daar zelf geen moeite voor, mijn haar doet toch wel wat het zelf wil.  December 24, 2014

  Heel mooi, zelf steek ik nooit mijn haar op. Ik vind het maar irritant omdat het me nooit lukt haha. X  December 24, 2014

  heel mooi gedaan. Dat ga ik morgen ook eens proberen.  December 24, 2014

  Aaah dit staat je heel erg mooi! fijne feestdagen xxx


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie